Skusenosti s liečbou štitnej žlazy, nielen euthyroxom

Irén 1

ketrin,
som nesmierne rada,že si sa ozvala a tešíma,že sa ti darí ohľadom š.ž. TSH máš výborné a máš pravdu chcelo by to vyššie fT4,ale nie je to zlé,napriek tomu,že neberieš syntetický hormon a to znamená,že sa ti naštartovala š.ž. a zrejme nebola úplne nefunkčná.
A problémy nemáš žiadne napr. suchosť kože, zima , vypadávanie vlasov,či priberanie ?Si na oleji ešte stále, berieš nejaké doplnky ?
Ja som stále na hormonoch , síce na menšej dávke,ale stále beriem E.dajak to u mňa nefunguje vysádzať hormon tak rýchlo ako u teba,ale som trpezlivá,nevzdávam to a stále hľadám čím si môžem sfunkčniť š.ž.
Mňa štve priberanie a zima - zadok, nos, nohy a zlé spím,ale prišla som na to,že zrejme mám skrytú celiakiu a tak som vysadila chleba a je to lepšie,ale neviem či budem môcť takto bez neho fungovať. Kontrolu mám vo februári a aj mi bude brať aj na vápnik a fosfor,to ešte nikdy nebral asi sa mu nezdal ultrazvuk,tak uvidím...

ketrinn

Irén,
milé prekvapenie,že si sa ohlásila:-)Zrovna pred týždňom som bola na kontrole(po roku).sono mi nerobili,lebo mali niečo so strojom,ale krv mi brali.Výsledky mám v poriadku,mám pokračovať v "liečbe"naďalej.TSH bolo 2,5 a T4 12 čo nie je príliš vela,ale v medziach normy(norma je 9-19).Posledné 2 mesiace som nebrala olej ani selén,iba veelmi zriedkavo.No samozrejme začnem opäť.Na kontrolu mám ísť o pol roka,možno sa doktorovi nepozdáva,že hladina hormonu je nižšia "napriek liečbe tabletkami".
Ty sa máš ako?Bereš Euthyrox?

Irén 1

Ahojte,Ketrin, jajaja 295,
ozvite sa ako sa vám darí ohľadom štitnej žlazy - niet si s kým vymeniť poznatky ohľadom liečby - myslím tým alternatívnej ....

RNG

Lyzicku???
Dufam, ze nie jodu, ale len jodidovaneho oleja.
Na mnozstve oleja nezalezi ale na jeho obsahu v jednej davke.

RNG

Rozni vyskumni lekari odporucaju 2 az 6 mg jodu, alebo dokonca kratkodobe nakladanie ovela vyssimi davkami, a selenu od 200 do 600 mikrogramov.
Ked beries viac jodu, musis brat aj viac selenu.

jajaja295

ja radsej pojdem do nm, co je od trencina 25km, ako by som sa mala stresovat pre tu uchylacku, co ma osahavala...neviem ci sa s nim bude dat rozpravat o oleji, zrejme si to necham pre seba a aj tak neviem, ci mam vobec dobre vysledky krvi, to ukaze az vysetrenie

Irén

Stránku poznám, ale všetci Dr.nových teda tých čo už niekde sú v evidencií nechcú brať a do iného mesta sa mi nechce chodiť - to už radšej pôjdem do Lubochne ak ma zoberú.
Myslíš,že sa z novým endo. bude dať debatovať aj o oleji ? Rada by som totiž poznala názor Dr.

jajaja295

skusala si stranku lekar.sk?
tam mas uvedenych lekarov v tvojom kraji a kedze mna nechceli vziat nikde inde v trencine, tak som skusila tohto z noveho mesta a sestricka s tym nemala problem, len za prve vysetrenie zaplatim 10€, ale to je nic proti tomu, aby som mala konecne normalneho doktora...olej aj selen berem stale, euthyrox 25mg pondelok,stredu,piatok a nedelu