Zufalstvo zo zivota na Slovensku

Príspevok v téme: Zufalstvo zo zivota na Slovensku
lalia45

ahojte, hladam alebo chcela by som zistit, ci su ludia, pary, muzi, zeny, ktori sa dennodenne rano zobudzaju s nechutou zit a zaroven s chutou zacat nieco nove, novy zivot na novom mieste, odist z tejto krajiny, aj napriek tomu, ze tu mam rodinu,,sme par a s priatelom je nam cim dalej, tym tazsie z tych nizkych platov a je nam zle z pristupu nadriadenych..
ako prec z takejto situacie? aky prvy krok treba spravit,,je to normalne, alebo treba navstivit odbornika :)

Fleur-de-lis

Odborníka bude treba navštíviť vtedy, keď vám nebude nikde dobre :P
Žiadna krajina nie je dokonalá, má svoje plusy a mínusy, záleží čo vám vyhovuje.
Nemáte ešte deti, čiže zvažovať presťahovanie sa je o to ľahšie.
Môžte sa rozhodnúť, a ísť to skúsiť, na 2-3 roky či dlhšie.
Ak ste jazykovo ako tak pripravení a otvorení pre inú mentalitu, tak prečo nie...
Ale najdôležitejší je aj tak postoj. Sú ľudia, čo sa proste s ničím neuspokoja. A sú ľudia, čo dokážu byť vďační už len za to, že majú prácu, aj keď má do dokonalosti ďaleko...
Tak si začnite hľadať informácie o krajinách, ktoré sa vám pozdávajú, cez internet nie je problém sa skontaktovať s našincami čo žijú v zahraničí a aj takouto formou sa niečo dozvedieť.

Žiť bez elánu je o ničom, každopádne by som hľadala spôsob ako prijať súčasnú situáciu alebo ako ju zmeniť...

GoFruit

euro mam rovnake zmyslanie ako ty, preto ta chcem upozornit aby si taketo deptave vykriky ani necital, nech ta to nestiahne spat, ved vies o com vravim :) vela stastia

euro

nie z literatury. je to zo zivota. od cloveka, ktoreho jeho zivot naucil brat vsetko s humorom. a pomaha v tom dalsim. pred par rokmi som na tom bol dost zle, vlastnou vinou - a aj nevedomostou - som si presral roky na vyske, vztahy, zdravie. ale prisla pomoc a pochopil som kde som robil chyby. ked uz clovek naskoci na ten spravny vlak tak je dobre.

xxy

no to som sla akurat poznamenat, euro, tesime sa, ze sa tesis zo zivota a ze mas naporiadku traviaci system, uprimne ti to prajem aby ti to vydrzalo co najdlhsie, lebo bohvie co bude zajtra :D

euro

ja budem mat stastie aj zajtra. resp. budem stastni. clovek, ktori nikoho neohrozuje, nikomu nenadava, nikoho neprovokuje, kazdemu je ochotny pomoct... takeho cloveka nikto neohrozuje, nikto mu nenadava, nikto ho neprovokuje, kazdy mu pomaha...
v tom to je. co vysielas, to dostavas. vyprovokovat mozno iba toho, kto sa da vyprovokovat.

dafaq

"ved mi je dobre"
este neznamena, ze bude dobre aj zajtra :D
aj pre to musi clovek nieco urobit..
lenze ak 99% ludi ma prave OPACNE zmyslanie ako ty, tak na tvojom mieste by som sa citil tak trochu "ohrozeny", kedze prave na vyrovnanych a spokojnych ludi utocia ti nevyrovnani a nespokojni.. (lebo zavist, uz aj zavist na pomalu chodzu existuje :D )
ci zatial mas stastie a nevismol si si ci nestretol si sa s tymto? :)

euro

ci ti je to prijemne alebo nie, vyse roka si uz zijem naozaj stastne a spokojne. dokonca ma uz nesuzuje ani zapcha, spavam ako mimino, tesim sa zo zivota a vyhladavam iba prijemne zazitky. uplne cielene sa vyhybam sporom, konfrontaciam, nastvanym ludom, zurivym psom, prezieraniu, televiznym spravam, thrillerom a podobnym chujovinam. takze neriesim ani problemy ake tu nastolujes. naco? ved mi je dobre. a zelam to kazdemu, kto je schopny sa na takuto vlnu naladit. teda - zelam to uplne kazdemu, ale je mi jasne, ze taky postoj k zivotu nepadne nikomu len tak na hlavu ako bocianie hovno. ale da sa k tomu dopracovat. najskor to musi clovek chciet. ono to tam niekde caka :)

xxy

plachta, kazdy ma len jeden zivot a je kazdeho osobna vec, ci bude zit na svk alebo zit niekde inde. a nenazvala by som to utekanie od problemov.