Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk
Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
tak tak, aj ja som si to teraz tak vychutnala , dala som si k tomu sice este jablko ,ale aj to som si pekne nakrajala, a pomaly pri tv zjedla ( ach ..ako kedysi .. :/ )
inak,tiez som to robievala , napriklad .. mala som ist von s kamosmi ,ale ja som radsej ostala doma a vracala a jedla a vracala atd atd. , neskutocne vela sa do mna vedelo zmestit ...
dufam, ze sa toho cim skor zbavime, i ked to je velmi dlha cesta ako vidim :-(
super, sikula. len tak dalej aj zajtra! aj tie dni co tu nebudem :)
inak neviem ci si si vsimla ale ked mas obmedzene mnozstvo jedla tak si to snazis vychutnat a jest pomalicky.. ja ten pocit tak milujem ked toto dokazem.. ze jest pomaly, a postupne sa prijemne zasytovat..
uff,plavky. ja som pred rokom nebola ani raz sa kupat lebo som sa sama sebe hnusila (radsej som grckala doma, smutne..) ak sa nad tym zamyslim, som na tom ovela lepsie ako pred rokom ,fu.
hmm, tie nase zaludky veru dostanu zabrat :( aj mne je tak priserne zle niekedy.. hlavne ma pali zaha po niektorych jedlach, a tak.. a urcite mam vredy, nastastie sa tie vedia vyliecit tak mame nadej. esteze ludsky organizmu sa vie regenerovat. uz sa len snazit ze ho neznicit az tak ze sa uz nedokaze...
no nakoniec som skoncila pri grahamovom rohliku s maslom, a neskor mozno este ovocie nejake:)
hm, uplne ta chapem co pises , ja som bola pred mesiacom na vylete - 12 dni .. tam sa kazdy vecer jedli chipsy atd atd . samozrejme,niekedy som toho tolko pojedla ,ze som letela na wc - ze preboha ako sa mozem zajtra ukazat v plavkach?!! .. a takto to islo vsetky dni , a kedze bolo strasne teplo , posledny den sa mi to vypomstilo .. cestou k moru som v autobuse pojedla nektarinky, a tie ryzove chlebicky ..ja ze aspon nieco budem mat v sebe, lenze na tom teple mi doslo tak zle ,ze som musela povedat kamaratkam,ze mi je zle a ist si niekam sadnut, a muselo ist zo mna vsetko von- toto nebolo dobrovolne ,ale ozaj mi bolo na odpadnutie , ako keby mi netravilo vtedy, proste ,zaludok to chcel dat prec.
Spravne, daj si fajnu bagetku a potom neskor este nieco ked ta chyti hlad.
Fu ,no tieto vecerne hodiny su pre mna celkom narocne. Kedze nenavidim spat s plnym zaludkom - a naopak ked som hladna nezaspim - tak sa snazim odhadnut mnozstvo jedla/pitia vo vecernych hodinach,mimo vecere.
Vascinou si dam nejake ovocie alebo pohar dzusu. alebo - kedze obcas idem von - jedno pivko, alebo poharik vina (jasne ze z alkoholu sa pribera, ale jedno sa da,nechcem byt az taky outsider)... alebo si uvarim caj, bezkofeinovu kavu s mliekom... nieco co mi naplni zaludok ale nebudem mat pocit ze priberam (znie to ako vtip,nuz ale je to takto)...
