Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC

Príspevok v téme: Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
xyxyxy

Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk

fruttia

Ahojte,
pisem len kratko, ani som necitala predosle prispevky, som este u starkej.
Len vas chcem podporit, ze len tak dalej. Lebo da sa to!
Ja som sa prekonala uz mnohokrat pocas tohto pobytu, vcera napriklad ,taky preplneni zaludok, ale nehladala som volny zachod, radsej som si pockala a na veceru som si dala uz len mensiu porciu...
Cize ani sama nechapem, ale tymto dnom zacinam 3. cisty tyzden.
Velmi dufam ze sa to bude tahat takto dalej :)

chrysler

Ahoj Mrska, prekonala si anorexiu alebo máš aj bulímiu? Koľko vážiš? Ja ti musím povedať, že ja pri výške 164 cm som dala dole (vracaním) na 36 kg. Vizerala som hrozne, nevedela som už chodiť, všetko ma bolelo. Príčina? Po dlhotrvajúcej bulímii, keď som vracala len príležitostne, som prišla na vracanie po každom jedle. Poviem ti nikdy viac. Dnes sa toho neviem zbaviť a mám problémy s prejedaním, neviem, čo je to normálne sa najesť, aká je normálna porcia jedla, aby som sa neprejedla.. Mám zaužívané rituály a pod. Doma sú už zo mňa zničený a už aj unavený, nakoľko stále hovorím: "dávam sa do poriadku, bude to dobré.. a pod". Chcem aj musím to urobiť, len to nejde tak ako si to predstavujem. :-( Jedno ti poviem, začni, mysli na seba. Viem si predstaviť, že si chudá. Kašli na to. Tvoj manžel má pravdu. Začni pomaly jesť. Nie zmrzlinu, sladké, chleby a pod. Skús zdravými jedlami. Napríklad ovocím. Aj večer. Jogurty, syry, zeleninku. A povedz si, že je to zdravé, nepriberieš z toho. Akurát sa ti váha upraví a opeknieš. Ja nie som ešte za vodou, ale musím si už vstúpiť do svedomia, a pre to som tu. Potrebujem pomoc a chcem pomôcť.

mrska

Ahojte všetky bojovníčky...
Tak ja som včera bola na výlete a bolo to faj lebo bolo teplo tak nikto nemal chuť jesť..ale aj tak na mňa kukali čo jem....mňa najviac štve,že ma manžel stále sleduje a neustále mi pripomína čo mi je, ja by som to rada zvládala aj bez tých kecov...ale dnes som sa ráno sprchovala a povedala som si v zrkadle že to nie je také strašné....za dva dni som išla hore c s váhou asi o pol kila...tak ked som sa sama pochválila považujem to další moj aj ked malý krok...dnes ideme na oslavu tak to bude sodoma....

ale ked tu čítam čo všetko jete,ja ešte nemám tu odvahu na zmrzlinu, sladkosti ani chlieb,vobec žiadne prílohy ani nič na oleji...ja sa bojim jesť aj ovocie...

čo ma najviac štve je že sme s manželom na vojnovej nohe...on to moc nezvláda...stále mi to vyhadzuje na oči...a že sa s tým nemôže zmieriť ako vyzerám, a ako mu to všetci hovoria,ja mu verím ale ja tiež potrebuje doma trocha pokoja a aby mi to stále niekto pripomínal a obzaral ma...
ešte aj dcéra má problémy s priateľom tak som z toho mimo,ani som sa nemohla najesť ráno,a je mi zle....tak by človek poradil tým deťom aby sa nepopálili..ale akoby hrach na stenu hádzal...

tak sa majte krásne....

chrysler

xx_yy, skúsím podla tvojej rady. :-) Dám ráno vedieť. A držím palce na dnes večer. Švédske stoly.. Bože..Drž sa.

xx_yy

Chrysler
len sa pekne drz, dnes vecer chod skor spat ked ona.. aj ja to tak robievam, sprav si mineralku s citronom alebo nieco take, napoj si sprav, alebo caj.a popijaj to :) to vecer zabera, zazenie chute, a nieco budes mat v ustach :) neboj sa !! bud silna
ja akurat idem na vecer - zas svedske stoly, tak drzte palce!! dam vediet:(

chrysler

Dnešný obed. Lečo, ale bez chleba, so syrom. Je to lepšie pre moju dušu. :-) Večera: Śpenát, syr. Bez chleba. Ale mám chute na sladké. Mama mi už dosť hrozí. Musela som sa odvážiť a čaká výsledky. Takže budem musieť chvílu nevracať, som už poriadne pod dozorom. A ona to už na mne vidí, kedy vraciam. Baby, všetko nájde. Už nemám kde schovávať. Hrozí mi nemocnicou. Ale musím už fakt niečo so sebou robiť. Takto to nejde. Kočky, to sme dopadli. Kirsten, verím ti. To mohlo byť hrozné. Ja som mala takéto výčitky, minule, som musela zjejsť tiež nejaké mäso a halušky. Viete si predstaviť tú vražednú kombináciu? Celú dobu, čo sme boli vonku som o inom nerozmýšlala, ako o tom, ako mi to sedí v žalúdku. Ale dobre, dnešný deň zase prešiel.Lenže príde večer. Ja už normálne sa musím prejesť, neviem čo mám s tým robiť. Som celý víkend s mamou sama. Dnes ráno, pretože včera večer som zlihala. :-( Našla stopy.. To bol stres. Dnes ma príde asi večer skontrolovať. Musím byť silná. Kočky. Dnes nevraciam. Zajtra nevraciam. A už nevraciam. Tak pekne sa to píše. Len si veľmi neverím. Ešte zlyhám, a nebudem si hovoriť, že nie.

