Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk
Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
ahojky.
mrska takze mas pezinok isty? ..
inak ako ti to dnes ide? ten jedalnicek co si si napisala,je podla mna na zaciatok super,zdravy:) hlavne nic nedat von ! :)
ja som dnes na tom abby velmi biedne- z toho hladiska,ze uz sa fakt uprimne neviem dockat menzesu ! lebo to co robim je uz na hlavu .. bola som dnes v prirode , vstala som o 4,takze som ranajkovala uz vtedy,a jedla som kazde 3 hodiny.. no ranajky boli biely jogurt s dobrou vlakninou .. desiata prvá,destiata druhá boli celozrnne zemle s kuracou sunkou a uhorkou, a to iste na obed,a este poobede ! .. ja som neskutocna,ako som si to mohla dat ! :( ... nic neslo von ! no do vecera uz len melon .
uff :/
antiana ty sa pokús ak máš niekoho známeho si to vybaviť.....
xx_yy ty mi robíš radosť tým papaním...
fruttia dúfam že aj ty si ok.....
držím nám palce....
Ahojte.
Tak som tu zasa.
No..včera som bola u psychiatra aj s manželom,no kovbojka,jasné že dal za pravdu manželovi,no ale čo ma nasral,s prepáčením,on si myslel že vobec nejem,a že stále po každom jedle vraciam,čo nie je pravda,vlastne sme sa ani k ničomu nedopracovali,len že ak bude horšie tak má manžel zavolať aj šup ma do Pezinka,že on mi to tam vybaví...dakujem neprosím....
Ako viete aj ja sa pokúšam pre to niečo urobiť...od štvrtka som nemala chuť vracať...a budem sa snažiť....
A ked už tu preberáte tie jedálničky,ja si myslím že pre nás je dobré jesť hlavne to čo nám chutí,aby sme z toho mali nejaký úžitok aj radosť,aby sme si to jedlo nevyčítali,že toto som nemala tak von s tým,síce niekedy nám to aj chutí ale ked to v tej hlave začne rezonovať tak to nezvládame...
ja som včera na radu lekára,povedal mi že mám byť viac vonku a smanželom ked je doma,pomáhala rezať drevo,bývam na dedine tak chystáme na zimu....a viete ako fajne som sa zabavila,na nič som nemyslela....
a ešte k tým jedlám ja napr.dnes budem mať na raňajky nízkotučný jogurt,pohánka a 2 celozrnné keksy,potom čaj a káva...
na desiatu jablko
obed som si pripravila 2 ryby bez oleja a masla len v tom sáčku upečené,k tomu šalát veľký zeleninový a melon,možno moj koláč čo si pečiem bez múky....
olovrant acidko a ovsené otruby
večera veľký šalát,kúsok syra,a nízkotučný tvaroh.....
a medzi tým čaje a káva,aj voda čistá...
neviem či je to dobre ale ja som spokojná,lebo ja sa bojím tukov a sacharidov,no čo už ale hlavne že jem....
Tak pekný deň,pozdravujem Vás všetky...
más pravdu, neprežívam priamo ppp na vlastnej koži (aj ked, ako to vies?), ale z pozície priatela... povedz, nemám právo na strach, na obavy, ale i kritiku?
xx_yy si napisala: "my dobre vieme,kde je ta spravna cesta a v com spociva ! .. a dievca ktore ma dost sil,a chce sa z toho dostat sama..tak to dokaze !!"
tak kde je tá správna cesta a v com spocíva? a dievca, ktoré nemá dost síl sa z toho dostat? co odporúčaš?
poviem ti pravdu. mám strach. mám strach, ze jedného dňa tu tá osoba uz nebude...
xx_yy mozno nepochopím uz nikdy, i ked som si myslela, ze chápem, ale cítim... cítim, ze clovek ktorého mám rada mi s najvacsou pravdepodobnosťou klame... ;( castokrat sa pýtam, ci vôbec naozaj stojí o vyliečenie, ked ja si naivne myslim, ze ano...
a prečo by nemohla byť k mäsu priloha ... to su bielkoviny a sacharidy čo organizmus potrebuje hlavne ten čo sa vyvíja...spravny športovec potrebuje hlavne sacharidy pretože počas športu z toho telo ide....neviem si ťa prestaviť ako športuješ....ty teda velke vykony podavať nemožeš .....ja pretekam v plavani a vždy so sebou mám glukozu alebo niaky cukor hroznovy napr. pretože ked sa mi minu cukry zhasnem ako sviečka musim doplniť cukry....
a sladke tyčinky namiesto jedla ? to akože jedna fitness tyčinka čo ma 90 kalorií mi nahradiť obed čo by mal mať najmenej 300 kalorií ? zda sa ti to normálne ? telo potrebuje dostatok živin taktiež aj tukov aj cukrov....všetko s mierov
winki nehnevaj sa na mna ale podla mna ty čo píšeš ten jedalniček to je redukčny ....žijeme len raz načo sa mam obmedzovať...neprežijem cely život na zelenine a vode ... ano samozrejme všetko s mierou ale ten jedalniček čo si napisala z toho telo nevyžije a podla mna baby nemaju zly jedalniček všetko ide postupne ja ked som hladovala a potom som začala normalne jesť tak som najprv jedla iba ranajky to som mala vždy pečivo potom desiata olovrant ovocie obed klasika bolo jedno čo ale musela vyť polievka druhe a večera bolo jedno čo ale musela byť varena a potom počase som pridavala na destiu rohlik aj na olovrant a na druhu večeru kolač..... a to som mala poradu s dietologom takže ten tvoj jedalniček je fakt chory prepač že to musim tak napisať ....je to vec nazoru nehnevaj sa