A obcas sa stava ze idem na party alebo som na nejakom vylete,tak si davam to co ostatni,len v mensom mnozstve, aano aj chipsy,arasidy,cukriky, len mi stale stale stale musi blikat kontrolka (vsugerujem ze ked oni nepriberu tak ani ja, no ale stavalo sa nedavno este ze som sa prezrala tak cestou domov to skoncilo v krikoch,fuj, nikdy viac snad.)
tak to hej ,aj ja som strasne citliva, ropzplakat ma dokaze fakt hocico , a nie este ked mi ona nieco povie :/
tak ano , ale momentalne zacinam byt hladna ,tak si dam asi kusok bagety s maslom len, ale necham to v sebe,musim !
a neskoro vecer keby ma chytil osial ,tak mam este ten salat alebo melon :))
ty si na tom ako s neskorou vecerou ? ked si dlhsie hore ?
tak sa maj pekne, a bud silna !" :-))
to asi tie maminy nas nicia :( aj ja ju mam prisnu, aj ked ju lubim ale niekedy mi nevedome ublizuje psychicky. alebo som prilis citliva no neviem.
inac, len hore hlavu :) zajtra to bude lepsie. A vies co, ten kapustovy salat ma pobavil je znamenie ze ti zacali chybat vitaminy. takze len kludne papaj zeleninu aj neskoro vecer ak by nateba dosiel nejaky zachvat pazravosti. A melonik je vlastne len voda. ale zajtra prosim aj nejake normalne jedlo nechaj v sebe, lebo zas schudnes :(
inak ja som po veceri, a dala som si este trocha viac hrozna,ale necitim sa extremne najedena takze fajn.
Zajtra vas zase opustam, ozvem sa v piatok! (idem s priatelom a s kamosmi na vylet..)
fruttia
je to strasne co robim :-( .. zajtra uz nesmiem ,a hlavne ani dnes vecer uz !! :-( .. teraz uz jem len melon , a povedala som starkej nech mi spravy kapustovy salat , mam na to strasnu chut :-)
inak, nechty.. to ti ani "neviem" povedat,kedze mam zlozvyk ,ze si cih obhryzam :-( hroza ! ja s pletou nastastie nemam problemy,skor mi vlasy padaju .. :/ ale to len tak skor pred menzesom .
no ide ti to moc dobre ! :-)) fakt, len takto dalej pokracuj !
Veronika, dakujeme velmi :)) mas super rodinu urcite !:) ja sa nestazujem, u mna doma je vsetko super , len mamina je az privelmi prisna .. by ma zabila" keby mi zistila B. :((
xx_yy, ach jaaj.. dolky dobre skoncili vonku :( takto zas schudnes.. prosiim zajtra sa drz ,uzi si radsej ten vylet u babky nemysli stale na jedlo. verim ze to zvladnes.
nelamu sa ti nechty inac? lebo mne po dnesnom zlyhani ano , a uz boli take pekne.. a hned aj vyrazka na tvari, no je toto mozne? niesom normalna.
inak dnes zatial ok,akurat som si dala 2 male jablka, a vecera bude nejaka polievka, snaad to dnes nepokazim uz.
veronika, diky pekne za podporu. Obdivuhodnu rodinu mas teda, a megastastie ze ste sa zblizili. Ja sa na rodinu vobec nestazujem tiez, len a len moja hlava za toto moze. Ale verim ze konecne sa toho zbavim, ved som uz dospela zena.
xx_yy ... nie vždy si myslím, že to tam mám úplne v "poriadku" :D
Nebojte sa, len treba vytrvať, odolávať pokušeniu a raz príde ten deň D, ked budete šťastné a nebudete musieť riešiť to čo dnes... máte predsa okolo seba svoju rodinu, ktorá vás vždy bude mať najradšej :) Síce to s týmto nemá nič spoločné, mala som iné problémy, no rodina bola jediná, ktorá sa mi neotočila chrbtom a pochopila ma, hoci sme mali naprd vzťahy... odvtedy sme sa veľmi zblížili :) Verím, že čoskoro príde aj k vám takýto prelomový deň :)))
babyyy.. ja som uz fakt sibnuta velmi zrejme !
vsetky dolky - von :-( proste take jedlo ani vidiet nemozem, ani nanho mysliet...nie este ho jest ! :-(
teraz som uz hladna,lebo v sebe asi nic nemam , no jedine na co sa odhodlam je melon asi :-(
vam sa dnes ako dari ? fruttia ?