Zufalstvo zo zivota na Slovensku

Príspevok v téme: Zufalstvo zo zivota na Slovensku
lalia45

ahojte, hladam alebo chcela by som zistit, ci su ludia, pary, muzi, zeny, ktori sa dennodenne rano zobudzaju s nechutou zit a zaroven s chutou zacat nieco nove, novy zivot na novom mieste, odist z tejto krajiny, aj napriek tomu, ze tu mam rodinu,,sme par a s priatelom je nam cim dalej, tym tazsie z tych nizkych platov a je nam zle z pristupu nadriadenych..
ako prec z takejto situacie? aky prvy krok treba spravit,,je to normalne, alebo treba navstivit odbornika :)

0vecka

podla mna to nieje dobry pristup... si nemysli ze niekde inde je to nebe a dudy... akoze su krajiny kde sa zije lepsie ale ako tu niekto pisal taky somalec by si myslel o SK aka super krajina skoro nikto nehladuje ako sa maju ludia dobre ze kebyze tam zil tak by uz nemal v zivote starosti... prestahoval by sa a dostal sa na tvoju uroven a zase si myslel to iste...

Marsmeloun

a lalia ked sa tu tak sťažuješ vo velkom ... na kolkých protestoch si bola ???? rozdávať pesimizmus , hodnotiť ... to áno ... to vie každý .. ale spraviť dačo , zapojiť sa .... presne aj vdaka takým ludom ako si ty .. je Slovensko také aké je ... nevravím ... je mnoho štátov , ktoré sa majú lepšie ale aj mnoho ... oproti ktorým máme stále život na úrovni ... takže tu nerozdávaj depresie a strach ... prosím ... je tu toho aj bez tohto dosť ... a tymto vypisovaním sa ťaháte este nižšie do väčšieho strachu .. a tam nás chcú všetci mať ... tak vás prosím NEBOJTE SA :-)

euro

chapem vas, lebo aj ja som takto rozmyslal. a nebolo mi dobre. bal som sa buducnosti, pricom ale som s nou aj tak nedokazal nic urobit. akurat som sa trapil tym strachom.
rad by som vam pomohol, lenze pravda je taka, ze tou premenou musi prejst kazdy sam. prva podmienka je chciet to zmenit. ked uz zazijes ten prima pocit a radost, ani ta nehne aby si sa vratil do tej sivej smutnej pesimistickej myslienkovej reality. lebo vsetko je to o nasich myslienkach. z tzv. reality vyberame selektivne to, na co sme nastaveni. tomu venujeme pozornost, o tom rozmyslame. u niekoho je to len to prijemne a potesujuce, u ineho to smutne a pesimisticke. a podla toho potom aj zazivame alebo radost, alebo hnev, alebo smutok, rozcarovanie, zlost.
majte sa, idem so synom na prechadzku. zelam krasny slnecny den! vecer idem do nocnej. bude fajn ako vzdy.

dafaq

:D

krasna ironicka prihravka, krásna :D

hej, isto pride sused ze "cau euro, ono vies, padlo euro, ale pomohol si mi, tak co chces dnes? pecen mas rad? ak hej, tak tomasa ci dusana? mas poziciat noz?"

ale na druhu stranu, musim uznat, cim viac ludi ako euro, tym mensia pravdepodobnost ze niekomu prepne, lebo on nevyzera na nejakeho agresivneho, lenze pokial bude jeho dieta hladovat a hrozi smrt hladom, to by som bol zvedavy, co urobi :)

lebo presne tento scenar najviac motivuje ludi aj ku kanibalizmu.. a to je uz ine kafe podla mna ... (a zaroven aj true story, sice vzdy je ina moznost, ale snad sa ani nase prapravnucata a zaroven ani ich, nebudu musiet dozit takej situacie..)

ja uz koncim, uz ma to nebavi :)

olivienka

lost, či dafaq, či čo si zač, hovoríš o silne špecifických situáciach. jasné, že keď vypukne vojna, tak ti ublížia, aj keď budeš mať svätožiaru na hlave :D takže čo, máme sa na to "pripravovať" - ako? či zajtra krachne euro, alebo začnú z neba padať ružové nosorožce, na všetky situácie sa proste pripraviť nedá a skôr kadejakými špekuláciami, "čo ešte" urobiť, si len ešte väčšmi skrátiš život, a nakoniec ťa aj tak niečo prekvapí :D nehovorím, že treba byť ľahostajný, ale ja osobne sa riadim týmto "Bože, daj mi pokojnú myseľ, aby som prijal veci, ktoré zmeniť nemôžem. Daj mi silu, aby som zmenil veci, ktoré zmeniť môžem. A daj mi múdrosť, aby som rozlíšil jedno od druhého." nie, naozaj nemôžem ovplyvniť, ani predvídať to, či zajtra krachne euro. kto môže, nech sa páči ;) potom nám daj vedieť dopredu

xxy

ked euro nebude mat detom dat co na tanier, tak mu ostatni spoluobcania pomozu, lebo bude z neho vyzarovat pozitivna energia. teda aspon podla jeho teorie :D

dafaq

euro

haha, to si robis haluz ?
s tymto, "kazdy mu pomaha."
odporucam precitat nejaku vojnovu literaturu (napr bosna 93 nejake knihy ci hoci aj blogy o tom) a potom mi to napis este raz :)
ty zijes v rozpravkach, ked si myslis, ze ti ludia neublizia :)
bohuzial, ale je to tak..

"zajtra bude to, co bude."
neviem, ako hlava rodiny by som tkato lahostajny nevedel byt.. to teda rozhodne nie.

nehovorim, aby si isiel depkarit, ale ... ide o realitu, ty pises ako keby zijes v bubline, tak zije aj 99% ludi, lenze depkaria viac, nez ty..

tak mi napis, co budes robit (co das detom na tanier, ak ich mas, ak nemas, co by si im dal) ak zajtra krachne euro..

preco sa take pytam? lebo si pisal, ze si bol v konspiraciach zacitany a pod..

Fleur-de-lis

Odborníka bude treba navštíviť vtedy, keď vám nebude nikde dobre :P
Žiadna krajina nie je dokonalá, má svoje plusy a mínusy, záleží čo vám vyhovuje.
Nemáte ešte deti, čiže zvažovať presťahovanie sa je o to ľahšie.
Môžte sa rozhodnúť, a ísť to skúsiť, na 2-3 roky či dlhšie.
Ak ste jazykovo ako tak pripravení a otvorení pre inú mentalitu, tak prečo nie...
Ale najdôležitejší je aj tak postoj. Sú ľudia, čo sa proste s ničím neuspokoja. A sú ľudia, čo dokážu byť vďační už len za to, že majú prácu, aj keď má do dokonalosti ďaleko...
Tak si začnite hľadať informácie o krajinách, ktoré sa vám pozdávajú, cez internet nie je problém sa skontaktovať s našincami čo žijú v zahraničí a aj takouto formou sa niečo dozvedieť.

Žiť bez elánu je o ničom, každopádne by som hľadala spôsob ako prijať súčasnú situáciu alebo ako ju zmeniť...