Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk
Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
Babajaga2, Fruttia, xx_yy, ďakujem vám za privítanie! Ste milé. Momentálne mám 38, takže nič moc. Viem presne, čo prežíva každá z nás. Je to veľmi, veľmi podobné. Najem sa, myslím si, tak teraz to zvládnem. A trošku viac zjem ako plánujem- koniec! Tak teraz už je to jedno, sladké a zase slané... Samozrejme tým, čo si normálne nedoprajem. Už nič pre istotu ani nekupujem. A ide: wc, kúpeľňa, izba, je to jedno. Už mám svoje praktiky. Svoj vlastný lavórik.. Viem presne pokiaľ "to" je, aby bolo všetko vonku.. Keď to niekto "normálny" číta, myslí si, že nie som normálna.. Má v svojej podstate pravdu, ale pre nás je to normálne. Ako ráno, ked si idete umyt zuby. Niekedy "to" nejde tak lahko von. Hlavne pečivo. To je trápenie. :-) Už by som sa toho tak strašne chcela zbavit. Ten oslobodzujúci pocit, najest sa a nerozmýšlat. Zjedla som vela?, málo?, dobre?, zdravo?, toto môžem?.. Včera som mala žravú, a stále chut niečo zjest. Ten pocit! Dala som si biele pečivo?? Hrozné. Už som bola na pol ceste na wc. Ale mama ma stále kontrolovala. Bola som z toho taká nervozna. Ale vydržala som. Ale dnes som mala pre istotu ovocný deň. Ale ešte nie je koniec dňa, bojím sa, čo ešte nastane. Večer som neovládatelná. Pretože každý pôjde spat. A som voľná. Žijem s mamou a priatelom. Ale priatel vela cestuje, takže ked som s mamou, tak spíme oddelene. Poznáte to potom? :-)
fruttia
fakt mi nemas za co dakovat,ja som velmi rada ,ze ti tie slova dodali silu :-)
no ale, vidis .. si silna, nedala si to von ! :-) takze pekne ! fakt,len takto pokracuj ! :)
ja som mala ladovu kavu tiez so slahackou,a na veceru som mala taky mix - vsak svedske stoly - najprv som mala trosku zapekanej zeleniny tusim so syrom .. potom mama zacala,ze ako malo jem,ze si nieco musim dat .. tak som si dala ryzu + kapustu,paradajky a samu taku zeleninu :-) dezertom som odolala ( !!! ) :)))
este sa chystam na prechadzku po meste vecer,takze si dam mozno nejaku zmrzlinu :-) uvidim,kym som tu .. a maju perfektnu tak si asi doprajem : )
noo a tema chalani .. mala som jedneho , ktoreho som pustila k vode .. aa on ma doteraz chce naspat .. no a je ich dost co by ma chceli ,ale ja ziadneho nechcem ... neviem preco .. nemam naladu byt s niekym ..akoze vo vztahu .. neviem ci ma pochopis :/
a tebe sa ako dari ? :-)
xx_yy,
jaj, tvoje slova mi tentokrat dodali silu,za co dakujem.
kedze po obede som mala nechutne zle pocity, a vlastne aj teraz mam :(
Jedla som taky tazky salat kde boli aj zemiaky s kusom masa a kavu so slahackou.. a dzus som pila k tomu.
Takze som stale najedena, a to som obedovala o pol 12... kebyze nieje tu nikto, uz by som to dala von.
Tak ale, zivot ide dalej.
Inac, ten pocit ze ti rastu stehna lebo priberas je hrozny, poznam. Ale ber to tak ze teraz sa dostavas do zivotnej formy, baby su od 17 do 20 najkrajsie. tak nemozes byt vychudnuta kostnata baba z kruhami pod ocami ked mas len jednu sancu byt krasna :)))
Inak ako chalani mas nejakeho?
fruttia , tak mala som na obed salat s gril.kuracimi prsiami .. to by bolo este uuuplne ok , lenze som si dala aj trochu hranoliek , a uz to vo mne bolo ,ten zly pocit .. tak , teraz som zlyhala .. isla som to dat von, lenze, som z nich dala von asi len polovicu , kedze som sa spametala a povedala si,STOP .
proste, uz to na sebe vidim, mne to ide najviac do stehien a hlavne do brucha ! strasne to tam vidim , a je mi zle zo seba... i ked to musim" pretrpiet " koli svojmu zdraviu .Takze oddnes to co zjem,musi vo mne ostat - ved ako to maju normalni a zdravi ludia ! ( ved nie je tak ?! - stale si hovorim,ze oni jedia kadeco ooovela horsie ..a nemaju z toho ziadny mindrak )
tak drzte palce aby som to tu este prezila nejak , aa ked pridem domov zacinam makat,- cvicit :)
fruttia tebe sa ako dari ? obed ?? :)
Chrysler - Ahoj, vitaj tu ! :-) vidim ,ze si na tom rovnako ako my , straasne moc ti drzim palce , a vlastne.. kazdej z nas ! :-) dokazeme to !
