Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk
Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
Dobre ranko...
xx_yy, ako sa nakoniec darilo vcera?
Dufam ze dobre...A som rada ze si si pozerala stare fotky, je dobre uvedomit si ze niesi ani si nebola tucna.. kolko mas teraz kil,zas si schudla? :( snaz sa velmii, trochu nabrat. neboli ta z tolko vracania este nic, niesi slaba?
a dik, no ja som sa snazila jest poriadne a pravidelne a nie prejedat sa... niekedy sa odmeram, mozno nebudem taka rada :/
mrska,juuj, kazdy tvoj prispevok je priam strasidelny ze si v tom velmi hlboko padnuta.. myslis ze to zvladnes sama? ja by som radila urcite aspon castejsiu navstevu psychiatra alebo ze by si mala najst psychologa, ktory by ti pomohol odstranit realnu pricinu PPP.
Kazdopadne ti drzim palce velmi. Verim ze si silna zena a ze dokazes to! Ved su dolezitejsie veci na svete ako vaha...
Ahojte.
xx_yy...tak tu opekačku mi vyriešilo počasie,už prší,teraz neviem či som rada alebo nie ale asi áno...to si mala fajnovú večeru...ja si tiež niečo také robievam,milujem kuracie prsia a šaláty...a ten olej no ja mám úplne fobiu z tuku...ešte aj ked kúpim kuraciu šunku z prs,tak mám problém dať si aspoň 2 kolieska...a syr ani nehovorím ak si dám tak len raz za týždeň 2 plátky tvrdého a to pozerám v obchode ktorý má najmenej tuku...tá moja sebakontrola ma už uplne vyšťavuje...fuj som sama zo seba znechutená....
fruttia...je fajn že si bola na výlete a mohla si zabudnúť na všetko a hlavne papať bez výčitiek,držím palce aj nadalej...ja som sa snažila ísť aj na výlet,ale tá moja kontrolka mi nedovolí si zobrať a jesť hocičo...a potom ked idem na túru tak umieram od slabosti....boli sme aj babami z práce na kávu a víno a ja som mala kávu minerálku a veľké šalátisko,kým oni chrúmali pizzu,a ešte aj tam som mala obavy že tam je tuk lebo to bolo niečim poliate...doma to jem len surové...na druhý deň mi hovorili že som to s tým šalátom zabila....
Tak sa majte fajn....
ahoj fruttia:)
vidim,ze sa ti darilo , parada !! :) gratulujem,len tak dalej :)
ako si asi citala prispevky,tak ja na tom nie som bohvieako .
Ano,este som u starkej .
Dnes som pred hodinkou dojedla obed, bolo to sice viac ako som zvyknuta,ale na 100% to nedam zo seba von , lebo ked sa pozrem do zrkadla ,tak mi je zo seba zle,ako mozem byt taka troska ?? taka hlupana :((
kukala som si dnes stare fotky,a vobec nikde som nevyzerala tucne ! ja to nechapem, mam mindraky zo seba,ze co robim :((
obed som mala kuracie prsia na prirodno,ryzu,cviklu
este si chcem dat bublaninu o hodinku:)
-tak aj to v sebe necham,musim :)
na veceru si dam asi len ovocie:)
Ahojte baby,ako?
xx_yy? :) si u babky este?
ja som sa prave vratila z vyletu, zas uspesnych 5 dni zamnou, juch.
mrska,
akurat som si dorobila veceru aj som ju zjedla :-) to bola taka seriozna,ktora vo mne urcite ostane ,MUSI :)
dala som si na tanier ladovy salat ,paradajky,mozarellu a spravila som si kuracie prsia - este ked boli na tanieri som na ne dala kvapu olivoveho oleja,korenie a cesnak,tak som ich dala na panvicu a len opiekla,dala to k salatu ,a bolo to vynikajuce naozaj :) aha, a este som si tam dala light tatarsku ( musela som nieco :))
neboj sa oleja,aspon trosku ako ja si ho daj na to masko:) a ak mas rada cesnak,tak ti poviem,toto bolo take chutne, iba to som tam citila :) a bola to myslim,ze zdrava vecera :)
este je len 18h , takze kym pojdem spat ma este caka dlha "cesta" :)) .. no uz si dam len nejake jablko,broskynu :) uvidim ..aaa mozno melon:)
a s tym ,ze pojdete do toho lesa,si ja myslim,ze je super napad :)) .. ja som to tiez chcela podniknut,ale neviem s kym,kedze priatela nemam :)tak s nejakou kamaratkou zrejme,alebo so starkou ;) .. ja by som si na tvojom mieste pribalila - celozrnnu zemlu , a daj si do toho malicko masla - kedze sa ho "bojis" jest:) chudu sunku z kuracich prs,a napriklad uhorku :) .. a zober si iba tie zemle,2-3 :) ..a nic sladke, vazne!! a priatelovi sprav do bagety alebo nejakeho peciva co on lubi,ale snaz sa to tiez zdravo, urcite mu to neurobi ZLE :) ..na pitie zober mineralky :) to predsa musi chutit kazdemu :) ..a este ma napadlo , ako sladkost by som zobrala tak ovocie napriklad :) nakrajaj melon na kocky a do misky, alebo jablka ,broskyne - od ktorych sa nepribera vobec!!:)) .. a ked budes tam s nim , nebudes mat ist kam to dat von , a ten zemla bude zdrava :) musis v sebe nieco udrzat, taketo by islo aj mne , a presne toto si zoberiem ak pojdem k rieke,do lesa:))
Drzim palce:))
Ahojte baby.
