ahojte, hladam alebo chcela by som zistit, ci su ludia, pary, muzi, zeny, ktori sa dennodenne rano zobudzaju s nechutou zit a zaroven s chutou zacat nieco nove, novy zivot na novom mieste, odist z tejto krajiny, aj napriek tomu, ze tu mam rodinu,,sme par a s priatelom je nam cim dalej, tym tazsie z tych nizkych platov a je nam zle z pristupu nadriadenych..
ako prec z takejto situacie? aky prvy krok treba spravit,,je to normalne, alebo treba navstivit odbornika :)
Zufalstvo zo zivota na Slovensku
jake parazitovanie? vy ste pracovali dakedy v cudzine? videli ste aky su ti domaci lenivy? samozrejme netvrdim ze vsetci a vsade, ale ja mam skusenost, OSOBNU a taketo reci ze som prisiel niekde parazitovat ma vytacaju, to si pekne vyprosim, maju so mna daleko viac osohu ako keby si zamestnali nejakeho "svojho"..
euro, no v tom mas pravdu, lenze potom nech nikto nefrfle, ked si kupim 3,5tonove SUV, lebo technicky ohrozujem svoje okolie (ak dostanem defekt, fabiu rozmetam na marne kusky)..
lenze ak nikto neprotestuje, a 44% je s darmozracom (ale tam su vsetci rovnaki), tak je to tiez moje ohrozenie zo strany spolocnoti, nepriamo.
alebo takto:
ak zajtra vyhlasia vojnu, pojdes do zbrane? lebo nebudes nutit nikoho k mieru?
moja otazka skor znie, "zasluzia si slovaci pomoc?"
plachta, zaujimavy nazor a tazko s tebou mozno nesuhlasit.
podla tvojich slov, by si zaplatil 33% a este aj nejake dochodcovske poistenie naplne pecky platil, ved preco nie, vsak?
lenze potom som zvedavy, ako vyzijes a uzivis rodinu, kedze tebe nezostane nic.
este som zabudol, ta SRO ma moznost "naklady" cize nezaplati 100*,23 ale cca 80*,23 a to je rozdiel.
cize FO mala zisk 80, platila dane 33, tj danove zatazenie 41% namiesto 23% ako PO.
uz vidis o com hovorim?
ja nepisem o tom, ze neplatit nic, alebo robit fiktivne podvody, ci cokolvek.
pisem, "platit tak malo ako ZAKON dovoluje"
kedze "stat" chce prirodzene(!) zvysit svoje prijmy, ja mienim PRIRODZENE znizovat svoje prijmy.
stavim sa, ze si radovy zamestnanec.
dafaq,
ak momentalne citis potrebu nieco riesit alebo sa agilne zapojit do protestov, kludne to urob. ale nenut to robit inych, ktori taku potrebu necitia. okrem toho tu na tomto fore o zdravi asi sotva vyriesime nasich politikov. to chce trocha iny pristup, nie zvysovanie adrenalinu na stolicke pri pocitaci.
Je to ale správne odísť odtiaľto? Vždy som počítal so životom v cudzine, nie na Slovensku, ale s trochou tej etiky alebo morálky ktorá sa tu spomínala si človek musí uvedomovať, že kým on sa ,,ide mať lepšie" niekde v usa, necháva tu svojich -no, bratov slovákov, nech si to vydrú sami. Je to správne utekať od problémov? Nie je to sebecké? Nebolo by lepšie ostať a snažiť sa pomôcť, čeliť zlej situácii? A nie je to potom parazitovanie na systémoch iných krajín, ktoré si dlho celé generácie budovali (nehovorím o politike ale hlavne o mentalite ľudí, napríklad rakúšania)?
doubledog, tak inak.
mam moznost predat nejaky sukromny majetok, pochopitelne so ziskom.
hypoteticky, aby sa lahsie pocitalo, zisk bude 100 EUR.
ak to predam ako sukromna osoba, statu odvediem 19EUR, dan z prijmu, vsak sa zhodneme?
avsak ete +14% zdravotne poistenie.
cize 33EUR zo 100 EUR, kdezto si nemozem vydokladovat REALNE naklady, kedze toto nemozem povazovat ako obchodna cinnost, inak by to bolo ilegalne podniaknie.
zalozenie sro a neplatim ziadne zdravotne, ani nic, len 23% zo zisku, cize "usetrim" 10 EUR.
tak co si vyberies? 33EUR alebo 23 EUR?
(a v minulosti to bolo 33 vs 19 mimochodom)
alebo 10% cyprus, co je dokonale legalne?
doubledog, vyhybas sa mojej otazke ako cert krizu.
pisal som VRAMCI ZAKONOV.
alebo ty platis 35% dan z priju namiesto 19% co prikazuje zakon ?
aj demonstracie pridu, aj revolucia bude. len slovania su taki zaspati, tym vsetko dlhsie trva. ale ked pride hlad, nebude elektrina a ludia budu mrznut, vyjdu aj do ulic. dovtedy budu ovsem nasi papalasi davno skryti pred nespokojnym davom.
takyto vyvoj je viac nez pravdepodobny, ale to neznamena, ze tu budem sediet na stolicke a nasierat sam seba. pozriem von, je nadherne slniecko, vesmir ma pre nas vela krasnych prekvapeni a to vsetko vstrebavam, tak mam snad co vracat. tak sa snazim aspon na kazdeho usmievat. moja vlastna zurivost by nepomohla ani mne ani mojmu okoliu.