ahojte, hladam alebo chcela by som zistit, ci su ludia, pary, muzi, zeny, ktori sa dennodenne rano zobudzaju s nechutou zit a zaroven s chutou zacat nieco nove, novy zivot na novom mieste, odist z tejto krajiny, aj napriek tomu, ze tu mam rodinu,,sme par a s priatelom je nam cim dalej, tym tazsie z tych nizkych platov a je nam zle z pristupu nadriadenych..
ako prec z takejto situacie? aky prvy krok treba spravit,,je to normalne, alebo treba navstivit odbornika :)
Zufalstvo zo zivota na Slovensku
Ja v mnohom suhlasim s Moam, politici si pri sledovani osobnych zaujmov nestihli dako vsimnut kolko mladych ludi odislo z tejto krajiny, kolko studenotv studuje v zahranici. A nic v zlom, ale odist do zahranicia stoji iste usilie, treba vynalozit casto vacsie usilie ako sa prihlasit na niektore z upadkovych VS v SR (hodnotim podla mojho syna, ktory tiez studuje v zahranici), cize elita odchaza. Ked sa chce aj niekto vratit, lokalni ho neprijmu. Cize hlavny problem tuto krajinu este len caka. Nuz ale nepomoze narek, mozno ked kazdy bude podstivo pracovat, platit dane tak ako treba, dodrziavat zakony a pranierovat korupciu a podvody, tak snad zacne aj tato krajina fungovat lepsie. Toto musi ale platit pre vsetkych a zacina to tym, ze ked niekto prejde na cervenu, tak neexistuje nic, ziadna imunita, ziaden znamy a ziaden uplatok, co by mu pomohol. Ze ked niekto nezaplati dane tak ako ma, nebude sa moct s tym chvalit, lebo aj jeho kamarati ho odsudia nieto danovy urad, ze ked si niekto da pokutne spravit technicku kontrolu, tak sa nebude chvalit aky je sikovny, ale vsetcia ho odsudia, lebo so zlymi brzdami ohrozuje nas vsetkych. Mozno sa dozijem , ze to tak raz bude aj v SR
olivienka: kym clovek stale len bedaka, beriem to ako stav, kedy sa ma este dost dobre :-)
clovek, ktory ma skutocny problem, KONA
boze ludia...
kym ste zdravi, mozte vsetko.....komu sa na SVK nepaci, nech zdvihne zadocek a pohne sa inam...
teraz je to ovela lahsie ako bolo cojaviem pred 13 rokmi
v niektorych krajinach sa to uz neoplati, v niektorych stale ano, staci si vybrat a pohnut mozgom aj telom
xxy, ak sa niekto "dennodenne ráno zobúdza s nechuťou žiť a zároveň s chuťou začať niečo nové", ako píše lalia, a ešte to neurobil, tak áno, je to bedákanie
ja hovorim o protestoch, ktore prebehli, o tom sa bavime, slecna. kto tu ma problem s porozumenim textu teda?? situacia je tazka vsade, na slovensku neunosna, to je proste fakt. a ci to berie niekto ako bedakanie, jeho problem. podla mna je to fakt.
napríklad zakladateľka ... vobec nie je tak v zlej situacii ... má priatela , zjavne bez závazkov .. tak čo .. stačí sa len zbaliť ... :)
:D xxy si možte dať so zakladateľkou stretko a vysťažovať sa vzajomne ...každý človek ma svoje problémy a doba je ťažká ... ale ked už ti tak vadia tie protesty ... ktoré by vyriešili ako tvrdíš hovno ... čo vyrieši toto ustavičné sťažovanie sa ,?? 2 hovná :D a zober si také španielsko .. tiež to nesmeruje k lepšiemu ...platy idú dole, dane hore, pribúda nezamestnanosť..
Na Svk to nemá veľmi budúcnosť Na vašom mieste odchádzam.
samozrejme, je absolutnou katastrofou, ze je politikom od 90tych rokov komplet jedno, ze odisla velka cast jednej celej mladej generacie, najsikovnejsie mozgy, ludia ktori sa vedia presadit, atd....
a ti, co sa vratili spät, teda ti, ktorych poznam ja, neboli prijati spät s otvorenou narucou
takto si krajina vlastne dobrovolne vyhana z krajiny schopnych ludi, kde uz dnes pracuje a teda odvadza dane/odvody na Romov, dochodcov, invalidov a pod. asi stvrtina, mozno pri väcsom optimizme tak tretina obyvatelstva, ak vobec.....
kam to dojde, ked odidu dalsie tisice, statisice?
kto bude platit soc. davky, dochodky bla bla? ked nebude uz nikoho? A BA a zapad vsetko neutiahne, samozrejme nad tymto si zatial zrejme z politikov hlavu nikto nelame.
a to, ze sa vyjadri, ze sa ma zle je bedakanie? po precitani jej prispevku vobec nemam pocit, ze ide o bedakanie, ide o zhodnotenie sucasneho stavu, aky je.