tak presne tieto pocity mám aj ja ked vidím niekoho chudého tak mu závidim,a stále sledujem kto je ešte chudší,a som smutná z toho že ja nemôžem byť taká...a všetci sa mi zdajú chudší ako ja....už neviem či mám vidiny ale stále si pripadám pri sebe.....
xx_yy dobre že máš tie vitamíny...aj ja pijem minerálky a hlavne čaje,a káva je moja droga...na nedelu som mužovi sľúbila že pojdeme niekde k lesu zapálime oheň a dáme niečo do alobalu....teraz to aj ľutujem ale chcela som mu urobiť radosť....ale ja si tam dám kuracie mäso,a zasa plný ruksak zeleniny,a on zasa bude znechutený...jedávaš niečo na oleji?ja nič ani maslo nejem,všetko varím alebo pečiem v tých vreckách...
a presne....ked jem tie svoje jedlá každý na mňa hladí ako na debila...asi si to aj myslia...ale nevedia ako tým trpím....
dievčatá musíme sa snažiť niečo s tým robiť....majte sa krásne a ty sa na tej brigáde najedz lebo ti bude na prd....držím palce....všetkým nám držím palce....
ahojte..
Ahoj mrska ,
presne toto robim aj ja , isla som s rodinou na obed do restauracie,kazdy si dal pizzu,vyprazane jedla,hranolky,pili cocacolu a tak dalej .. ja som pila minaralku a jedla salat v ktorom bola fakt jedna paradajka a mozarella .. ale okej , je to nieco co zo seba nedam von , takze .. aspon tak :) len sa citim niekedy uz jak outsider ,ze jem taketo veci nonstop.
s tym,ze si nakrajam ovocie vecer nemam problem, kludne to viem brat ako veceru , vacsinou si dam melon - ale toho dost:) .. no ale ked ma to vacsinou poobede chyti , tak zjem hocico a hocikolko :(( chcem sa toho zbavit, ja uz toto nechcem, nevladzem :(
a inak, k tym vitaminom, kazdy den si davam C vitamin,obcas aj B , panthenol kapsuly - na vlasy (ktore mi teraz velmi padaju) a na nechty ,a jem vela ovocia ,zeleniny,pijem mineralky ..takze snad nieco v sebe mam:)
Antiana Ahoj ,
tiez je to tak aj so mnou,radsej nejem ako keby som mala ist vracat,alebo uz ked sa najem, tak si poviem,ze toto si chcela mila moja,a necham to v sebe - ale to su fakt tie male mnozstva ,napriklad jak vcera tie dva chlebicky .
a inak , s tou kavou som to niekedy robievala aj ja ! :( to je uz priserne .
Baby, ja sa z toho strasne chcem dostat , je podla vas nejaka sanca ,ze sa z toho dostanem sama ?? :(
ahojte, to som ja, babajaga2, len sa mi tak nedalo prihlásiť...mrska, máš úplnú pravdu, to čo píšeš o svojich pocitoch aj to, že radšej neješ aby si nevracala, to poznám, akoby som to písala ja, hovoríš mi z duše, úplne Ťa chápem....mne sa posledné dni vôbec nedarilo, aj keď bola špajza zamknutá, ja som si vždy niečo zohnala, buď som si jedlo kúpila, dala som zaň aj posledné peniaze, alebo som vystriehla moment keď bola mama doma a bolo teda odomknuté a ona išla napr. na WC, tak som si vždy niečo uchmatla...už fakt neviem ako z toho von a keby som sa priznala svojej MUDr. že to zasa robím tak ona ma vždy pošle na liečenie ale to si ja teraz nemôžem dovoliť lebo som si konečne našla brigádu, od pondelka na celý august...tak jej to radšej nepoviem...dnes zasa nebudem celý deň jesť,až keď všetci prídu tak si dám večer jogurt s vločkami, zaprela som sa že si nič nedám zo špajze, tak je už bezpečne zamknutá a peniaze už nemám takže si ani nemôžem kúpiť...už to zašlo tak ďaleko že vraciam úplne všetko aj ovocie a včera už aj kávu!!! panebože kam to povedie???
