Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC

Príspevok v téme: Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
xyxyxy

Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk

fruttia

xx_yy, ach to je hrozne, uplne by som sa prefackala...snad zas sa budeme drzat dlho a potom este dlhsie, drzim palce.

veronika, dakujeme... a zavidim ti v dobrom, ze sa mas rada a si spokojna so sebou. kiez by som raz bola..

chrysler

Mrzka,
ty si úplne s kilami v poriadku. Máš takú výšku ako ja. Netráp sa kvôli tomu.Ja som mala vždy 47-48 kg. A bola som štíhla. A stále mi hovorili, aby som pribrala. Najviac som mala 51 kg.(po nasadení jednej antikoncepcii) A že vtedy som bola najkrajšia. :-) (podľa mňa samozrejme nie.:-)) Vieš, nikomu sa nepáčia kostry. Ku ktorým som sa teraz pridala. Každý mi vyhadzuje na oči, ako zle vizerám, nech s tým už niečo robíím. Majú pravdu. A najhoršie na tom je, že o tom viem, a neviem s tým nič urobiť. To je tá choroba. Kontrolky a hlasy.. Toto nie je život. Netraba jesť to najnezdravšie, to nie je ani dobré. Ale úplne sa obmedzovať, tiež nie. Ja som na to došla. A potom, raz aj tak umrieme. Trochu si treba aj užiť. Nejak si to ja chcem nastoliť tak, že pôjdem vracať len to nanezdravšie.. a potom úplne prestať. Myslím, že aj mužom sa páčia tie plnoštíhle ženy, ktoré sú ženské a sú sexi. A to si musím stále hovoriť! Len tie kontrolky.. a svetielka.. to sa nedááááá.
Ale, dáme sa do poriadku. Ja verím, že raz.

Xx_yy, vieš čo si myslím, že to naše obmedzovanie, to potom vedie k prežieračkám. Ja som tak. Celý deň ok. Prídem domov. Ok. Príde večer. Už je zle. Chodím po byte a hľadám.., už som všetky dezerty, ktoré sme mali odložené pre návštevy zožrala. A stále myslím na to, ako si zahriznem do toho Magnumu.. Najlepšie toho vanilkovézo s bielou čokoládou..
Ja si napríklad kupujem už aj dia veci. Po nich nemám až také výčitky.. (niekedy) Ale fakt nechápem.. Vidíš vonku tých ľudí? Normálne sú niektorý chudí a jedia lángoše, nanuky, zmrzliny, čokolády? Nechápem. Keby som mala umierať, si to nedám. A keď ano..? Tak to by bol beh, kde sú wecka? A je jedno, v akom stave by boli :-)
Inakšie, ani ja som neskúšala preháňadlá. Čítala som, že len dajú von vodu, potrava sa už strávi, a len nejaké nestrávené zvyšky idú von. Takže zbytočné. Ešte nevymysleli niečo, po čom ide von všetko, čo zjeme. Iba tvrdá drina na wecku. Ale musíme to obmedziť, kvôli zdraviu. Ja ešte nemám problémy, okrem trávenia. Tie blikačky, keď sa najem o tom svedčia.

xx_yy

fruttia ,
tak dnes rano sme na tom rovnako .
Ja som pohorela, na plnej ciare :-( to je v tom,dlho som si odopierala, a bum .. je to tu , samozrejme,bola som sama u starkej , a dopadlo to ... :-(( neznasam sa za toto , je mi zo seba zle. :-( bojim sa

Veronika_27

Baby, držím vám palce!!!
Neviem, čím si prechádzate, nikdy som sa k bulímii ani nepriblížila, hoci nie som najchudšia, no som so sebou spokojná :)
Preto budem na vás myslieť, aby ste sa jedného dňa zobudili do pekného rána a povedali si, že ste krásne také aké ste a nemusíte riešiť výčitky svedomia, ked niečo zjete :)

fruttia

dobre ranko...

chrysler, vcera to bola "len" normalna vecera a par malych cokolad -asi 3- a sladeny napoj k tomu..a mala som depku neskutocnu. no nedala som to von..
a dnes rano som sa vazila.. skoro o kilo viac ako ked som odisla k babke :( hrozne,nenavidim sa. vsade vidim previsajuci tuk.

no dnes rano som zlyhala po ranajkach.. sice ziadne prezieracky, ale po 2 tyzdnoch zas vracat, bozee... :(( sklamana som zo seba neskutocne, fuj.

xx_yy, dnes rano som zlyhala pre zmenu ja.. tak snad sa tebe viac dari, dopraj si nejaku sladkost na ranajky, len maj kontrolku zapnutu... lebo ked si budes odopierat cely den tak mozno ta to vecer chyti.. tak prajem vela stastia!!

