Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC

Príspevok v téme: Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
xyxyxy

Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk

Sara 22

ahoj fruttia :)

bola som na tri dni preč za prácou, som rada, že mám možnosť niekam vypadnúť, je to pre mňa taký únik od stereotypu a relax, mám svoju prácu rada.
Tiež nerada riešim jedlo mimo domova, hlavne kôli tomu, že nie vždy je možnosť si vyberať. Tiež sa bojím, že keď začnem riešiť že toto a tamto ja jesť nebudem, budú sa na mňa čudne pozerať. Vždy volím ale cestu menšieho zla, ako sa hovorí. Nejaký šalát, resp. niečo zdravé, aby som bola psichycky v pohode. No naučila som sa to brať z tej lepšej stránky a jedlo si užívať. Boli sme sa najesť pri jazere, krásne svietilo slnko a ja som vôbec nemala z jedla zlý pocit. Vlastne, celý môj pobyt som si užívala, aj so všetkým jedlom a chuťami. Nemala som vôbec potrebu urobiť nejakú blbosť. Vždy si poviem, že keď
to jedia aj ostatní a nič sa im nestane, tak prečo by sa malo niečo stať mne?
Dôležité je sebaovládanie a každú zlú myšlienku vypustiť z hlavy a nahradiť ju nejakou dobrou.

Prajem pekný večer a veľa chuti ŽIŤ :)

mrska

ahoj fruttia....

no dnes to mám ťažké, práve jem obed,trocha ma trasie a dúfam že to prežijem....

pýtala si sa či chodím k lekárovi,áno ale asi tak 1x za mes. hlavne na lieky,on ma chcel dať už do Pezinka,ale som sľúbila ža priberiem tak neviem čo povie najbližšie asi sa ináč oblečiem...

na fotky som pozerala,no bola som tam nejaká divná,taká vysušená ale ked sa pozriem do zrkadla tak mám zo seba des...

a poslednú dobu sa mi točí hlava neviem či s tým súvisí...a dnes som ledva vstala z postele a som na seba takáto hnusná,ešte aj cvičím ráno...

neviem ako to pojde dalej...ale budem sa snažiť....

pekný deň

[zruseny19]

dobre rano :)
mrska, ja chapem, sama viem ze anorexia je nechutne tazko zvladnutelna, ja by som ju nezvladla bez pomoci rodicov a psychologicky... ale zvladla som a zijem! a to som bola v takom stave uz ze som odmietala aj pit! ked sa teraz pozrem na tie fotky.. des. :( ty si sa neskusila pozriet na vlastne fotky, mozno by ta to nakpolo ze vyzeras zle. a mozno by si zistila ze ak by si pribrala 2-3 kila, by si sa citila lepsie a stale by si bola stihla..
A ak nechces jest viac, tak aspon tieto niciace bielkovinove dni by si mohla vynechat.. prajem ti pekny den, bud silna :) dufam ze neskolabujes :( musis byt uplne vycerpana , a dnes na bielkovinach...

sara, ahoj ,vitaj opat :) ty pracujuca zena, zavidim :P ako sa ti tam darilo s jedenim? ja mam dost uzkost ked som odcestovana a musim tam jest.. inak to zvladam fajn,prave som zjedla ranajky (polku banana s jogurtom a medom, kava s mliekom) ... a pojdem dnes aj behat.. tak snad fajn bude, lebo inak budem sama doma, co ne-na-vi -dim.

mrska

ahojte....
fruttia ja viem že to je na nič,skúšam všeličo,ale to je ako droga,aj dnes som už ráno bicyklovala s posledných síl ale musela som dať tú svoju 20 min.v autobuse som spala a dnes mám bielkovinový deň tak to bude o držku...bojím sa hlavne toho že ak sa začnem stravovať inak tak začnem vraciať,a to by som už nechcela....

raňajky som mala tvaroh ovocný+3 bielka
desiata tvaroh čokoládový
obed kur.prsia uvarené+jogurt
olovrant jogurt+ovsené otruby
večera 3 bielka,tuniak,tvaroh

som rada že ty aj xx_yy to tak pekne zvládate...

krásny deň...

Sara 22

ahojte dievčatá :)

Dlhšie som tu nebola, bola som pracovne odcestovaná. Ako tak pozerám, tak sa veľmi snažíte, som na vás hrdá a vôbec, na každého človeka, čo sa snaží bojovať s akoukoľvek chorobou, najviac ako vie. A keď aj padne do nej zas, vie sa postaviť a povedať si že tento krát to zvládne. Ľudia robia chyby. treba si vedieť odpustiť. Nemáme to vôbec ľahké, ale zato si to nerobme ťažšie ako to v skutočnosti je, tým, že sa budeme na seba hnevať.

