Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC

Príspevok v téme: Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
xyxyxy

Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk

xx_yy

ahojte.

mrska,
super,pekne ranajky..slivky su zdrave aj vsetko ostatne :-) tak to pekne nechaj v sebe ,tak ako vcera to jablko :-)
a to ,ze ta kontroluju .. moze byt z casti aj dobre , aspon sa prinutis menej vracat , kedze o tom vedia...
drz sa velmi, papaj aj to masko .. :)

ja som mala na ranajky biely jogurt ,dobru vlakninu skoricovu - tej som zjedla dnes trosku viac ..
a inak baby , ja sa obcas zamyslim,ze teraz som vlastne sama doma .. chladnicku mam plnu jogurtov,v mraznicke magnumy a ine , v skrine same kekse,cokolady... a ja si poviem, ze nikdy aj keby som to zjedla,ale nechcem ...uplne som s tym prestala,zacalo sa mi hnusit to vracanie , spominam na to,ze ako som mohla vyzerat ked som so slzami v ociach stala nad wc ... hrozne,otrasne,trapne,ponizujuce :( preto uz nikdy nechcem dopustit aby sa to stalo .. i ked som nabrala .. vidim si to na stehnach a na bruchu .. a vlastne uz mi islo kilo hore :-)) tak dnes rano 45,3 !! :))

Katherina,
dakujem, snazim sa :) ten jedalnicek by som si pozrela :))
a inak litam v tom od januara/februara ..

[zruseny19]

ahojte, dobre ranko.

Katherina, ja nou trpim skoro 2 roky, z coho prvy 1,5 bol intenzivny (5x do tyzdna vracanie),teraz je to uz len 1-2x za dva tyzdne, snad to bude este lepsie.
A pred 9 rokmi som mala anorexiu, asi rok.
a ty?

mrska, jasne ze ta kontroluju, chcu ti pomoct..tak ako Maoam hovori. Ale myslim si ze ak vies rozmyslat bezanorektickym mozgom este trochu tak ti to je jasne..
Inak podla mna sa musis dopracovat k tomu aby si bola presvedcena o tom ze si chora a ze toto takto nejde dalej.. niekomu sa to podari samemu niekomu len za pomoci psychologa (aj mne kedysi), tak tiez navrhujem aby si si nasla nejakeho terapeuta. Inak ani cez vikend nespis viac ako 5 hodin?

xx_yy, som dnes po ranajkach - dobra vlaknina s jogurtom,no mnam -, idem do sprchy a potom padam z domu, dojdem az vecer, cize snad to bude dnes okey. ty? :)

pekny den kazdej z vas :)

Maoam

Mrska, tak 47kg na 164cm je na 37rocnu zenu a matku dvoch deti ak si dobre pamätam, zufalo malo :-/

to je to, ze telo ide dlhodobo na deficit a moze sa ti to skaredo vypomstit neskor a bude riesit zufale choroby a poruchy

to ty vsetko mentalne vies a chapes, ale to nieco v tebe je silnejsie a prehlusi vsetky logicke argumenty

neviem, kde byvas, ale prosimta pokus sa najst si dobreho psychoterapeuta, hladaj

Maoam

Mrska: kontroluju ta preto, lebo maju velke obavy, o teba, o to ze to bude este horsie, ze nenajdes cestu spät, ze si uplne znicis telo aj psychiku

myslim, ze im na tebe zalezi a ludia tak nejak automaticky potom 'kontroluju', maju pocit ze su aktivni a ze ti aktivne 'pomahaju', tym ze na teba 'davaju pozor'

ale ta prava pomoc to nebude, ta spociva ako som ti uz asi 20x pisala v tom, ze by si sa podujala na kvalitnu psychoteraopiu, kde by ti velmi dobry a laskavy terapeut pomohol otvorit tu tvoju 13tu komnatu, v ktorej su veci, ktore ta na dusi bolia a tazia a musia odtial ist von, aby si sa citila slobodna, stastna a mohla zacat zit - inak

anorexia je len symptom, alebo jeden z dosledkov, takze samotna kontrola toho, ci jes, nejes, zvracias sama o sebe s tvojim ochorenim vela neurobi