mrska, ach, si v tom velmi hlboko, ale dobre znamenie je ze si prehanadla uz nedavas... nejak si musis najst svoju mieru, a snazit sa jest a nevyvracat to, uz len kvoli rodine sa daj do kopy! predstav si co prezivaju tvoje deti... musi to byt hrozne pozorovat mamku ktora sa trapi :(

j19

Chcel som vedieť,či na tú podporu trávenia aj niečo beriete,keďže to môže nejako poškodiť to trávenie,či to prejde postupne samé,alebo niečo treba brať,keď je pocit plného brucha,alebo ako sa to rieši?Ste na to samé,bez lekára?A ak lekár, mal by to riešiť psychiater,alebo gastroenterolog?Priateľka tvrdí,že má pocit,akoby bola stále plná a niečo ju v žalúdku tlačí,akoby preplnený,aj keď nič nezje.

xx_yy

fruttia , viem o com hovoris ! presne to som mala vcera vecer, prejedla som sa- vecere a islo to von :-( neskutocne !!

Chrysler - presne toto ! ja tiez len kukam , ze si ludia daju kopu zmrzliny,langose jedia,hamburgery,pizzu atd. atd. a ja uz ked si mam dat len jeden kopcek zmrzliny ,tak mi blika kontrolka v hlave.Je to neskutocne,co tato B. dokaze robit , uplne ta to premoze ...

Mrska ahoj ,
vidim,ze si si toho tiez preskakala az az , ale musis mat asi len pevnu volu , a dokazes to urcite ! :-) si silna , a mas manzela ,tak mas vlastne nejaku rodinu ,tak koli nim sa ti urcite oplati seknut s B. . A tie prehanadla ? mna to este nenapadlo , i ked som o tom pocula , no bala by som sa ich uzivat,fakt . Kolko mas rokov ? Kg? Vyska?

j19- nasledky mozu ostat,to je jasne .Ale myslim,ze ked sa z toho dievca dostane cim skor,tak sa tomu moze vyhnut .

BABY !
- dnes rano ,samozrejme,ze som u babky - priniesla mi z obchodu "ranajky" - velke monte ( je ich asi 8 !!! ) ,milaciky,briosky ,fornetti ( 2 sacky !! ) .. baby ja by som to bola schopna vsetko hodit do seba !!! verite ,vsak ?
-no dala som si len biely jogurt,tak dufam,ze vydrzim :((

j19

Baby a dá sa z toho dostať? A znovu začnete fungovať? A zase začne fungovať aj zažívanie?Tomu tráveniu potom pomáhate niečim,alebo sa to dá aj bez liekov.Mám takú známu a neviem,čo sa stým dá robiť,či si natrvalo nepoškodí tým nejedením trávenie,keď to robila asi pol roka.Želám veľa zdravia!

mrska

Ahojte..
chrysler,tak ja mám 164 a 47kg,tak to ty si to dotiahla na inú úroven,ja ani sama neviem čo mám...doktor hovorí že anorexiu, ale mi to pripadá že padám aj do bulímie... ked sa prejem pokúšam sa zvracať ale po každom jedle nie,lebo ja si dávam veľký až prehnaný pozor čo zjem..minule som zjedla viacej nízkotučného tvarohu a už som išla na WC ale vôbec to so mna nechcelo ísť von,a čo je najhoršie že potom som zachrípnutá a minule mi manžel povedal že asi budem chorá ked som zachrípnutá a to mám z toho násilného vracania....
ja sa stravujem hrozne zdravo,jem toľko zeleniny že sa so mňa stane krava...a to som asi aj bez toho:)včera so bola na oslave no stále ma núkali bol šalát,rezne,chlebíčky koláče a ja som zjedla misku ovocného šalátu a ešte aj tam mi blikala kontrolka že už je to kalorické,a tej vody čo som vypila...no úplny des ak si to niekto všimol...a ako hovoríš chrysler...všetci jedli a boli ok a šťastný a ja som pila ako ťava na púšti aby som mala plný žalúdok a cikala ako malé mimino...
ešte na info...ja som už užívala preháňadlá,celú flaštičku som vypila za deň,bola som už úplne mimo,celý deň v práci hnačky tak som pomaly išla dole,až ma to zložilo a priznala som mužovy farbu,zatiaľ som sa toho zbavila už asi mesiac neužívam ale ked som bola v lekárni tak som už mala sto chutí ho kúpiť,že aspoň raz,lebo ked to so mna vyšlo tak som sa cítila perfektne a tak oslobodzujúco...a to je problém že sa zasa cítim ako uväznená...lenže už si to boli všimli aj v práci...tak som trocha ustúpila...

lekár ma posiela do Pezinka...ale ja nejdem....ja to zvládnem sama...dúfam...

najhoršie je že som nepribrala a cítim sa tak tučne,dokonca ked sa najem tak mám pocit že tučniem normálne ma bolia stehná a chodím sa pozerať do zrkadla na brucho a potom cvičím ako námesačná..

tak sa majte...držte sa všetky...