Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk
Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
presne tak, ja tiez nenavidim tu hnusnu priseru menom B ktora mi kazala robit blbosti. Nechce sa mi verit ze som priemerne rozumna zena a toto som si dovolila robit, nicit si zdravie fuj. Dufam ze sa k tomu nikdy nevratim uz.
ta "kava ",ktoru pijem je vlastne z kavoviny (jacmen,cakanka)nema skoro ziadne kalorie, ale davam si dotoho menej ako deci mlieka,cize to je dokopy mozno 150 kj (35kcal)... tak to veselo pijavam :D
cry , ach jaj .. ale nastastie,toto je uz davno za tebou,takze sa tym netreba zaoberat . treba riesit pritomnost,ale aj mysliet do buducnosti , ze aku buducnost ti da anorexia ak v tom budes pokracovat ..
fruttia ,
mala si super veceru,mnam:)) .. inak fakt vsimam,ze tu kavu pijes dost casto . ja sa ju bojim pit, koli kaloriam, toho jedineho sa bojim.. i ked teraz by som si dala.. ale teraz som asi pol hodinku -hodinku po melone,a dala by som si este jablko,ale neviem ci si ho mam dat, mam len chut ... hm :/
vyhravam? dufam teda, nechcem si pripustit ,ze to co som niekedy robila..ze som to bola ja ! ja tomu neviem uverit :/ strasne .:(
cry, tiez ked som mala 12-13 som robila taketo iste veci,nechcem ich tu rozpisovat ,nech pripadni citatelia nedostanu napady...ale bolo to hrozne :( stale neviem ze ako som to mohla robit,ved som bola dieta este...
no nic, je to minulost, teraz zijeme teraz. kazdy den dostaneme novu sancu bojovat,tak sa to snazim vyuzit.
xx_yy,
ano, ta zmena tam urcite je, vyhravas nad B ocividne! :)
inak mala som na veceru chlebik so syrom a s paradajkami. takze vsetko ok. a potom som trocha bola vonku so psom. teraz uz len bezkof. kavu si dam,mozno jablko vecer. :)
xx_yy- zamkla som sa, povedala som, že sa idem učiť, zobrala malú nádobku.. ach yo:-(... teraz by som takú odvahu fakt nemala.
fruttia,
ano asi je to aj tym,ze sa snazim jest jedla,ktore su zdrave a tak .. ,ale citim trosku zmenu .. (alebo si namyslam ??? ) ..ja som totiz davala von aj kavu , a nikdy by som si nedovolila vypit 2x latte za den .. uz som jedla aj vyprazane jedlo a nedala som ,dam si aj keksik - to jem vzdy tie Zlaté Koka .. a nikdy to nedam von :)
cry, vo svojej izbe? ako ??
fruttia, keď som bola "mladšia", vyhadzovala som potajomky jedlo... tiež som niekedy- v 12tich, 13tich zvracala po sladkosti vo svojej izbe... teraz by som na to odvahu veru nemala...
cry, podla tvojich prispevkov si uz profesionalna anorekticka... a nerobi ti/nam problem klamanie,svindlovanie,utajovanie, je to nechutne vsak? :(
ale aspon ti o tom niekto vie, aspon sa ako tak drzis. chodis do skoly ci ako?
antiana, skus kramare, detsku kliniku.. drzim palce, nech ta niekam vezmu. po pripade vseob.lekarka ti nevie nieco vybavit?
xx_yy,
pekny jedalnicek dnes,velmi. mozes byt hrda na seba. ja idem tiez vecerat, este sice neviem co.
a to ze sa prejes ale nejdes vyvracat je preto lebo vies ze si jedla take jedla ktore su viacmenej voda a minimum kalorii...
inak aj ja sa bojim,hlavne samoty a myslienok, a toho ze sa zacnem vidiet nerealne.
xx_yy, ja behávam denne na 1hod a 15min, vždy mi to tak vyjde, je to hlavne aj do kopcov. Keď si to odbehnem, jasné, že mám chuť ešte, ale viem si povedať, že dosť- a to len preto, lebo mi len silnejú nohy!
A ver, že tučná som, nakoľko som pribrala už 13kg!
Presne, cukríky.. to je hrozné... lenže keď mám napr. hlad, radšej si dám cukríky, vždy si poviem, že je to lepšie ako napr. pečivo:-( (Hoci viem, že čo sa týka "zloženia" je to horšie )
S preháňadlami som par x už skončila, ale teraz... keď vidím, aká som... znova som začala..
antiana, moja, inak, dá sa aj tak urobiť, že sa dáš hospitalizovať na Mickiewiczovu a aj sa objednáš do Pezinka. že ten čas, čo budeš "čakať" do Pezinka, prečkáš na Mickiewiczovej. Ja som to tak mala minulé leto. Sice ja som nečakala, len... bola som 2 týždne na Mickiewicz. na infúzkach a potom som išla do Pezinka- sanitkou. (Aby sa neprerušovala liečba).
antiana , je to smutne ,ze na SR je to takto , ze nie je priestor pre tie,ktore maju realny zaujem sa vyliecit .. ja okrem Pezinka nic nepoznam , to je asi preto , lebo som nad odbornou pomocou ani nerozmyslala .. aj tak ti drzim palce, aby si sa cim skor niekam dostala .. ved toto nie je normalne co robia :/ ja viem,ze je plno.. ale , nikdy nevies co sa moze stat ..a mesiac je dost dlho , hlavne pre nas !!
cry,urcite nevyzeras ako prasa! na to dam krk ! :) .. viem to, lebo aj ja som si to hovorila,len co som pribrala kilo! .. teraz mi vysli uz hore skoro 2kg, ale nejak extra ma to netrapi .. lebo uz mam konecne trosku pevnejsie nohy - zacala som znova cvicit.
Nevies alebo nechces sa zbavit prehanadiel ? Skus papat pravidelne ..a tie cukriky,na tie mam aj ja velku slabost,to vzdy vyjedam aj ja .
a za ten beh ta obdivujem , pred B. som aj ja behavala vela,ale teraz si musim "prebudit" kondicku ..a potom zacnem,lebo fakt nevladzem vela utekat :/
a inak, s vracanim nezacni ! .. nikdy, to je fakt hrozne ..
Antiana, vidíš, napadla ma ešte Mickiewiczova. To by podľa mňa vyšlo!