Prosím ,hladám niekoho,kto uspešne liečil okrem hormonu š.ž.Mne sa to nedarí,tak chcem vedieť vaše skusenosti .
Skusenosti s liečbou štitnej žlazy, nielen euthyroxom
podla mojho nazoru velky vyskyt tyreopatii ma na svedomi Cernobyl
Irén,čo som počula,tak aktuálne výsledky neukazujú momentálny stav štítnej žlazy,ale zpred 2 mesiacov asi.To mi vravel vlani endokrinolog.Mimochodom lekári sa držia názoru,že jod škodí pri autoimunnej chorobe.Samozrejme že to tvrdia,jod sa nedá predpisovať ako lieky.A zaujíma ich,prečo vzniká tá autoimunna choroba,niekomu na štítnej,inému v črevách ako Crohnova choroba,atď?Prečo tvorí naše telo protilátky proti vlastným orgánom?No píš si,že sa na to lekára pýtať je zbytočné.
Čo ťa stojí vyšetrenie jednotlivých hormonov ako samoplatca?
jajaja295,
stres ti určite neprospeje, na druhej strane by nemali byť zlé výsledky,nakolko by si mala kopec iných potiaži - súdim to podľa seba.
Držím palce nech sa to v súkromí zlepší.
jedine co mi vadi, ze mam studene dlane a hlavne ked je zima..to je asi tak vsetko, uvidim, aky bude vysledok krvi a tiez sono..a mozno aj horsie, kedze mam velmi stresujucu robotu a zaroven zijem cez tyzden v podnajme, kde nie som spokojna
Ahoj jajaja 295,
Jéééj som hrozne rada,že si sa mi ozvala,lebo fakt chcem vedieť ako ti rybí olej pomáha, lebo som si ho opäť zakúpila a znova to idem skúsiť,lebo tentokrát mám možnosť si to odkontrolovať aj laboratorne ako /samoplatca / A ako sa cítiš - teda nemáš žiadne potiaže ?Dúfam,že tu o mesiac dáš poznatok z kontroly a ja ti budem držať palce nech kontrola prebehne na jedničku. Peknú nedeľu prajem.
RNG,
Veď ja mám v tom jasno,že euthyrox obsahuje len t-4 a nie aj t-3 a zrejme aj zle premieňa na potrebný t-3,ktorý je zodpovední za termoreguláciu a aj za moju nadváhu a zrejme aj za perifernu neuropatiu,lenže to len sa dohadujem,ale nie je mi jasno,že prečo jod spolu zo selenom u mňa nefunguje,že by to bolo tým, že moja štítna žlaza je podľa sonografie,velmi poškodená autoimunitným ochorením ?Taktiež máš pravdu,že laborku robia Dr. iba na TSH a fT4 a nie aj fT3 . Z linkov ktoré si tu hodil by mal jod a selen pomáhať,ale u mňa bude ešte niekde nejaký zádrhel a tak len ďalej musím hľadať...
ahoj
ja idem na kontrolu za mesiac, cize sa uvidi, ci mi ryby olej s jodom pomaha alebo nie. Kazdy den okrem soboty beriem euthyrox 25mg a na obed olej + rano selen
Nic na svete nie je 100% ale poruchy stitnej zlazy su velmi casto spojene alebo dokonca vyplyvajuce z nedostatku jodu a selenu.
Pripominam, ze nie T-4 je ucinne v tele, ale T-3 a to sa zatial zriedka meria alebo doplnuje.
Ketrin, jasne,že aj selen,zinok a b-éčko,ale zrejme je rozdiel medzi ryb. olejom s jodom a ten čo berieš ty od Turianicu, ináč si to neviem vysvetliť a endokrinolog ma vystríhal pred jodom,že mi to zhorší autoimunitné ochorenie a tak som zneistená nakolko od vtedy čo som brala jod s olejom mám nejaký rozhádzaný metabolizmus . divné nohy, také mrznutie a či chlad ja ani už neviem to pomenovať a na rozdiel od teba ja priberám a viním z toho euthyrox.Lenže máme obe rovnakú diagnozu a tak neviem,prečo to u mňa nefunguje tak ako u teba,ale na to,že si bola bez liekov a ešte k tomu bez toho oleja,tak klobúk dole....máš dobré výsledky,no škoda,že ti nebolo urobené sono.
Ketrin u mňa to zrejme asi nepôjde bez liekov,keďže som dlhé roky na hormone aj keď ako píšem stále to nevzdávam a je dobre,že si sa ozvala,pretože človek potrebuje sa s niekym o tom poradiť.
Irén,
ako som písala,posledné 2 mesiace som olej nebrala(iba možno raz začas)ale teraz som s tým začala opäť.
Neviem či si dávaš k tomu oleju aj selén,je velmi dôležité ho brať,denne.Mimochodom aj ja mám stále studené ruky,aj suchú kožu,a nadalej som chudá,nepriberám.