akurat je dobre to, ze mas v okoli ludi, ktori si ta vsimaju a ktorym na tebe zalezi a to je velmi dobre

lenze su to laici a odborne ti pomoct nevedia

mrska

Ahojte.
fruttia-tak to jablko som nechala v sebe,ale čo ma to stálo,lebo som si všimla že ma v práci trocha sledujú,ked som dlhšie na WC tak sa ma pýtajú,aj som rada že mi celý kolektív pomáha a na čele so šéfom,aj mi to trocha lezie na nervy,ked mám tú hroznú zápchu tak už na mňa kukajú a šéf sa priamo opýtal či som vracala a bolo.

myslíte si že je dobré ked nás kontrolujú...ja sa niekedy aj doma cítim ako nesvojprávna...

dnes som mala na raňajky acidko,ovsené vločky a 4 slivky,a zasa mám dilemu či som si tie slivky mala dať a čo teraz...najradšej by som to vygrcala....dufam že sa tu nejako pri PC zabavím kým pojdem do práce a nebudem na to myslieť...

Katherina ja mám 47kg a 164cm...

antiana...nebráň sa ani tomu liečeniu,lebo ak stále vraciaš to je už o život...vážne...potrebuješ nutne pomôcť nie len psychicky ale aj telesne...lebo to s tebou sekne,ked nebudeš mať v sebe nič,nepoznáme sa ale prosím nechaj v sebe niečo aspon niečo diétne ale hlavne niečo musíš mať v žaludku...a kúp si magnézium šumivý,lebo strácaš horčík....daj si trebárs ten melon,alebo nízkotučný jogurt a nebudeš mať pocit že je to zlé...skús to a napíš ako si dopadla u lekárky...držím moc palce....

Maoam,tá jej váha by mohla byť aj vyššia...ja mám ako som písala a vraj vyzerám vyzlečená hrozne...ja neviem mne sa zdá že od pása dole som stále pri sebe,až by som povedala tučnejšia za čo ma tu zjazdíte,ja som chcela aspoň tak 45 kg a potom sa na to vybodnúť,potom som si povedala že tak nechám to tak ako to je a teraz zasa nemôžem na seba kuknúť...neviem prečo sa tieto názory stále menia,som z toho už smutná a unavená....

Krásny deň....

Katherina

vy ste jake malinke ja zas mám 173 a vahu mam stale inu od 53 do 55 tak neviem ktora vaha sa počita za tu akože telsnu alebo ako to mam nazvať .... držím palce xx_yy stým priberanim keby dačo kludne ti možem dať niaky jedalniček ked ti psychyka troška povoli...chvalabohu ani ja som dosť dlho nevracala sice som sa dnes prejedla ale dako to prežijem... vidim baby že vam sa super dari len tak dalej :) a ako dlho trpite bulímiou ? teda vlstne ste trpeli :)

xx_yy

trochu som si dala..a este si dam melona kusok :) a koncim .

no tak sa teda poriadne vyspi , pekny vecer aj tebe :-)
a rano daj vediet, ze ako :-) ranajky a tak .

[zruseny19]

len ho jedz, je plny vit. C :)
ja som nastastie prijemne unavena po dneskajsku co je fajn,lebo sa mi bude dobre spat.
tak pekny vecer, nech sa nadalej dari :)

xx_yy

fruttia ,
na jojke kukam nejaky film zatial..ale tesim sa na ten co pojde potom " pred svadbou nie" :) na tom sa vzdy vela nasmejem :)

ano , zvladame to zatial velmi dobre (klop klop ) :)) cajik je fajn , aj na mna niekedy pride chut ..a je to bez kalorii a aj chutne :))
ja uz teraz vyjedam ten kapustovy salat..nie som z toho nadsena,ale nieco musim .. lebo potom pojem vsetko ak budem hladna..

[zruseny19]

xx_yy, fuu, tak to dnes zvladame nadpriemerne, sme super. Ake filmy idu, porad :D ja kukam olympiadu a pijem cajik (no sice v tomto teple ziadna vyhra,ale mala som chut.)
inak lizatka milujem :D