Prosím ,hladám niekoho,kto uspešne liečil okrem hormonu š.ž.Mne sa to nedarí,tak chcem vedieť vaše skusenosti .
Skusenosti s liečbou štitnej žlazy, nielen euthyroxom
Inac este raz zdoraznim, ze na problemy so stitnou zlazou nestaci brat len jod, ale treba aj selen. V Cinskych vyskumoch jasne zistili, ze pri hyperfunkcii stitnej zlazy mozu mat niektori zhorsene hrvoly, a zlepsenie nastava podstatne len pri brani zaroven selenu.
Tj nielen jod, ale aj selen.
jajaja295, spravne si to pochopila. Az sa hladina jodu v tele zdvihne dostatocne, tak ze telo zacne vylucovat aspon polovicu prijateho jodu, tak je telo nasytene/nalozene jodom, ako to nazvali vyskumni lekari, ktorych v teme jod uvadzam. A az potom sa zacnu objavovat zlepsenia, ako zlepsena funkcia stitnej zlazy, zlepsena funkcia nadoblickovej zlazy, viac energie, viacej cistiacich hormonov v tele a odburavanie roznych zamoreni a nefunkcnych utvarov a podobne
Ketrin,
som rada,že si sa ozvala. Ja práveže som mala zo začiatku užívania rybieho oleja výsledky OK. TSH 1,5 a fT4 bolo tiež OK a aj som sa cítila celé leto OK a na jeseň neviem či po 3,alebo 4 flaške sa to začalo priberaním,no a tak som si dala urobiť u svojej obvodnej laborku na š.ž. a TSH bolo 19,ale je zujímavé,že ešte som sa zle necítila,ale prestala som hneď brať olej zo strachu,aby som sa nedostala opäť do AI. Následne som išla k ENDO a ten mi okamžite zvýšil na 100-125 čo som samozrejme neurobila,ale vrátila som sa k pôvodnej dávke euthyroxu. Idem na odber zajtra a o týždeň potom kontrola, tak ak bude všetko OK tak nastúpim na olej,ale teraz chcem skúsiť od Turianicu ,nakolko zhodou okolnosti som v zdravej výžive stretla jednu MuDr a tá hovorila,že ona sama svojích pacientov posiela kúpiť si ten olej a mimochodom prof. Turianica tvrdí,že pokiaľ nie sú vysoké protilátky tak sa môžem z toho dostať za pomoci toho oleja ,ale počula som,že je dobre byť s nim v kontakte,lebo on potrebuje laborku na zostavenie liečby a vraj u neho nie je smerodajné TSH a preto som sa ťa pýtala či si s ním bola v kontakte. A ké máš teraz hodnoty čo si len na oleji a aj na tak malom množstve ?
Irén....ano, bola som v kontakte s profesorom(som aj nadalej), sledoval mi výsledky. Keď som začala s tým olejom, pribrala som pár kg za prvé mesiace, čo mne padlo veľmi vhod.Mne sa občas točila hlava,ale inak nijaké zvláštne príznaky som nemala(studené ruky, suchá koža-to som mala aj počas užívania chémie).Ráno som vstávala v pohode.
Neviem či robia v Lubochni vyš.na deficit jodu.Ja som rada, že aspoň to základné mi spravia. Tým, že som mávala vyššie TSH, chodila som dvakrát do roka,ale nie v pravidelných intervaloch.Naposledy mi kázal prísť o rok.
Ty si mala aké hodnoty krvi po znížení hormonu?
ketrinn,
No môj endo.zareagoval tým,že mi dvihol dávku,ale ja som zostala na pôvodnejmale bez pleju - už to potiahnem do odberu. Máš pravdu,chcelp by to nájsť endo. ktorý by bol tejto liečbe naklonený,ale nájde sa taký na Slovensku ? Zrejme nie a tak MuDr klameme ohladom alternatívnej liečbe.Vieš ja som sa vrátila k pôvodnej dávke z obavy,aby sa mi nevytvorili uzly,že sa š.ž. namáha.
Obdivujem tvoju odvahu ako si do toho išla a prosím bola si v spojení aj s prof. Turianicom,alebo to bolo vyslovene na vlastnú päsť? Keďže máme rovnaké ochorenie - myslím tým AI. zaujíma ma aké potiaže si mala pri tak rýchlom vysádzaní hormonu, vieš ja som začala priberať,ráno sa mi nechce z postele a mám taký zvláštny pocit akoby studených palcov na nohách. Ako často chodíš na kontroly a či v Lubochni robia aj test na deficitu jodu.
co to znamena nalozi? az ked bere urcitu dobu jod? cize ked ho ma dostatocne mnozstvo pre spravnu funkciu organov?
Jod a selen sa v tele skladuju a pozitivne zlepsenie nastava, az ked sa telo "nalozi" na urcitu hladinu.
Viac najdete cez Google.sk pod rng, jod
Spominam tam aj "nakladanie sa " jodom, samozrejme s davkami radove vacsimi, nez odporuca prof Turianica, ktory sa drzi krcovite zastaralych odporucenych dennych davok, co su len maly zlomok toho, co vlastne telo dnes potrebuje.
Inac ako tam najdete, jodidovanie olejov sa robi ako test na mnozstvo nenasytenych vazieb uz skoro 100 rokov, tj nie je to nic nove ani specialne, je to bezna chemicka rutina.
Irén....ja som tie tabletky vysadila pomerne rýchlo,po týždni som znížila na 50 a do 3 mesiacov úplne vysadila.Možno ten týždeň bolo málo na polovičné zníženie. Samozrejme, že lekárovi som to nepovedala,nedá sa, lebo oni okrem tabletiek nič neuznávajú(česť výnimkám).Dr.nevedel čo sa deje, ved som bola nastavená už roky a zrazu prišli vyššie hodnoty. druhýkrát potom boli v medziach normy, ale stále zvýšené na to, že som "na tabletkách". A tak sa to striedalo do posledného výsledku.
Netvrdím, že som už úplne vyliečená, ale asi ani nemám na 80percent nefunkčnú šž, ako mi tvrdili v Lubochni pred x rokmi.Mám tiež autoimunnu hypothyr.
Nepočítala som, kolko tých fliaš som vybrala za vyše 2 rokov:-)ale neprestala som, lebo ten jód je potrebný neustále.Nedám si každý deň,ale sporadicky. Potrebný je aj aktívny pohyb podla profesora(čo ja nerobím už rok,hmmm...
u mna sa to zlepsilo asi aj preto, ze som mala nervy, kedze som bola bez prace..tiez som najskor uzivala fortunu a teraz ten ryby olej, okolo 15.01. budem mat krv.vysledky
jajaja295, no práve,že stres u mňa nehrá úlohu som v pohode,ale ako píše ketrin aj jej sa zhoršilo v začiatkoch TSH tak zrejme som mala vydržať
Silno premýšlam nad Turianicom,ale počkám,aké budeš mať ty výsledky po ryb. oleju.