Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC

Príspevok v téme: Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
xyxyxy

Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk

xx_yy

ahoj babajaga2
- inak to som ja xyxyxy

ako sa ti dnes dari ? ..
ja som dnes zacala hrozne :-( uz sa musim drzat poobede velmi !
uz sa mi proste aj o tom snivalo,ze mi na to mama prisla.. uz s tymto svedomim neviem zit kludne :( .. musim s tym skoncit, chcem mat tu pevnu volu a dokazat to !

Ty si bola na sedeniach s odbornikom ?

babajaga2

ahojte, baby! tak ja som včerajšok zvládla super a okrem toho jogurtu s vločkami som poobede mala ešte rajčinovú polievku (zbožňujem ju), do nej som si dala vločky a jedla som to s tmavým rožkom, udržala som to v sebe!!!:-))) tak ja mám PPP už neuveriteľných 18 rokov!!! (mám to od dvanástich, teraz mám 30 rokov) a rodičia to vedia od začiatku...mamina je úžasná, od začiatku sa mi snaží pomáhať a podporovať ma, vždy ma vypočuje, mám v nej oporu, no aj tak tú celú chorobu ešte celkom nepochopila...no podľa mňa ju nechápe úplne ani nijaká MUDr., len ten/tá, čo si to skúsila na vlastnej koži...
dnes som mala zatiaľ dve kávy a dve jablká, lepšie ako nič...no od zajtra plánujem zaradiť normálne raňajky - na rozbehnutie metabolizmu...tak si budem dávať buď ten jogurt s vločkami alebo grahamové pečivo s niečím...pečiva ani chleba sa nebojím, no musia byť cereálne...tak zajtra budem referovať ako to s tými raňajkami dopadlo, zatiaľ sa majte:-)

xyxyxy

tak momentalne si davam ten jogurt s musli
tak,a dnes uz nedam von, nic :-( nesmiem !!!

ty sa drz na tom vylete, potom sa ozvi hned:-))

fruttia

presne, aj ja viem ze sa mi to podari,zbavit sa tej hnusoby.
Daj si ten jogurtik, a potom odid z kuchyne a capni si na ruky keby sa ti chcelo vratit. lebo takto ked nic neudrzis v sebe,zachvilu skoncis vies kde.. pri najlepsom v nemocnici na oddeleni PPP. a potom to uz neutajis,ani nezmyjes zo seba ze "ti sibe, a vymyslas s jedlom"

xyxyxy

ja viem, zaciatky su tazke ...a vzdy sa drzim ..a ked ostanem sama, tak bum ..a je to :-(
aj teraz som po wc . :-(

prazdna som , cize si asi dam biely jogurt s musli :-(( nic v sebe neudrzim ,ked som sama:-(( ale toto by som uz mala .

Verim,ze to dokazem, nevzdam sa ...lebo o ten KONIEC sa snazim uz dlho ,a viem,ze raz sa mi to urcite podari:-(

fruttia

Ahoj xyxyxy, jaaj, je mi to luto.. ale zaciatky su tazke. no nevzdaj sa :)
priznam sa ze ak by som bola sama, aj ja by som sa prejedla, lebo som strasne pazrava dnes... aj ked som jedla zatial v pohode, skoda len ze cely den sedim,ziaden pohyb.

idem zajtra teda na ten vylet..., tak za ten tyzden sa mi drzte poriadne. urcite sa nevzdavajte, je to len hnusna choroba ktora sa da zdolat.

xyxyxy

fruttia
tak dnes, je to strasne,uplne otras :-( citim sa hrozne,hanbim sa, vycitky svedomia mam,co to zas robim :-(
rano bolo v poriadku , teraz poobede som sa malicko prejedla .. a samozrejme,som sama doma..takze to mohlo ist v poriadku von :-(
Tebe sa dnes ako dari ?:-) ( ak si este tu :-) )

babajaga2
Ahoj, tak drzim ti palce, dufam, ze sa ti to podari ,a vlastne nam vsetkym !
mas to super,ze ti to mamina vie .. u mna to nevie, a mam vsetko jedlo vonku ,cize je to tazke,velmi :-(

fruttia

ahoj, vitaj medzi nami bojovnickami :)
super ze si sa rozhodla s tym prestat, a to ze o tom vasi vedia ti len pomoze. ako dlho v tom lietas inak?
Pochopitelne ,ze prvy den radsej nejes, ale vzdy maj na vedomi ze bazalny metabolizmus potrebuje za den 1000/1200 kcal.
to ze si prvy den jedla malicko je fajn, ale potom zvysuj davky, jedz bielkoviny a vela vitaminov - tie potrebujes doplnit po vracavani...
ked ti nejde ranajkovat, tak si daj vacsiu desiatu (myslim to tak ze nie len ovocie)a obed potom neskor ...
zatial tolko :)
daj si nieco na olovrant, ten jogurt ti nezaskodi ani viackrat za den.

babajaga2

ahojte, pridávam sa k vám, aj ja som bulimička, až dovčera som vracala každý deň aj niekoľkokrát, no dohodli sme sa s mamou (naši to vedia), že bude zamykať špajzu keď budem sama doma, je to fakt super, pomáha to, dnes som nevracala ani sa neprejedla!!!:-))) áno, je to síce len prvý deň, ale pre mňa je aj to úspech, len problém je v tom, že ja - buď všetko alebo nič, teda buď som v bulímii alebo v anorexii...takže keďže som sa dnes nemohla prejesť, "pre istotu" som jedla len málo - kávu s mliekom a tri jablká...a viem, že viac do seba nedostanem, maximálne večer keď už budú naši doma, tak nejaký biely jogurt s vločkami a semienkami, aby sa nepovedalo, že čo nič nejem...najväčší problém som mala vždy s raňajkami, to do seba dostanem max. kávu...čo by ste mi poradili? ďakujem

fruttia

va, dnes ti to ide super, to doobedie bol len maly vykyv! a vies co, myslim si ze ak uz mas strach z vracania,to je dobre znamenie. aj ja mam. a hlavne z toho nicenia zubov..

a ja ,ani sa nepytaj. totalne som to dodrbala dnes.. obed fajn, potom som sa dlhsie nedostala k jedlu,tak pred chvilou som si dala melon, nejaky keksik a krajec chleba, mala som plny zaludok a prazdny dom,cize je to vonku.. :( neskutocne sa hanbim. uz som sa tak dlho drzala, tyzden.. a teraz toto.ale nevadi, nemozem to vzdat.umyla som si zuby a idem dalej, od zajtra musim vydrzat aspon do konca mesiaca!
ps. budem tyzden mimo od pozajtra,idem na vylet, tak tam to bude prelomove,ale slubujem ze sa budem drzat!