Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC

Príspevok v téme: Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
xyxyxy

Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk

[zruseny22]

antiana, ahoj, moja. A povedala si Lajčiakovej ako momentálne "funguješ"? Ja by som na tvojom mieste zavolala na príjimaciu ambulanciu dr. Jánoškovej a povedala jej ako to s tebou je. Podľa mňa by sa 1 lôžko našlo. A to som si 100% istá. Keď som raz bola v Pezinku a chcela tam ísť vtedy aj jedna baba, tak jej povedali, že je stav plný ale nebol, veď som tam bola a bolo nás tam vtedy len 5, potom už len 4! Ja si skôr myslím, že keďže si tam bola opakovane - prepáč, že to píšem, že si skôr chcú "preveriť", či to tento x myslíš s liečbou vážne a úprimne. Že akoby ti dali ešte čas si to rozmyslieť.

[zruseny22]

xx_yy, ja mám diagnostikovanú anorexiu, napriek tomu, že už mám dávno normál. BMI a vyzerám ako prasa. Nemám problém s prejedaním, ale ja zasa nepravidelne jedávam a preto asi ani nechudnem, napriek tomu, že si dám ráno napr. 2 jogurty, potom preháňadlo, na obed kávu, olovrant kávu a napr. jablko. Lenže keď užijem tbl. na spanie, prepne mi v hlave a idem jesť. Som schopná zožrať vtedy zasa 1 jogurt, k tomu aj 1 cereálny rohlík a k tomu som schopná zožrať ešte aj balík cukríkov gumových 100g! Preto váha nejde dolu, napriek tomu, že aj denne behávam. Neviem si predstaviť, čo by sa dialo keby som bývala sama. Možno by som tiež skončila s hlavou v záchode po každom jedle. (Jediné, čo si "môžem dovoliť" sú preháňadlá. I keď musím povedať, že to je niekedy tiež problém utajiť. Častejšie chodenie na záchod, to príde podozrivé, nakoľko som mávala problém so zápchou). A keď ma to "chytí" v noci, tak sa snažím na wécku ani nesvietiť, aby nebolo "počuť", že išiel niekto na wécko a je tam dlhšie. Rozsvietim, až keď je "po". Trapné, ja viem:-(

antiana

ahoj Cry moja, vitaj v téme...volala som do Pezinka, s p. primárkou Lajčiakovou, a vraj teraz cez leto je PPP stav plný, že tak "zavolajte asi o mesiac, potom vás objednáme..." no a to ma môžu objednať zasa o taký ďalší mesiac...a dovtedy neviem čo so mnou bude...potom som volala do Veľkého Zálužia s primárkou Trokanovou, pýtala sa ma akú mám poisťovňu a potom povedala, že oni s ňou nemajú zmluvu, že rajónne patrím do Pezinka a mám zavolať tam...ja že tam som už volala a ona že "je mi ľúto..." tak si ma pohadzujú ako horúci zemiak a výsledok žiaden. Baby neviete kam by som ešte mohla skúsiť zavolať? Veď ja už bojím sama seba čo vyvediem, aj tej choroby sa bojím a žasnem, aká vie byť silná a zničujúca a, čo je najhoršie, aj keď si to nechcem pripustiť, aj smrteľná...

xx_yy

fruttia ,

s maminou sa to vyriesilo tak,ze ked videla ,ze si na ten olovrant davam ten chlieb,tak bola ticho .. :) .. uz som u starkej, akurat som dovecerala - ladovy salat,mozarella a uhorky.
neskor vecer este budem vyjedat melon ako vzdy:)
inak,cernice a jablko , super !:)) to je strasne zdrave,hlavne tie cernice :)) aj ja som mala vcera
inak, to pecivo nechyba ani mne vobec,ale tak .. niekedy musim,aby si uz o mne nemysleli,ze mi sibe :)

ale inak baby, ja to nechapem .. prejem sa ,aj teraz sa citim plna..ale nedam to von, predtym som isla vyvracat aj jablko ... vidim na sebe,aj na vahe,ze to ide smerom hore...ale nedovolim si to vyvracat, snazim sa teraz velmi.. ale mam strach,ze sa do toho znova dostanem, i ked si uz to prejedanie neviem predstavit..

ahoj cry,
som rada,ze si sa ozvala , a ze je nas tu viac .. viac sa tu vieme porozpravat..a aspon vidime,ze u kazdeho je B. uplne ina a pritom rovnaka :(

[zruseny22]

fruttia, psychicky dosť zle:-( Inak ako životný štýl to určite neberiem, ja mám skôr pocit, že nemám šancu na vyliečenie. Ale je fajn, že ty si to uvedomuješ. Čím menej choroba trvá, tým je väčší predpoklad, že sa z toho dostaneš.

[zruseny19]

aha, rozumiem... :(smutne. inak psychicky sa mas ako? a snazis sa z toho este vyjst alebo uz to beres ako zivotny styl ?
ja tiez od 13 tu blbnem s jedlom, myslim si ze uz nikdy nebudem uplne normalna kedze som takto vyrastala ale snazim sa to mat aspon trochu na haku,myslim postavu a jedenie..no nejde to,ale aspon nejaku tu dobu uz nemam zo seba vacsie depky.

[zruseny22]

fruttia, ja to všetko viem. A PPP trpím už 13 rokov:( Váhu písať nebudem, prepáč, ale už som v pásme "normálnu", s čím nie som absolutne spokojná:(

[zruseny19]

cry,
tak asi aj ty bojujes s PPP, vies o com sa tu bavime,ach..
inak ako jes ty? kolko mas kil,cm?
inak z prehanadiel sa nechudne,len si nicis peristaltiku criev :(

[zruseny22]

babky, ja vám normálne závidím tie vaše jedálníčky:-( Ja tak vôbec nejem a váha je stále rovnaká, ani nechudnem a s touto váhou zmierená vôbec nie som. Podváhu už nemám. Momentálne vyzerám ako prasa. A tak si žerem preháňadlá, i keď aj tak nechudnem... bludný kruh.