Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk
Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
cry, tak nedala si tomu vela na obed :) ale viac ako nic... hlavne este dnes nieco jedz,nieze budes bez stravy.
ja som mala na obed tiez strasne malo, lebo boli bryndzove halusky.. tak potom som si dala este kavu a neskor jablko, vecera budu grilovane zeleniny... dnes sa mi dari dost.
inak s tym vracanim.. ja som kedysi chytavala take amoky ze som vyjedla vsetky zasoby na tyzden na intraku :(( neskutocne mnozstva, potom som nemala co jest ,co mi nevadilo vobec....uz sa toto nesmie zopakovat nikdy.
Ahojte, babky, prišli sme z mesta. Tak som si urobila na obed šalát- 1 šalát.uhorka+ červená paprika+ 30% eidam. Je to mňamkové. A ešte si urobím kávu.
Ja nezvraciam, ale tiež mám problém so zubami, že tú také "krehké". Z toho mám 4 hlavné vytrhnuté! (hore vpravo, hore vľavo, dole vpravo, dole vľavo, tuším 5-ťky!!!!
Ja si napr. neviem poriadne predstaviť, že by som sa za deň napr. 4x prejedla a vyvracala to. Že koľko peňazí to stojí a teraz veru peniaze "nazvyš" nemám. Ak teda myslíte tak, že sa fakt veľmi prejete.
antiana, neviem prečo, ale mám z toho taký pocit, akoby ti to vyhovovalo. Že sa nesnažíš s tým niečo urobiť, stopnúť to. Čo tá nemocnica? Nechceš to predsa len skúsiť?
wyx, to teda bola primárka na nervy.
fruttia, ved to to. pravdu más. cry to dobre vie. ved v nemocke jedla pravidelne a schudla, ze aj primárka bola z toho na nervy. :)
boze tie zuby :( po skoro 2 rokoch vracania urcite nebudem mat ani ja bezchybne.. ach jaj, strasne strasne :S
a ano, to co napchas do seba ,priblizne +15-25% sa vstrebe... kedze travenie zacina v ustach, a pokracuje v zaludku (sice najvyraznejsie prebieha v tenkom creve, no ale aj tam sa pretlaci nejake mnozstvo jedla prejedanim)... cize preto je to tak ,ze bulimicky niekedy maju normalnu vahu,ked sa prejedaju velakrat za den.
cry,musis zjest dnes nieco.. uvidis ak budes pekne pravidelne malicko jest,tak este aj schudnes (nemala by som to hovorit ,znie to ako thinspo..ale je to tak). treba nakopnut tvoj metabolizmus.. a podla mna aj psychicky na tom budes ovela lepsie..
no, baby jagy... co to tu cítam.
antiana tak neblinkaj a odkladaj si peniazky na nieco iné. za kazde neblinkanie si daj euro do prasiatka a potom si kupis dake svetrik, tricko, knihu... :)
ja viem, ze nemozem povedat, ze skoda penazi, lebo vy si to aj uvedomujete, ale na druhej strane to chce vela sebazaprenia a povedat STOP!!!! tak uz povedzte STOOOOOP, tresknite do stola a nerešpektujte vyčítky v hlave, bezte za zdravím. to jedlo vás nezje, nie je váš nepriatel. vaša hlava je váš nepriatel, lebo vam tam šarapatí dáke zvieratko a robí zle. vyžente ho, aby ste mali krajší život. lebo takto sa len trápite, depkujete a čo máte z toho? nič.
ja tým prejedením myslím skutočné prejedenie, kedy sa napchám tak, že mám žalúdok na prasknutie a ledva dýcham, potom to vyvrátim (ten vracací reflex mám už taký "vymakaný", že mi stačí nahnúť sa a trochu zatlačiť na žalúdok a nemusím sa nijako namáhať:-)) a potom si hneď znova naplním žalúdok a znova vraciam...a tak aj 4-5x, no a ten posledný krát sa snažím najviac a vyvrátim to úplne celé, aby vo mne nič nezostalo, až idú von aj kyselina a krv...je to pravda že vracaním sa nikdy neodstráni všetko jedlo zo žalúdka ale niečo tam aj ostane? lebo ak áno, tak by som si už rozmyslela, čo do seba pchám a koľko...a k tým zubom - tak ja som si s nimi užila svoje, stovky eur vyhodené u zubára a 2100 eur za tri zubné implantáty...zuby mám opotrebované, s eróziami a abrazovanými plôškami skloviny, plus jedna korunka...baby, berte ma ako odstrašujúci príklad ak nie pre iné, aspoň kvôli tým zubom...
babky, tak ja mám dnes zasa myšlienky nejesť, to je strašné:-( Ach yo. Zatiaľ som mala kávu s mliekom.
Za chvíľu ideme s mamou na nákup- potravín, plánujem si dnes kúpiť aj melon, tak dúfam, že nejaký pekný zoženieme.
Už sa blíži škola, začínam mať v bruchu "nepokoj". Bojím sa, lebo pri depresiách sa mi ťažko učí, sústredí, veľa sa nad knihami naplačem... ale snáď to nejako zvládnem.
antiana, nehovorím nikomu váhu, lebo sa za ňu hanbím, ale napíšem len toľko, že podváhu nemám. (Som asi hlúpa, ale veľmi by som ju znova chcela:-( ).
A super si urobila, že si obišla lekáreň!!!! Len tak ďalej. Len mi je smutno, že stále tak intenzívne zvraciaš. Bože, ja som aj rada, že nemám príležitosť zvracať, lebo asi by som to robila aj ja, keby som sa najedla.
Želám vám všetkým príjemný a pokojný deň.
antiana :( dnes sa drz.. preco chces schudnut? inak co znamena u teba prejedenie,kolko toho zjes?
baby, a vy nemate problemy so zubami? ja sa tak priserne bojim ze sa objavia nejake problemy a potom sa nedoplatim u zubara, navyse budem skareda :S
btw, dnes zatial ranajky - jogurt s broskynou a medom, kava s mliekom ...a desiata - velky kus melonu.
ahojte baby, fakt sa dobre držíte...na rozdiel odo mňa...ja som mala včera hrozný deň....nakoniec som sa 3x prejedla a všetko išlo von...za celý deň vo mne ostali teda len tri jablká a káva s mliekom...aj dnes som sa už stihla prejesť a zvracať, priznávam a hanbím sa za to...strašne chcem schudnúť, ale viem že tadiaľ cesta nevedie...cry, Ty si už koľko schudla? viem že sem asi nechceš dávať čísla, ale zaujíma ma to...a ako sa dnes máš? inak aj ja som dnes išla okolo lekárne a skoro som si kúpila laxatíva, ale potom som pri tej lekárni naschvál zrýchlila krok a obišla som ju...tak aspoň malé pozitívum...dnes sa už budem snažiť neprejesť sa a nevracať, držte mi palce...ďakujem
ahojte,
mrska, dufam ze toto citas:
47,4 je stale priserne malo! takze kludne jedz,navyse bielkovinovy den sa ma drzat ked chces chudnut cize nedavaj zo seba nic von :) uz si na tom tak dobre ,nepokaz to! prosim :)
xx_yy, dobre si robila ze si prestala, som na teba hrda :) len tak dalej,dnes to budes mat super. ja budem praveze cely den doma cize nic moc, ale budem sa drzat. s dobrou naladou som sa budila :)