Prosím ,hladám niekoho,kto uspešne liečil okrem hormonu š.ž.Mne sa to nedarí,tak chcem vedieť vaše skusenosti .
Skusenosti s liečbou štitnej žlazy, nielen euthyroxom
Ketrinn,
Och ako som rada,meslela som si,že to u mňa nepôjde vzhladom ,že som dlhodobo na liekoch. Prosím ťa ako si vysádzala HORMONY A AKO DLHO TI TRVALO KýM SI SA DOSTALA NA 0 a či tvoj endo. ti znižoval dávku,alebo ako sa k tomu stavaj a tiež aký druh ochorenia ž.ž. máš,tiež kolko tých fliaš oleju si vybrala a či ešte berieš. Prepáč,že som ťa takto zavalila otázkami,ale ďakujem,že si mi vliala nádej,že aj ja raz budem bez hormonov VĎAKA! Všetko dobré v novom roku
Irén,
aj ja som bola na tabletkách cca 7 rokov, užívala som 100, no pred 2 rokmi som začala užívať olej Fortuna vitae a som bez tabletiek.Samozrejme výsledky sa neupravili okamžite, trvalo to dlhšie,výsledky sa mi zhoršili, teda TSH sa zvýšilo.Aj ty musíš byť trpezlivá.Popri oleju som začala brať aj selén+rybí olej pre vit.D, čo som si objednala cez net. Zlepšenie nastalo po tejto kombinácii, dúfam, že nastálo. Profesorovi Turianicovi som veľmi vďačná, myslím si, že ako jediný sa tomu venuje vyše 40 rokov, takže je v tejto oblasti najviac kompetentná osoba.
Príznaky ako suchá pokožka alebo studené ruky nadalej pretrvávajú(podotýkam, že ani tabletky to nevyriešili),keby aj tie vymyzli......
fuu, tak potom neviem, ked si brala selen a olej az poobede...mozno je to aj tym, ze sa liecis uz 7 rokov...ale na stitnu zlazu ma velky vplyv stres...u mna to bolo sposobene velkym stresom...a ked sa mi zlepsili vysledky, vlastne som sa uz liecila a zaroven som mala novu pracu a bola som kludnejsia...skus este fortuna vitae, ten som brala povodne a je drahy...ale za pokus nic nedas
No brala som aj selen,že by málo?A olej polievkovu lyžicu za obedom - Zle ?Tak neviem,že to u dakoho ide a u niekoho ako ja nie !
Prečítala som si aj diskuziu na stránkach ryb. oleja s jodom a tam píše Vierka,že sa dostala s autoimunitného ochorenia za pomoci tohto oleja, tak ja fakt neviem .Už som premýšľala aj o Fortune Vitae či tam nie je lepší pomer, ale odrádza ma jeho cena a je jedno či od prof. Turianicu,alebo ten druhy - Olejovitá, aj ich stránku som si pozrela. Asi má pravdu Majussa,že chyba nie je š.ž. ,ale celkovo a to hovorí,alebo mi to tak vychádza aj RNG.
je to mozne...ale ako som pisala, ja mam z vyssej davky busenie srdca a je to dost nechutne...je dolezite, kedy beres hormon, kedy olej a ci uzivas aj selen, lebo bez toho sa jod nema uzivat
jajaja,
to je zaujímavé,že ti pri znižovaní hormonu ostala laborka v norme asi to bude v tom,že si ešte nebrala sznt. hormon dlho narozdiel od mňa,lebo ja sa liečim cca 7rokov. Ja som vybrala 3 flašky ryb.oleja s org. jodom a to som znížila iba zo 75 na 50 a na laborke sa ukazalo / moje už stabilizované krv.hodnoty/v akej hlbokej hypothyroze sa nachádzam aj zo všetkými dôsledkamy - teda príznakmi tohto ochorenia,lenže je zaujímavé,že čo som prestala brať ten olej je mi ešte horšie,tak som z toho jeleň. Kontrolu mám o 2 tyždne,dostala som navýšenie na 125,ale ja som zostala na pôvodnej 75,aby som vedela či to nebolo spôsobené ubratím hormonu,lebo tu písala jedná poradáčka,to samé čím som teraz prešla ja sama a škoda,že tu už neprispieva.Podľa mňa ty sa z toho dostaneš ,tak veľa šťastia a zdravia v novom roku a nezabudni daj vedieť ako dopadla laborka.
ja mam znizenu funkciu a zevraj typ pre autoimunne ochorenie, aspon to mam napisane v karte...ale nemam priznaky, jedine tak lamave vlasy, inac vobec nic..mne toto ochorenie zistili len minuly rok vo februari alebo marci,takze tabletky som brala kratko a niekedy v maji som zacala brat olej fortuna a s nim selen a 50mg euthyrox...potom som striedavo brala 50 a kazdy treti den 25 a od decembra berem 25mg..fortuny som uzila asi 3 flase a presla som na ryby olej aj kvoli cene...v septembri som mala vysledky v poriadku a teraz som bola na krv 21.12. a vysledky mam mat v januari
Ahoj ,jajaja a aké je tvoje ochorenie ? myslím,či máš iba zníženú činnosť,taktiež by ma zaujímalo či si nemala negatívne pocity pri tak silnom ubratí synt. hormonu a tiež prečo si prešla na ryb,olej a nezostala si pri tekvicovom,taktiež čo na to hovorí tvoj endokrinolog a tiež ako dlho sa liečiš na š.ž. Veľa otázok ja viem,ale chcem sa vymaniť z umelých hormonov a nahradiť to prírodnými no zatiaľ sa mi nedarí a prosím daj mi vedieť ako ti dopadla kontrola - dlhšie čakám kedy ti odpovie evellina,že prečo prestala brať fortunu vitae a to je škoda.že prestala navštevovať tieto stránky,lebo je dobre keď si navzájom vymeníme svoje skúsenosti.
ja som mala brat povodne euthyrox 125, ale brala som len 50, lebo aj tak mi busilo srdce...cize vzdy rano euthyrox + selen - lebo ten sa musi brat, ked clovek uziva jod a az okolo 13:00 hod. som si davala polievkovu lyzicu oleja..teraz berem 25 mg euthyrox + selen a poobede olej ale ryby s aktivnym jodom a na vysledky krvi cakam, tak uvidim, ci je to ucinne alebo nie
Jajaja295,popri oleju si znížila dávku.alebo si brala stále rovnakú dávku ?, nech sa ti darí aj v novom roku ohľadom liečby š.ž.