Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk
Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
Maoam a wyx,tiez suhlasim... treba chciet, no bohuzial niekedy ten zmeneny myslienkovy pochod je tazsie zmenit ako si clovek mysli,ale urcite sa to da..hlavne pomocou odbornikov a podporou blizkych.. a treba si verit, a uvedomit si ze vaha a centimetre neurcuju kvalitu jedinca, ale inteligenia a empatia ,atd. su hodnoty,ktore stoja za nieco...
inak, ja dnes fajn, aj ked blbosti som jedla,ale jedla som a nevracala. na veceru bude polievka, mozno nejaka kofola vonku.
majte sa, dufam ze xx_yy, vydrzala si bez zachodovej mise, a ze mrska nekolabujes cez bielkovinovy den.
suhlasiim s tebou.
wyx, tak to je uz rozhodnutie a zodpovednost kazdeho dospeleho jedinca, ako nalozi so sebou
kym nejde o dieta, existuje hranica od-do
vies, ale musi sa chciet, ludia maju rozne pribehy a problemy, niektori beru kredity na to, aby zaplatili operaciu, miliony pripadov na svete
ale clovek musi chciet a hladat cestu, ako sa TO DA a nie hladat vyhovorky ako sa TO NEDA, lebo nechce a potrebuje na to alibi, aby to ospravedlnil sam pred sebou a pred ostatnymi
vzdat. hm, ved to, ze pacient musí CHCIET.
wyx co sa financii tyka, myslim, ze Dr. Albertova na SVK patri k terapeutom, ktori su zaplatitelni, ak existuje napr. rodina, ktora by bola ochotna financne terapiu podporit, to by bola mozno cesta, zavisi od konkretneho pripadu
ak je sanca, ze by dany terapeut pomohol, sa ta 'investicia' mnohonasobne v buducnosti vrati, ak sa tym zachrani zivot, clovek sa postupne da dokopy a bude moct studovat, pracovat, zit...to je nevycislitelna hodnota toho celeho,co by sa dosiahlo
viem, ze rodiny su rozne, ale kym je tam niekto, kto by bol ochotny pomoct a podporit, tak by mozno stalo za to, pokusit sa poziadat o tuto formu pomoci
vziat ci vzdat?
lekar moze vzDat v zmysle rozhodnut sa pacienta viac neliecit, ak tento opakovane napriklad nespolupracuje, nedodrzuje liecbu, po opakovanych reverzoch v nemocnici, pretoze v pripade, ked pacient nie je ochotny spolupracovat, ziadna terapia sveta nie je mozna...
pacient musi chciet, bez toho to nejde
pekne si to napisala. ale taky ako dr. albertova asi maju aj iné finančné ohodnotenie (a na to financie nie su), ako iba niekto kto robi cez poistovnu... alebo moze to lekár vzdat?
wyx a ak PPP prebieha vramci sebaposkodzovania ako jeden z jeho druhov, tak samozrejme treba odstranit priciny a to sa bez adekvatnej terapie neda...ale to chce vysokoludsky pristup, no takych terapeutov je malo
ale su, aj na SVK (napr. Luba Albertova, aj tu ju pacienti zvyknu spominat)
wyx: ale ano, si :-), nepoznam ta osobne, ale z toho, co od teba citam a z tvojho pristupu vidim, ze si a chcela som ti to napisat, lebo ti to patri
co sa tvojej otazky tyka, tak toto je velmi vazna vec
kazdy ma na to svoje dovody, niekedy sucin viacerych a preto sa na to divam vzdy podla moznosti individualne, lebo co clovek, to iny zivotny pribeh a teda by si to vyzadovalo vysoko individualny pristup aj v terapii
lenze to je druhy krok, prvy krok musi urobit ten clovek, ktory je touto tazkou psychickou pliagou postihnuty, musi on sam dojst do bodu, kedy si uvedomi, ze takto dalej NECHCE a uz ani nemoze a preciti to na vsetkych urovniach, hlavne asi tej dusevnej a ak este ma zbytky vole a chuti do zivota a este sam seba nevzdal, uvedomi si, ze stacilo a chce zit inak a hoci je to dlha cesta k tomu novemu zivotu, vyda sa na nu a potom pride logikou na to, ze bez odbornej pomoci to nepojde
a potom ale vramci terapie je dolezite, aka terapia,lebo taky clovek potrebuje velmi vela pochopenia a lasky, ktorej sa potom zacne ucit aj voci sebe samemu a ked to zacne co len v naznakoch sam v sebe pocitovat, automaticky sa v nom prebudi chut liecit sa a bojovat o novy zivot uz na inom leveli
v tomto vsetkom je strasne potrebna opora okolia, aspon jednej osoby, väcsinou mimo rodiny, priatel/-ka alebo partner, ktory dodava odvahu a povzbudzuje, no takze kto toto ma, ma obrovske stastie
kto nie, tak to je iny hardcore, ale neznamena to, ze to nie je mozne
myslim, ze pochopit, ze vaha ci centimetre a vsetko okolo toho sialenstva je zbytocna tyrania, ze k tomu musi taky clovek dospiet sam, na vedomej aj dusevnej urovni, musi to aj precitit, musi to zasiahnut aj vnutro, nie iba mozog