Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC

Príspevok v téme: Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
xyxyxy

Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk

winki

AKo sem tam na raňajky kľudne. Ja som myslela skôr že použiť sladké a tie tyčinky namiesto jedla.

Na raňajky surová zelenina. Ovsené vločky trosku vody nastúhana mrkva prípadne jablko. Prípadne vlocky a biely jogurt. Mne osobne chutí na ranajky struhana mrkva s cviklou trosku oliv oleja a cesnaku. Po prípade dvakraát do týžňa zeleninové šťavy.

Obed klasika ale masko na pare, vyprážané sem tam a k tomu ako príloha len a len zelenina. Hocičo len nie maso a zemiaky alebo ryza. Alebo čisto ryza s hráškom s kukuricou alebo len tak na cibulke uprazená. Polievočky zeleninové bez mlikeka a smotany. Vecera tuniak so salátom syr so salatom. A vzdy mensie porcie toho "klasickeho" jedla a kopec zeleniny. Ja som dnes mala granadír asi dva kopceky a k tomu kopu cinskej kapusty surovej mrkvy a uhorky. Vynechať cukor a keď tak len med, používať bylinky a koreniny.

xx_yy

winki
ano,mas pravdu.. ale tak myslim,ze ranajky sa mozu skladat zo sladkeho, nie? .. biely jogurt+ cerealie dobra vlaknina
ja sa snazim jest vela salatov,zeleniny,ovocia
to,ze si telo bude ukladat kazdu kaloriu,uz som zistila..vidim to na sebe.. ale zapracujem na tom,a budem radsej cvicit ako este raz v zivote zacat vracat alebo hladovat ..
nikdy nejem nic mastne.. ok . vynimka ked mame naprv vyprazany patizon,tak si dam 2-3 kusky. max..a potom zeleninu k tomu...
ako by mal vyzerat jedalnicek ? podla teba .. ak mas cas napis:) budem rada

winki

Baby nechcem sa vam do toho moc miešať, ale to čo tu čítam, tak mi až mráz behá po chrbte.
Viem, že ten kto nezažil nepochopí. Ale ak ste sa už odhodlali niečo robiť, tak tie jedálničky máte úplne hrozne pomýlené.
Káva 3v1 úplne zle, tzv cereálne fitnes tyčinky to najhoršie čo môže byť. A sladkosti a pečivo.....čistý rafinovaný cukor to najhoršie čo existuje. Keď ste doteraz hladovali a teraz budete papať tak telo si uloží každú jednu kalóriu. Jedzte do sýta a pravidelne zeleninu a ovocie a čo najviac surové. A postupne pridávajte varené jedlá dietne.

Katherina

wyx to je pravda cela ppp sa neda vyliečiť žadnymi liekmi ani ničim je to len vo vnutry vas baby ..... ja som vyliečena vpodstate, len občas mám take obdobia, ked sa mi to vrati a stále sa uzkostlivo vážim, ale aspon už nemam až taky problem s jedlom....aj ja som sa z anorexie dostala len preto lebo mi svitlo mne ty psychiatri ani moc nepomohli, čo ked som mala sedenie, len som im povedala čo mám nove, ako jedlo, pozrela si moj jedalniček a dovi dopo....cela ta choroba bola vo mne...postupne som prestala máť vyčitky ale všetko chce čas treba si len povedať že jedlo je priatel aj ked sa preješ tak nevadi raz za čas možeš netreba to hned isť vracať ... tak priberieš nič sa nestane budeš mať maximalne o kilo viac a čo sa stalo ? absolutne nič netreba sa toho baať držim palce bojujte baby ! a dobre papajte :)

xx_yy

Katherina, ja jem normalne, teraz som dnes pojedla aj dost sladkeho..ale mam pred menzesom,takze si doprajem:) ..
a inak,musis mat super matabolizmus ako vidim :)) to je super !

wyx !
ja viem, ze to my musime chciet byt zdrave,ze si to cele musime prejst same ! .. psychiater alebo psycholog nas moze len naviest na tu cestu ,na tu spravnu cestu ! .. my musime bojovat ! ja viem ... ja sa teraz snazim, a nie , VAHA nie je jedine co ma zaujima ! .. vidim,ze sa zas potvrdzuje to,co som hovorila.. ten kto to nepreziva na vlastnej kozi,to asi tazko pochopi ! .. tak prosim ta nemusis nam tu taketo pisat,my dobre vieme,kde je ta spravna cesta a v com spociva ! .. a dievca ktore ma dost sil,a chce sa z toho dostat sama..tak to dokaze !! .. ja uz nevraciam tyzden, a dari sa mi ..
a my baby,potrebujeme podporu v tom,ze sa snazim z toho dostat .. nie este viac nas stlacat dole,ze to nedokazeme,ze potrebujeme pomoc.
tak ci tak,som rada,ze si sa ozvala..aspon vidime,ze kolko ludi,tolko nazorov:)
a fakt netreba supnut kazdeho do jedneho vreca-na psychiatriu !!!

wyx

čakáte zázraky od lekárov a same nedodržiavate to čo vam hovoria, ako vám majú pomoct? k tomu potrebujú aj vás? vy ste tí, ktorí bohužial musia makať, zatnúť sa, prejsť výčitkami, bolesťou... nestačí vydržať deň, dva, týžden. Ale ved mnohým vám je to fuk a jediné čo je prvoradé je asi fakt len tá váha.

wyx

náhoda je strašný blbec... neskutočne... aj ja som fakt tak strašne naivná a sprostá, že sa to ani slovami nedá vyslovit.......

Katherina

Vy strašne málo papáte oproti mne ....a pri tom ja zjem viac ako vy a ešte ja schudnem...zaujimave....to je z tej bulimie že mate pomalši organizmus alebo prečo .... napr. ja som včera zjedla na ranjky ovsenu kašu 1 taku kokosovu tyčinku a jednu cerealnu potom som si dala 2 kolače s lekvarom a jablo na obed som si dala halušky s grankom a lekvarom a černicami a 2 maxi kingi na večeru chleba so sojovou natierkou a kopu syra a potom ešte koláč a na to rozpustenu čokoláda a schudla som pol kila som normalna alebo mám dačo so žaludkom ? :D

xx_yy

cry, tiez tomu neviem uverit .. o com je toto nase zdravotnictvo potom ? ked uz ti nevedia pomoct v zavaznej situacii .. tento pristup je otrasny..

[zruseny22]

Normálne mám chuť tam zavolať sama! Lebo si myslím, že keby si aspoň na Mickiewiczovu zavolala, že 1 miesto sa tam nájde! Lebo tam je vlastne "urobená" 1 izba- je tam 5 postelí pre PPP. A nikdy nebola plná, nikdy v živote!