Takže baby, hlavu hore a papajte zdravo, chutne a hlavne tak, aby ste mali z toho radosť :)

xx_yy

ahojky baby :-))
prepacte,trosku to flakam tuto teraz ja :( ...
ako sa mate? :-)
mrska,dufam,ze vsetko ok ! .. to , ze ti je zima aj v lete velmi dobre poznam..vlastne,poznala som.. ja som sa dokazala aj v 40°c teplote drkotat od zimy.. no hrozne.. :-)
tukov sa "bojim" aj ja .. ale zacala som ich jest,lebo to patri do normalnej stravy zrejme..a neboj sa.. keby si zacala jest normalne(zdravo) tak nepriberes viac ako na svoju povodnu vahu pred B alebo A :-) .. u mna to tak nastastie zatial je .. pribrala som 3 kila... stehna su "spolu " skoro :((( obcas mam aj rano brusko..ale verim ,ze cvikom to pojde dole.. :) snazim sa na tom makat..
mrska,a mas pekny jedalnicek.. :-) len to okoren niecim.. co ta potesi,a raz za cas mozes :-) ja si napriklad kazdy vikend nieco doprajem- mamin kolac,zmrzku... :-)
drzim ti palce, si silna.. viem !! kazda z nas je :-)

fruttia, aj ty sa drz !! :-))

myslim na vas !! :-))

[zruseny19]

mrska,
skus trochu porozmyslat, pusti si hudbu daj si na seba hrubu mikinu a sadni si na zem a rozmyslaj a medituj... mozno ti to pomoze dojst na krajsie myslienky, priznat si ze toto nieje normalne, mat fialove pery a drgotat sa v lete.. mozno si uvedomis ze zivot sa netoci len okolo jedla a ze ked chces pomahat detom a nenicit ich s vlastnymi problemami,tak to takto nemoze ist dalej. uprimne ti prajem nech sa znovu nakopnes a nebudes uz stagnovat... a inak chodis este k tomu lekarovi (psychiater alebo psycholog,uz si to nepamatam)?

mne sa dari, celkom... jem viac menej normalne, s vycitkami sice, ale zistujem ze mi vaha nejde hore ani bez vracania ,cize som celkom rada. dufam ze z toho vylezem.. hlavne nechcem grcat nikdy viac..

mrska

Ahoj fruttia...

áno tuky jem úplne málo,a zima? ved idem umrieť tak ma stále trasie,každý ešte chodí v krátkych a ja vo svetri,a v sobotu mi musel muž zakúriť taká mi bola zima a doma otvárali okná..stále mám fialové ruky aj ústa...

ale schudnúť som nejako neschudla,dnes som mala síce o pol kg menej ale to je nič,lebo som mala tú hnačku....

a tiež si myslím že stagnujem,len sa udržiavam jedlom pri živote..a ešte včera som zistila kolko tuku majú tie moje celozrnné keksy,tak ich už nebudem jesť...už ma to niekedy otravuje,že si dávam až taký pozora všetko študujem....

čo ma hlavne teší je že nevraciam,a že už tie preháňadlá neužívam za deň aj 2-3 krát....

a ty ako sa máš?ide všetko ok?dufam že áno...

ahoj...

[zruseny19]

ahoj mrska... to ma mrzi ze sa mas na prd, :( mozno ti chybaju nejake vitaminy alebo ziviny ked tam malo jes... vaha ti neklesla zas?
no ale mas fajny jedalnicek inac, len velmi malo tuku jes, a tuk je potrebny hlavne teda kym si takto vyhladovana.. neni ti zima stale uz? :)

inak neber toto v zlom ,ja ti nic nevycitam, bojujes statocne.. len aby nenastala faza stagnacie v uzdravovani sa. drz sa nam :)
prajem ti pekny den!

mrska

Ahojte...

xx_yy máš pravdu nejak sa nám tie baby odmlčali...

fruttia...máš pravdu že to je niekedy až tragikomické čo robím....a včera som si dala preháňadlo,mala som hroznú zápchu tak som si dala lyžičku,teraz neviem či som sa sama sebe ospravedlňovala týmto alebo som mala už to nutkanie...ale som sa poriadne vyprázdnila....ale určite na ňom nebudem fičať ako pred tým...

od včera mi je najako zle,na žalúdku,jem ale len tak na silu,nemám chuť,bolí ma aj hlava už druhý deň...neviem čo sa deje..

dnes som mala raňajkz acidko+vločky
desiata jablko
obed zasa chleba viaczrnný,syr,šunka,nektarinka,zelenina
olovrant jogurt+ovs.otruby
večera zelenina,tofu a tvaroh

včera som ani nezjedla na obed ten koláčik,taká som nejaká naprd....

dúfam že sa máte lepšie
Pekný deň..ahojky