inak baby aj vy mávate také pocity že keď niekto vo vašom okolí schudne tak mu závidíte? u nás v dedine je jedna baba ktorá má asi anorexiu alebo bulímiu ja neviem, ale za posledný rok sa doslova stráca pred očami už je z nej len kosť a kože a stále chudne ešte a hoci nevyzerá pekne tak ja to neviem vystáť, no akoby som len ja mala "právo" byť vychudnutá...a to isté mám keď to čítam o nejakej "celebrite"...máte to tak aj vy?
inak na raňajky som mala kávu 2v1 s mliekom, to isté bude aj na desiatu a teraz si dávam sójové mlieko dúfam že to vo mne aj ostane...
Ahoj xx_yy
tak bielkovinový deň som prežila,ale zjedla som o jeden jogurt a to nízkotučný viac,a už som mala pocit že sa zbláznim,ale vydržala som to lebo som mala veľa práce tak som nemohla chodiť stále na WC,a baby si ma dosť všímajú v robote....
a včera sme si vyrazili na kávu....no sodoma oni si dali vínko,pizzu,šlahačkové poháre a ja....káva,minerálka a zeleninový šalát...som mala toho plný tanier a chrúmala som ako zajac...a ešte som sa tvárila že mi to ako nechýba to čo majú oni,až mi bolo zle....ale nechcem grcať tak radšej nejem....som už s toho niekedy unavená ako sa kontrolujem,premáham....
a ty sa neobviňuj to je najhoršie čo robíme....a radšej si priprav ku stolu nejakú stravu čo by ťa tak nestresovala,niečo zdravé a chutné trebárs ovocie nakrájané a to chrúmaj na večer....cez deň sa najedz normálne,ja ked mám ten pocit že som plná idem k mojej dcére,ona má 19 r. a poviem jej ako sa cítim,potom sa rozprávame a ona to chápe,tak mi to aj prejde,ale ked som sama tiež to nezvládnem....nie si v tom sama,a ak máš tak o tom s niekým hovor,ked sa naješ,čo cítiš.....
ja sa zmietam aj v anorexii aj v bulímii,mám raz také obdobie raz také a to ma ubíja......
držím palce a drž sa sme choré,to nie je že si nič nevážime....
Katherina....viem ako ti je tu ta nikto neodsúdi,sme tu na jednej vlne...
skús jesť každé 3 hod. a hlavne sa neobviňovať...ak nie si v tom hlboko tak rýchlo pre to niečo urob....
ozaj baby napadlo ma užívajte najaké vitamíny....ja si dám každý druhý mesiac dve balenia šumivého magnézia,lebo ked som vracala a mala hnačky tak som vedela že mi niečo bude chýbať, a potom užívam Dermabion na pleť,vlasy aj nechty,ten užívam už dlho,ale môžete si dať aj nejakú inú zmes vitamínov a minerálov...určite sa to oplatí....
Majte krásny a silný deň.
Ahoj mrska, Vitaj Katherina
mrska ako si na tom dnes bola ? bielkovinovy den ako ? .. myslim,ze je fajn spravit si taky den , rozmyslam nad takym niecim aj ja , ale to musim este nabrat sil , lebo baby... ja som sa uplne zosunula .. uplne som klesla,este hlbsie :-( uplne mi je zle zo seba, neznasam sa ! to moje chovanie, ze si to jedlo nevazim !! :-( niekedy by som sa prefackala uz .
Stane sa mi "to" kazdy den , kazdy jeden :-( .. bojujem s tym velmi,ale ten vnutorny hlas.. to ma vzdy taha este hlbsie na dno :-(
teraz vecer som mala navstevu , a mala som chlebicky, tak moje poblaznene JA mi uz nasepkavalo ,ano daj si,vela, prezer sa kludne, aj tak to pojdes vygrcat ! .. nakoniec som zjedla 2 chlebiky oblozene :-( a proste, taka som unavena z toho vracania a tak,ze som si povedala,ked si to zjedla,tak nech to aj v tebe ostane.. tak a teraz ma to ani tak uz netrapi ,len tie prve minuty,ked by som sa este prejedla tak,ze by mi siel prasknut zaludok :-(
Katherina
velmi sa snaz nepadnut do tej bulimie, snaz sa dostat z toho von cim skor !! :-( ja lutujem,ze som s tym zacala . Toto je moja NAJVACSIA CHYBA V ZIVOTE !! :-(