Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk
Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
frutia
poznám to velmi dobre ten pocit prejedania sa a potom vyčitky, až nato že mám este cca. 8 kíl nadvahy, chutí mi jesť sladkosti a slané, doteraz za posledne mesiace som schudla 9 kíl s podporou mojho priatela, ale nikdy som to nechcela vyvravit, lebo zaludok stihne vycucať tie ziviny z potravy.
Ja milujem kávu 3v1, to musi byť každý deň, a snažim sa jesť šalaty s kur. maskom, problem je v tom ze tiez mam dodrbany metabolizmus, jedinym cielom je to napraviť.
potom by tu už problem nebol ani u stihlych ani u tucnych dievcat
chce to čas
fruttia....pekne si to napísala....bože mne je zle aj na žalúdku a točí sa mi hlava aj ked sedím...dúfam že budem ok,som sa najedla,to kuracie uvarené a 2 nízkotučné jogurty,a už by som išla aj na WC lebo mám teraz plný žalúdok,jedávam vždy len jeden....aj ked mi je zle tak mzslím na to ako to dať von....jaj baby držte mi palce nech vyhrám ten boj zo sebou....
tak teraz asi dievčatá kolabujem...bola som na prestávke v meste a skoro som tam odpadla,hrozne ma trasie,hlavne ruky a nohy mám uplne slabé,neviem či už som neprečerpala sily,alebo je to z toho tepla,aj ked tu u nás je celkom chladno...bojím sa niekomu niečo povedať...ved aj pijem stále vodu aj čaj...no teraz keby ma videl lekár alebo môj muž tak som v Pezinku ešte dnes....a pritom to nemusí byť z toho...
možno je to aj tým spaním dnes som bola už o pol štvrtej hore a bicyklovala....
myslíte že som na konci zo silami a telo už nevládze...
andulka, ako vies ze sami si s tym nepomozeme?
tazko zdravemu cloveku vysvetlime ze co citime, ale predstav si to takto - opisem ti tazke stadium B. :
idem sa najest, nizkotucny biely jogurt s tofu.. dojem to, idem umyt tanier. cestou zbadam nejaky keksik, "a ved mi 1 kus nezaskodi", dam si 1 kus,potom dalsi a dalsi.. ani si neuvedomim a uz otvaram skrinu kde su dalsie sladkosti, zjem dalsi balik keksikov, a cokoladu. som smedna, vypijem liter mlieka. "ah, tolko sladkeho dam si aj nieco slane" chladnicka otvorena, vyjedam salam ,syr.. vcerajsiu polievku, vsetko co mi pride pod ruku. A potom ma to priserne tlaci takze vobec mi nerobi problem to dat von. Na wc uz pride rozum, ze co som to zas urobila ale uz je neskoro,ak nechcem pribrat musim to dat von. ..
je to nechutne ano. Ale je to zavislost ako kazda ina. Ak odsudzujes alkoholikov, fetakov, tak mozes odsudzovat aj nas. ale my sa tu snazime, a verim ze nam to pojde.
'a priberete z kazdeho susta' jasne ze nie, ale anorekticka si mysli ze ano!
frutia
sami si neviete s tým pomocť
ale su veľa jedál nizkokalorických z ktorych sa môžte najesť bez obáv, ale čo pohyb ??
priberete z každeho susta? dajte si do poriadku metabolizmus, naštudujte si to na internete nájdete, a ked jete sladkosti, zamyslite sa nad tým ze preco davate do ust, ked sekundu bude v ustach, "par minut v zaludku" a cely zivot na stehnach a bruchu.
antiana....
si ma vydesila vážne nech ťa rodičia niekam zoberú,aj ked nie na psychiatriu aspoň na interné na infúzie na pár dní...ved krv nemôžeš vraciať,to je nebezpečné ako písala fruttia...alebo ked sa naješ nec dáva na teba niekto pozor a je s tebou aspon 1 hod po jedle,viem že na nás nedáš,ale skús aspon jedno jedlo nechať v sebe aby si nám tu mohla napísať zvládla som to aspoň malý krôčik....a mali by ťa niekde vziať ty si akútny prípad potrebuješ infúzie....
