Prosím ,hladám niekoho,kto uspešne liečil okrem hormonu š.ž.Mne sa to nedarí,tak chcem vedieť vaše skusenosti .
Skusenosti s liečbou štitnej žlazy, nielen euthyroxom
Ahoj,jajaja
daj vedieť aký je nový endo aj ja hľadám nového Dr.
Ešte si na oleji ? Problémy nie sú ?
ahojte
konecne mam noveho endokrinologa, idem k nemu za 3 tyzdne, tak som zvedava, ze co mi povie, kedze na krv som bola naposledy pred 4 mesiacmi a mala som ist na kontrolu za 2 mesiace k tej mojej uchylnej lekarke
RNG,
Prosím a v akom pomere treba brať jod - selen. Takže podľa teba sa nemám čo vzrušovať nad stúpajúcim TSH pri nasadení jodu ? No a syntetický hormon by si ty vylúčil,alebo ako by si to riešil ty keď by si ho už bral dlhodobo.
Ešte jedná vec pomôže jod pri pocite studených nôh ? Jedná sa len o ten pocit - nohy sú teplé. Dík.
THS(thyroid stimulating hormone, je vyrabany v hypofyze, spolu dokopy tam ma povod 9 roznych telesne funkcie regulujucich hormonov,
en.wikipedia.org
Ale vysoka hodnota tohoto hormonu nie je vzdy spojena s nizkou cinnostou stitnej zlazy, ako to lekari dnes tvrdia(az na vzacne vynimky)
Tak isto nizka hodnota TSH neznamena nevyhnutne, ze stitna zlaza je v poriadku.
Nuz ini lekari skusali s uspechom liecit hashimoto jodom a selenom.
Mas moznost si vybrat, ktorym lekarom budes verit, tym, co nevedia vyliecit thyroitidy, alebo tym co ich dokazali vyliecit, vcitane hrvolov a hashimoto
Samozrejme, casto sa Hashimoto zhorsi len branim jodu, ale zlepsi sa branim jodu na selenu.
A vsetky ostatne reci a teorie okolo toho,co sa pisu a lekari sa bezne ucia , rozne cisla a podobne stranou.
Euthyrox je chemicka nahrada T-4 hormonu, ale obvykle co najviac telo potrebuje je T-3 hormon, ktory sa vyraba z T-4 hormonu pomocou enzymov, ktore obsahuju selen
Inac jod a selen su potrebne na stovky inych ucelov v tele, nielen na stitnu zlazu a z potravin ich podla NOVSICH poznatkov nedostavame dost (tj nie podla archaickych tabuliek odporucenych dennych davok z roku 1948,, ktorych sa lekari dodnes krcovite a spiatocnicky drzia aj napriek dokazom , ze su davno nedostatocne).
RNG,
Stále nemám jasno Hashimoto a jod. Prečo pri bratí jodu ide TSH prudko hore a to som brala aj jod, selen a ostatné vitamíny
Takže otázka škodí jod pri Hashimotovom ochorení- lekár vyslovene zakázal doplnky s jodom.
Olej s jodom som vysadila a laborka je v norme,ale prečo ja sa cítim napriek tomu zle-horšie ako keď som brala olej s jodom !
Pri premene T-4 na ovela ucinnejsi T3 treba telesne enzymy, ktore obsahuju selen. Takze nestaci dodavat len jod, ale potrebny je aj selen, ktoreho mame tiez nedostatok v nasej beznej potrave
en.wikipedia.org
en.wikipedia.org
dsmli,
tak, tomu verím,že T3 je dôležitý,ale normalne ho endokrinologovia nerobia - myslím laborku na tento volný hormon.
Nie každý ma to šťastie nájsť dobrú endo. ako sa podarilo tebe. No nepíšeš aká je tvoja diagnoza a to by ma zaujímalo , tiež ako sa dostať k tým liekom z Rakúska ,keďže tu nie je registrovaný - pomáha ti v tom terajšia endokrinologička ?
Ináč naprostý súhlas s tým čo si napísala a ako ti pomohla zmena hormonu ?
Ja som používala Euthyrox 150mg 10 rokov. Mala som všelijaké výsledky, raz hore raz dole aj napriek tomu, že som ich pravidelne užívala. Pribrala som 30kg, mala som vysoký tlak, pulz na 100. Potom som našla lekárku, ktorá študovala v Nemecku a ona mi urobila odbery a poslala ich do Nemecka. Vyšetrili TSH, T4,T3 a hlavne reverz T3. A tu bol pes zakopaný. Lekár vám predpíše T4 hormon/ Thyroxin, euthyrox/. Ale organizmus potrebuje T3 hormon, a ked nie je schopný T4 premeniť na T3, úplne zbytočne ich používate. Váš metabolizmus bude pomalý, neschopný odbúravať tuky a cukor. Ja už používam T3 hormon z Rakúska, žiaľ u nás neregistrovaný.
ked beres tabletky uz xy rokov, davku musis znizovat pomaly a brat olej a selen k tomu