Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk
Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
cry, prosimta :( toto je take strasne citat, tak rada by som ti pomohla, vies ze vzdy je sanca sa z toho dostat? mas este aspon tuzbu po stastnom zivote?
dufam ze sa vyspinkas a bude lepsie, diuretika su svine, tie mas odkial, niesu nahodou na recept? totalne sa ti moze zblaznit srdce..
antiana, diik za recept,mnaamka... urcite si to vyskusam, mozno uz zajtra. inak aj ja pouzivam olivovy olej nielen na studenu kuchynu..
Ahojte:-( Chcem vás len pozdraviť a idem späť do postele:-(
WYX, prosím ťa, ak môžeš, tak si toto ďalej nečítaj:-(
Tak som zlyhala a kúpila som preháňadlo. Neprejedla som sa ani nič podobné, ale to nutkanie sa nedalo vydržať. Aby toho nebolo málo, tak som si dala aj diuretiká, hoci viem, že je to hlúposť. Je mi mizerne. Z depky, ktoré mám nepretržite, zo seba, ale aj z toho, že nech robím čo robím, váha nejde dole:-( Nemám pocit, že by som bola predávkovaná, ale dnes večer som aj neumyselne zvracala- to sa mi naposledy stalo, keď som bola malá. Našťastie doma nič nevedia, ale na záchod som chodila statočne:-( (Už teraz padla aj otázka od matky, či som si nedala preháňadlo, ale jasné, že "nedala". A tak som sa vyhovorila na menzes. Je mi smutno. A tak premýšľam, či nebude lepšie prestať jesť úplne, aby som nemusela do seba pchať preháňadlá:-(
Držte sa. Myslím na vás!
takže receptík na tie paradajky:
upražíme si cibuľu na troške oleja (ja používam olivový olej, aj keď ten je vraj len na studenú kuchyňu), pridáme na kúsky nakrájané paradajky, ochutíme (soľ, čierne mleté korenie, oregano, tymian a bazalku) a dusíme kým paradajky "pustia šťavu"...potom tam hodíme syr, to je jedno aký, aký má kto rád, dobré je to keď tam dáte najprv tavené trojuholníky a po rozpustení aj nejaký tvrdý syr, ja si k tomu občas dám aj tofu...hotovo...ja to jedávam s čerstvým cereálnym pečivom alebo chlebom a strašne mi to chutí...dobrú chuť aj vám:-)))
jaj xx_yy, super.. velmi dobre ze si sa vcera vedela zabavit a prilis si neriesila jedlo.. citis aky to je pokrok?:) mozes byt velmi hrda na seba.
obed som zvladla, aj ked som dost najedena,nevadi ,vecer pojdem na bike... som sama doma ale uz som sa zavrela do izby. dam si maximalne ovocie na olovrant,potom na veceru asi nejaku grilovanu zeleninku s jogurtom a bude... mozno som trochu pribrala za tieto dni,ale nechce sa mi sa odvazit lebo este by som sa prezrala ze "uz je to jedno"...
inak pozeram svoje letne fotky z festivalov.. a zistujem ze je to totalne jedno ze sa tolkoto "hrajkam" s jedlom,lebo BMI pod normou sem,BMI pod normou tam, ajtak niesom vyslovene stihla.. mam stehna a tak, nevyzeram samozrejme tucno, ale nevyzeram ani nahodou vychudnuto.. chcelo byt to spevnovanie, len som leniva...a tvar mam otrasnu ajtak :( takze konecne by som sa mohla uvedomit a zit zivot a nemat vycitky z kazdeho susta... treba mi dat facky..
tak snazim sa cvicit,len som taka leniva,ze vydrzim cvicit max 45minut .. :-) dufam,ze casom sa do toho dostanem.
ano,ano.. zo vcerajska mam uplne super pocit,ze som si dala- a nemala som vycitky.. a ani ma nenapadlo ist dat nieco von :-) ..
uz som po obede - takze kuracie prsia tak na prirodno,a "calamada" :-) .. káva + mensia hrst dobrej vlakniny - ja sa toho neviem zbavit,mne to taak chuti .. ach
urcite tu budem prispievat :-) pridem sa sem kuk kazdy den urcite :-)
Ako ste zvladli obed?? :)
Drzte sa baby ! Vecer sem dojdem kuk :-)
xx_yy, fu, teda ty uz budes riadna fesanda ked tolko cvicis a zdravo jes :)
a som rada zevcerajsok dopadol viac nez dobre ,tak mas dobru naladu nie?
pekne dni u tety, urcite bude fajn. ozvi sa,budeme sa tesit.
antiana, pravdu mas, je novy den, a treba bojovat o zivot zas. dnes si ale nejaka pozitivne naladena tak verim ze to pojde a nebudes vracat...
ja som uz vyliezla z postele, a cakam na obed a zbieram sily.. ale ved bude fajny ,uzijem si ho bez vycitiek,som sa rozhodla.
wyx, zabalim a poslem, je ich hodne :D len mi posepkaj adresu ;)
antiana,ahojky :-)
tie dusene paradajky so syrom,to znie super ! Ako presne to robis a aky syr davas do toho ? :-) Taky postup napis :-) dakujeeeem .
zatial mas super den,chvalim ! :-) len tak dalej.. a k tomu vcerajsku,co bolo to bolo.. nevracaj sa k tomu, ako hovoris,je novy den.. nove sily.. :-) drzim palce !
fruttia,
tak dopadlo to vcera super,dobra nalada vsetko..a vlastne som ani vela nepojedala,lebo som ich vlastne obsluhovala,niesla im jest..a predsa to tam nebudem vyjedat navsteve :-) tak som pila mineralku,jeden chlebicek,par kusov arasidov,a trosku popcornu este..to bolo vsetko..aha,a este jedno jablko:-)..
a dnes idem k tete na 3 dni,takze dnes cestujem.. :-) .. velmi sa mi nechce v tomto teple,tiez by som najradsej ostala doma v posteli :-)..
mrska,to brucho je koli melonu.. ja ked dojem melon,tak vyzeram ako tehotna,doslova! :).. takze no-stress ,to vyjde von z tela..ako fruttia hovori,to je ako voda:-)
slivkove gulickyyyy..aaaa.mňaam. :-))
dnes na obed kuracie prsia na prirodno,a asi nejaku zeleninku si k tomu dam :-))
Vy ako na obed? :-)
Akurat som docvicila.. taku zas len pol hodinku,ale spotila som sa hodne..takze sprcha a kavu si dam :-) a idem pozriet starku . :-)
Tak sa zatial majte baby,este dnes sa ozvem . Vela sil kazdej ! :-) myslim na vas.
ahojte, ja som včera mala zlý deň...ale dnes je nový deň, na raňajky som mala dve broskyne, slivku a hrozno a na desiatu kávu, na obed máme bravčové na šťave s ryžou ale to ja nebudem, spravila som si dusené paradajky so syrom a k tomu grah. rožok, aj včera som to mala a je to výýýbornééé...ani som to včera nedala von...tak dobrú chuť:-)))
Dobré ránko.
Vy ste aké šikulky. Vás chválim. Paráda.
Mrska, to s tou kamoškou, taku imaginarnu facku dostala určite, či?
fruttia, mnam slivkove guličky... aj ja chceeeem. zabal a pošli. :)
U mna v noci boli asi tanky a jazdili po mne hore dole, lebo ma straaasne boli chrbat. :)
pekny den Vam prajem. Drzte sa! :)