antiana, toto je hrozne :( si na tom dost zle ze vracias krv, nebojis sa ze mozes zomriet ked ti praskne velka zila a zacnes krvacat dovnutra?
akoze nechapem ze kto patri do liecebne ked nie ty, kto si tazky pripad a navyse tam aj chces ist! urcite rychlo hladaj dalej nejaku pomoc,rodicia ti o tom vedia? kolko mas rokov?
xx_yy,
destroy what destroys you - to sa mi velmi paci, idem sa aj ja riadit podla toho. dnes si to budem musiet pripominat velakrat, kedze budem cely den sama. :S
ale najdem si nejake aktivity, nemoze ma zlomit nic, som sa rozhodla.
a tie zuvacky.. veru neni to lacne, a navyse aj celkom nechutne ked niekto stale zuje zuvacku ale nepomozem si vacsinou. doma ale nemusim ,to si radsej umyjem zuby ak sa nechcem prejedat.
mrska, ako sa dari dnes? kedy ides k psychiatrovi inac? a vazne si nerozmyslala ze by si dala prec vahu?
baby, inak aj ja mám závislosť nielen od kávy ale tiež od žuvačiek...som schopná za deň vyžuť balík žuvačiek, ale nie ten malý, ale taký veľký, čo je ich tam 46!!!je to choré a naozaj to ide do peňazí...a s tou kávou, ja ich pijem aj 7 denne, jedna sestrička mi v nemocnici povedala, že to je jediné kalorické čo prijímam (lebo ja pijem tú 2v1 s mliekom alebo cappuccino s cukrom) a keby som ich toľko nepila tak by som prijala len cca 2000-3000 kJ denne a veľmi by som schudla...no a volala som do tej nemocnice, ale vraj je to všetko plné a až na jeseň budú mať nejaké lôžko voľné a potom som volala ešte do jednej liečebne a tam povedali to isé...bože čo budem teraz robiť? veď sa uvraciam na smrť!...ja to už neviem kontrolovať...jediné čo vo mne ostane je tá káva a nejaké ovocie aj to nie vždy!!! užívam tiež vitamíny ale to nie je náhrada jedla...ja by som tak chcela aby to jedlo ostalo vo mne, aj si to vždy tak pekne naservírujem na tanier, všetko nízkokalorické a nie veľkú porciu, proste že aby som sa toho nezľakla, a začnem to jesť s tým že tak toto už určite nevyvraciam, no keď to už zjem, niečo sa vo mne zlomí a zas to musí ísť von...napr. včerajší jedálniček bol takýto:
R: káva
D: pár sliviek, káva
Obed: vločky s jogurtom, tvaroh, káva (vracanie)
Večera: kuskus, biely jogurt, kapučíno (vracanie)
2.V: ovocie (vracanie)
a ja vraciam tak, že to viem vyvrátiť úplne všetko že už vraciam len kyselinu a krv, takže včera akoby som zjedla len tie slivky a kávu a tak to ide každý deň...zaujímavé je, že takto ani nechudnem, telo je už zvyknuté, uloží si každú jednu kalóriu, mama sa ma včera pýtala že tak načo to robím keď z toho ani nechudnem, a ja že síce nechudnem ale keby som to nerobila tak by som asi priberala...čo myslíte, je to tak?
xx_yy
pekne si to napísala andulke25...naozaj to zdravý človek nepochopí aj ked ti niekto povie ja ta chápem,vobec nie, ked niečo na vlastnej koži nezažiješ tak nepochopíš,ani doma najbližší,možno si ludia myslia že je to náš rozmar alebo čo...a my pri tom bojujeme každý den so sebou....
ja musím s tými žuvačkami prestať lebo to ide do penazí a vobec nie som hladná ked žujem...
ahojky...