PS. ja uz pomalicky prestavam mysliet na jedlo , napadnu ma ranajky ,obed vecera .. ok medzitym nejaky ten mentolovy cukrik ..a tuto na dovolenke zmrzlina...ale inak , vobec ma tie zachvaty zravosti nechytaju ( klop klop ) .. tak dufam,ze to tak aj ostane.
Ahoj chrysler,
vitaj v klube bojovniciek...
je to tazke, vieme to kazda. ked niekto do toho raz spadne (och, a ako lahko..), prezije fakt peklo - neskutocne zle som sa citilaked som sla vyvratit veceru niekam do prirody,alebo ze som zjedla kvalitne a drahe jedlo ktore skoncilo v kanalizacii.., ale je to len o pevnej vole. Ale vazne pevnej. A tiez si myslim ze nas boj sa da prirovnat k tomu ked sa fetak rozhodne vzdat sa drog.
ALe ked zacnes s tym bojovat tak cim dalej tym si silnejsia,ver mi.. Ja to mam uz celkom pod kontrolou (SNAD), ostavaju mi pocity uzkosti (napriklad teraz som najedena a normalne pocujem ako priberam, fuj... ),a nutkanie to dat von. alebo nutkanie ze sa prejest niecoho nezdraveho a dat to von...
Inak ak nevies co je normalna porcia ,tak sa pozri sem
www.idealni.cz
su tu celkom uzitocne rady.
Inak priatela mas? Rodinu mas dobru? mozno treba len upravit okolite veci a potom sa ti bude lahsie bojovat.
ahoj Chrysler, vitaj v téme:-) koľko máš teraz kíl?
Ahojte dievčatá! Ste skvelé. Ja som už z tohto hotová. Mama o všetkom vie. Vôbec mi nerozumie, a mne to nepridáva. Už v tom lietam 6 rokov. Každý deň začínam odznova. Je to ako rakovina, horšie. Ako droga. Tá najhoršia droga na svete. Tak ja pri výške 164 cm som bola schopná sa vyvracať na 36 kg. Bola som u psychiatrov, odvolali ma najprv na nemocnicu, žiaden psychiater mi nepomohol, len ma vypočul a \\\"choďte najprv pribrať do nemocnice\\\"!! Tak sa snažím z toho dostat sama. Je leto, jem veľa ovocia. Ale keď cítim plné brucho!! To je horor! To plné brucho! Potom len rozmýšľam, kde to dat von. Len už neviem ako to mám robiť tajne, som pod dozorom. To si ani neviete predstaviť, čo si dokážem navymýšľať. Návštevy? Nechodím radšej nikde. Horšie, že už neviem, čo je normálna porcia jedla, čo je sa normálne najesť. Závidím všetkým zdravým ľuďom. Chcem trochu pribrať a zároveň sa toho bojím. Mám 31 rokov. Ide to tak pomaly.
juj, no mam z teba radost, tak dnes sa budem drzat aj ja ked si zvladla svedsky stol, fu :) super, kocka, vidis ze to ide.
ja som mala na desiatu yogurt so zeleninou a kavu s mliekom a cukrom... obed bude rodinny, hmm.
tak , prezila som to nejak :-) mala som kavu, take sladke kolaciky a biely jogurt:)
uvidime co bude dalej, teraz si dam asi par cukrikov ako vidim , lebo mam straaasne chute,a taky mentolovy cukrik vtedy zabera:-))
drzim palce ! :)
Ach, dik, snad to zvladnem. Budem pekne papkat to co obvykle, dufam ze nenapcham do seba nic zbytocne, nechcem mat depky...
Dufam ze si zvladla svedske stoly, tie su bohovske a pekelne naraz, je to neskutocne pokusenie, zo vsetkeho si dat.
No ja to riesim tak ze len raz si nalozim na tanier to co viem ze zjem a neprejem sa z toho,potom tam chodim uz len dzusik si nabrat :D