xx_yy

Chrysler
- uplne ti verim , a je podla mna uplna pravda co si napisala o tych psychologoch a psychiatroch .. preto , ja nechcem aby o tom niekto vedel .. ( zatial o tom nikto netusi ) .. a planujem sa z toho dostať sama , a už sa mi začína dariť :-) ( klop klop )
chce to vela pekvnej vole , ale myslim,ze to vies :)
Tak ako dopadol obed? :)
ja som od ranajok nic nejedla - iba mineralku som pila , na obed som si dala mozarellu s paradajkami a neodolala som kusku pizze :/ ( to ma stve,ale co uz s tym ked je to vo mne , nie ?!! :]] )

a pozri , mas obrovsku motivaciu , babetko !:) koli nemu sa ti s B. urcite oplati prestat ( ale to koli vsetkemu - hlavne koli sebe !! )Tak sa drz :)

Ahoj Kirsten , tak sme na tom rovnko , tiez som najedena a mam ist na plaz... uplne ma ide porazit, kedze som tu pribrala poriadne :(
ale musime to prezit,pozri ved sme urcite krasne atd atd. .. a ide najprv o zdravie .
Ja ked pridem domov zacinam sportovat , :-) V ZDRAVOM TELE,ZDRAVY DUCH. aka pravda:-))

fruttia, tebe sa dari ako ? :-)

Kirsten

Ahojte baby,citam tieto fora kazdy den,som jedna z vas.ale pisem len obcas.tak vam idem napisat,ze ste dnes na tom vyborne.oproti mne.ja som musela zjest rodinny obed-rezen a salat.a nedat to von,lebo ideme na kupko hned.viete co to je pre anorekticku?zjest rezen??takze asi tak.ide ma drbnut.s takym bruchom mam ist na kupko.fuj!drzte sa...a nevracajte...

chrysler

Xx_yy, moje dnešné raňajky: Ovocie, ryžová kaša, káva. V pohode. Nič ma netlačilo. Potom sme išli na trh. Je to ok. Obed: káva, ovocie a rozmýšľam, čo si uvarím. Mama robí lečo. Asi si dám len niečo sladké a neskoršie, keď budem viac hladná zjem lečo s kúskom čierneho chleba. Keď som si povedala, chcem sa liečiť, som na tom zle, a povedala som to mame. To sa nedá utajiť dlho, bola som bola u troch odborníkoch. Jednej psychiatričky, a dvoch psychiatroch. Chcela som vidieť prístup viacerých. V nemocnici som nebola. Ani jeden, xx_yy, ani jeden mi nepomohol. Psychiatrička mi povedala, že bez toho, keď nepriberiem ma na starosť nezoberie, mám ísť do nemocnice (do Pezinka) a psycholog ma vypočul, predpísal mi antidepresíva, nech o tom nepremýšľam. No, tie mi trochu pomohli. Ale podľa môjho názoru je lepšie ísť na špecializované kliniky, kde sa tomu venujú odborníci a najlepšie do Čiech. Čítala som aj rôznu literatúru, internet (youtube..), skoro každá sa dostala z toho sama, ktorá mala pevnú vôľu. Pretože toto je choroba, ktorá je v hlave. Nejak sa to tam dostalo, tak to musí ísť aj von. Len vedieť ten zázračný liek k tomu. Ja viem o čom hovorím. Mňa to úplne opantalo. A ničí život. Mohla by som tu písať naozaj príbehy. A to pečivo? :-) Máš pravdu. Najlepšie idú kaše, zmrzlina, čokoláda, čokoládové nátierky. Najhoršie halušky, mäso, pečivo. No je to tak. :-) Vieš ako mi vizerajú ruky? Ale počkaj, už mám tip. Keď to nejde, pijem vodu. Potom to ide trochu ľahšie. Ale je mi zo seba už zle. Aj keď to beriem ako súčasť života. Myslím, že vieš o čom hovorím. Nesmieme!!! Zbavíme sa z toho?? Mne je už aj trochu jedno, či priberiem, snažím sa vsugerovať si, že "normálne ženy" aj plnoštíhle sú krásne. Pozerám sa okolo seba a chlapi ich chcú. Môj sa nevie na mňa už pozerať a hrozí mi, že keď sa nedám do poriadku.. Ale verí mi, chce bábetko. Takto to nepôjde. Už som stratila aj menštruáciu. Prestala som byť žena.

xx_yy

Chrysler
.. skoro v kazdej tvojej vete som sa videla.Poznám to velmi dobre o com rozpravas.
Prezivam to iste, ked zrazu ostanem sama .. tak to ide uz samo , ved vlastne "na to cakam cely den , kym niekto vypadne" ..
a s tym pecivom , jezis..aka pravda , to som zazila , s tym sa da aj zadusit podla mna ..hrozne.

Teraz sa mi celkom dari , ranajky som mala dnes take lahsie - jogurt + musli + jablko a kava .
No lenze uz si vidim na bruchu ze ho mam asi 2-krat take velke ako predtym , a uz si predstavujem,ako asi budem vyzerat v mojich trickach- hlavne preto,lebo vsetky su take obtiahnute .Poraza ma z tej predstavy. Ako mi budu vyzerat nohy v sortkach ?? to mi ide hlavou vzdy ked to necham v sebe.Lenze viem, ze budem radsej zdrava a mat tych mojich povodnych 48kg . Ved ja viem,aj to bolo malo , ale vyzerala som podla mna na viac. no a teraz som urcite nabrala ,takze uvidime :/

Chrysler - bola si na sedeniach s odbornikom ?alebo nieco take ?