Skusenosti s liečbou štitnej žlazy, nielen euthyroxom

deratizer

kejt, ja sa teda tvojmu endokrinologovi vobec necudujem. Vsak naco tam k nemu chodis, ked sa odmietas liecit podla jeho rad? Ked sa ti nepaci jeho liecba, tak tam nejdem, nie? A este sa tu budes rozculovat...no proste blbost z teba prysti.

kejt

Ahojte baby prosim vas a ako sa da nakontaktovat na prof.Turianicu? ja uzivam Euthyrox uz strasne vela rokov (cca 14rokov),mam hypotyreozu, 2 roky som sa detoxikovala kvapkami od Jonasa, povodne som brala 100 a 125 obden, potom som to postupne zacala znizovat. ked som brala obden 50 a 75, mala som strasne vysledky (TSH az 59), vsetci ma vystrasili, ale ja som sa citila super, ziadne problemy som necitila (ani teraz necitim, jedine tiez tie ladove ruky), endo som povedala ze som si znizila lebo som sa necitila s jeho predpisanou davkou dobre. povedal ze musim si to zvyšiť späť na davku aku som mala predtym. ja som tak neurobila, nadalej som brala tak isto 50/75. dalsie vysledky o pol roka som uz mala TSH 24, tiez mal endo zo mna nerv ked som mu povedala ze som si nezvysila a ze teraz sa citim super. zacala som si k tomu davat Kelp, rozmyslam nad tymto olejom od Turianicu, vidim ze od endo nemozem ocakavat normalnu reakciu ani podporu (skor mi navrhol ze ked nesuhlasim s jeho liecbou, mala by som si najst ineho endokrinologa!!!) Preto by som bola aj ja velmi rada keby sa tu nasiel aspon jeden normalny endo, ktory by mal pre nieco taketo pochopenie. Dakujem za odpoved a tiez ze ste tu rozvirili takuto diskusiu, aspon viem ze nie som v tom sama a snad si pomozeme a raz sa vyliecime :)

RNG

Aj ked ti krvny test napr nepotvrdi nizku funkciu stitnej zlazy, staci , ked mas znizenu vnutornu teploti asi 0.2 stupnov celzia ako potvdenie znizenej funkcie stitnej zlazy.

Irén

Ketrin dik,
Ja som písala mail Fortune a odpísali mi na moju laborku toto: Pre profesora nie je smerodajný údaj TSH,ale ostatná laborka a protilátky a preto sa u každého pristupuje inak v liečbe a ostatné po telefone. Ketrin a aké potiaže si s tým ocorenim mala ? Mne okrem zimy nič tebe je ešte stále zima ? Možna si niekto povie veď teraz je zima každému no nie je zima ako zima a hlavne nohy brrrrr....
Nech sa ti darí aj naďalej úspešne zvládať š.ž.

ketrinn

Irén... tak ja som mala TSH 1,8 pred 2 mesiacmi, iné mi nerobili vtedy. Predtým som mala aj vyše 6. Kto už tolko rokov(6-7) užíval tie lieky, zrejme nemože očakávať okamžité vyliečenie, čo mi aj profesor povedal. To nie je úplná pravda, že jemu TSH nie je smerodajné...je skor orientačné. Doležitý je však celkový stav. Ano, je dobré byť s ním v kontakte, ako si písala.
Držím ti palce!!!Veľa trpezlivosti:-))

RNG

Selenu treba nie "1 tabletku" ale 200 az 600 mikrogramov. Na znacke nezalezi, pre vacsinu su vhodne aj tie najlacnejsie kvasnicove, medzi ktore Jamiesom predrazene a slabe nepatria.

Irén

Fakt zaujímamé a mne sa dvihlo TSH po 3-4 flaske. No a Dr,ti na základe dobrých výsledkov nezníži dávku ? Tak idem opäť do toho a aký selén berieš a kolko, ja 1 a od Jamisona. Škoda,len,že sa ti neozvala evelinn, ako to u nej pokračuje.
Dík,že si sa mi ozvala !

jajaja295.

ja mam znizenu funkciu a ze typ pre autoimunne ochorenie..ta truba stara o tom nevie, ze berem olej a ked som jej povedala, ze mi busi srdce z tabletiek, tak jej odpoved bola, ze ine nie su...pritom je tam jasne napisane, ze v tomto pripade sa nemaju brat...a ja som mala podla nej brat az 125mg...do novembra som bravala tak striedavo 25 a 50mg, v sobotu bez tabletky a teraz berem 25mg + selen a okolo obedu ryby olej...ten mam uz tretie balenie