Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk
Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
frutti ... nie nie ja som to nezvladla sama keby to bolo na mne vtedy tak asi by som tu už nebola...ja som sa liečila na psychiatry ale chvalabohu ambulantne mala som byť hospitalizovana ale začala som spolupracovať tak ma nechali tak.. ked som si predstavili byť na tom oddeleni tak to som račej jedla :) či som za vodou to neviem povedať to asi nikdy nebum jem všetko vpohode aj vahu mam vpohde len občas mi proste prepne a nejem zas .... a lieky si nebrala ? mna zas prepchavali nimi :) skadial si ? ano asi v tej fáze som aj ja :)
Ahojte baby :) nejak sa to tu rozbehlo ,super.
xx_yy, mala som fajny den, no malo som jedla nejako, alebo mozno nie malo ale nemala som teple jedlo len same jablka tvaroh a yogurt a sladky koktejl mliecny... citim sa najedena takze urcite to bolo kaloricky dost. zajtra musim zdravsie lebo mi osalie traviaci :) ale inak naladovo som v poriadku,ziadne depky ani chute prejest sa.
Ty ako? uz niesi cely den hladna? nebolo to kvoli menzesu? :) ja som si zvykla dovolit o 1 viac sladkosti ked som pred kramami hehe.
a velmi som rada ze dnes si zas nevracala, je to super ,aj si si pekne zacvicila, parada :) ako sa citis inac psychicky?
Katherina, s anorexiou som bojovala pomerne kratko, potom som sa dostala do fazy ked to viem kontrolovat a som vedoma toho ze potrebujem mat aj tuk na sebe aby som fungovala poriadne. Ale neslo to bez pomoci psychologa /na oddeleni som nebola ale hospitalizovana a nebrala som ziadne lieky nikdy/, ak chces by som ti povedala nejak sukromne aj meno tej psychologicky:) ale vidim ze ty si uz za vodou ci? :) kolko mas rokov? super ze si to zvladla sama.
mrska, bojujes ako vidim, len tak dalej. odolaj tym prehanadlam! tvoje travenie sa nastartuje akonahle budes jest vacsie porcie.. napr ja som nemala stolicu aj 2 tyzdne ked som nejedla..
prajem nam aj zajtra uspesny den.
baby aky ste mali den?:)
mrska,
tak uz ked si raz skoncila s prehanadlami,tak s nimi zas nezacinaj, tiez to nie je dobre pre tvoje telo .. radsej papkaj normalne jedla,nie vela:) .. po case si zvyknes a telo si bude pytat ..a na veceru si nieco daj urcite,aj ked len malinke:)
no ja som po tej cvikli co som uz predtym pisala pojedla este tu dobru vlakninu - ale len tak nasucho som to pojedala,lebo som mala strasne chute,da sa povedat,ze som sa toho prejedla uplne .. hrozna som . nedala som nic von .
akurat som docvicila , mala som 20min -taky aerobik ,20 min stepper , 5 min som posilnovala na ruky/nohy , a este 10min brusaky.. uplne som unavena, tak ale este jest nemozem,kedze som sa prejedla predtym :/ neviem ako to bude aj u mna dnes s vecerou , najradsej by som jedla len salat,zase !
xx_yy
nie nekúpila,bojím sa že by mi to sposobilo bolesti ked to mám teraz také na figu...ja ked som užívala tie prehánadla tak som mávala hrozné krče v bruchu....
to je fajn že máš hlad...ja nepociťujem hlad ....jem len tak nasilu aby som nepadla a užívam aj veľa liekov...
už som rozmýšľala že na večer ani nebudem jesť...večera nie je taká dôležitá...
ach,
s tymto ti neviem poradit.. nemala by si s tym skocit za lekarom ? moze to byt aj nieco vaznejsie, nemala by si to odkladat ..
inak to prehanadlo si kupila nakoniec? ci ?
bozee baby, co mi je.. ja by som dnes vkuse len jedla jedla,stale som hladna..aj po tom obede som uz vyhladla,tak som si dala za malu misku cvikly,a jeden ten vyprazany patizon...
nebudem vracat ! nesmiem !
ale stale by som nieco jedla, ach .. neviem co robit,porazi ma !
xx_yy
zasa ma začali bolieť tie črevá,tak dolu pod bruchom,ráno som mala zasa hroznú zápchu,a dnes po tom obede som mala chuť si kúpiť preháňadlo,a možno by ma nebolelo brucho z tej zápchy,ale sa aj bojím,išla som okolo lekárne až ma tam ťahalo....to je život....
mrska , mala si super zdravy obed! :) nemusis mat vycitky ani nic podobne . Nechaj to v sebe, urcite od toho nepriberies, a tvoje telo si nieco taketo zdrave zasluzi , ved pozri ako moze trpiet tvoj organizmus, :)
psychologa vyhladaj ked to budes chciet ty, nie tvoj partner:) ale je dobre, ze sa o teba stara,urcite ti nechce zle:) ale len to najlepsie!
Katherina,
nie neprisli mi nato, takze viem o tom len ja.. a snazim sa z toho vyhrabat sama. Aby som sa nemusela trapit, mat zle svedomie,vycitky,zlu naladu , vsetko oblecenie mi bolo velke.. proste necitila som sa uz nijak dobre.. takto konecne mam uprimny usmev na tvari,i ked to este nie je OK , ale dufam velmi,ze bude :))
už ani na to nemysli :) kašli na to čo bolo bolo...je to strašna choroba ale je super že máš pevnu volu a že sa vracia na stáre kolaje :) a vaši ti nato neprišli všetko vpohode ? alebo vedia o tom alebo ako ? :)
xx_yy
bola som na obed dala som si šalát zeleninový a kurací steak,bez prílohy a ešte z domu som mala uhorku a paradajku,a mám teraz výčitky že som jedla,som nervozna,nemala som chuť ale chcela som to prekonať a teraz mám blbé pocity....fuj už mi načisto šibe...
asi to fakt potrbuje dobrého psychologa...musím niečo vymyslieť...len nesmiem byť vo fáze že som OK...a to bývam často...aj teraz som volala s mužom a on chce so mnou ísť k psychiatrovy,a ja že však mne nič nie je...
bože pomože mi niekto či to už bude tak navždy....