Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk
Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
Maoam, čo som ti urobila? Nerozumiem...
Cry, mam XY dalsich o ktorych ty nemas ani paru. A nevies, ake to je s nimi zit. Ale o to tu teraz nejde.
Cokolvek tu clovek napise, vsetko sa obrati proti nemu.
Zbohom.
Proste... ty tú chorobu nemáš... nevieš aké je ťažké s ňou "žiť". A ešte byť s ňou aj sám...
Maoam, ok. Neviem čo napísať...
Cry, to mi je jasne, v zahranici cakas na termin aj 9 mesiacov, ale ak je nieco akutne, vzdy je moznost hospitalizacie a pod.
Maoam, ale nájsť psychológa, ktorý pracuje cez poisťovňu nie je v dnešnej dobe jednoduché! A s tým "limitom" to tiež nie je sranda!
Cry a uloha psychiatra - lekara je predpisat ta lieky, pripadne ta poslat do nemocnice, na terapiu su tu psychologovia (a teda na pocuvanie...rozpravanie sa).
Psychiater ma v cakarni dalsich 30 pacientov..chapes.
Mrska, viem, ze si sem do temy nerady pisete momentalnu hmotnost, len ti chcem napisat tu moju, z jedneho dovodu, chudla som prirodzenou cestou, vyse roka, lebo som brala cortison, za vyse roka som schudla 10kg, normalnou, zdravou cestou. Mam 32 rokov, 165cm (cize som vysoka, ako ty) a vazim 54kg a na tejto vahe je koniec. Kebyze mam menej, uz nebudem vyzerat vobec dobre. Viem, kazdy ma inu stavbu tela, ale si zena po 30tke a minimalne BMI je v tomto veku 20.
Nosim velkost 36/S a vyzeram fakt stihlo. Ja si neviem predstavit seba, kebyze mam 48kg, vsak by som bola chodiaca smrtka. Mrska, fakt sa uvedom. Toto nikam nevedie. Musis ist na psychoterapiu a nevyhovaraj sa, ze v okoli nikto nie je. Tak chod potom na liecenie, kde ta hospitalizuju.
Cry: vynimky sa v tazkych pripadoch vzdy daju vybavit aj opakovane a to je uloha tvojej psychologicky, ked je potreba, vsetko sa da, psychologovia maju tiez svoje paky, staci, ze to poriadne odovodni
Ahojte, babky, tak som už doma. Neviem ako to budem zvládať, len som prišla domov a už myslím na preháňadlo, ktoré som od piatka nemala.
U Wyx mi bolo super, veľa sme sa prechádzali, aj som papala!
9.11. ma čaká ďalšia skúška v škole, takže sa musím postupne už učiť.
Mrska, ja viem, že je to ťažké každé ráno nestúpať na váhu, ale aspoň to skús! Tiež som sa vážila každý deň, ale môžem ti fakt potvrdiť, že je lepšie, keď sa každý deň človek neváži. Skús to!
Maoam- čo sa týka psychiatrov.. ja som dnes bola u psychiatričky, pýtala sa ako sa mám, povedala som pravdu a za 4 minúty som bola vybavená! A takto to je stále! Fakt mám chuť sa na to vykašlať. Chodím tam zbytočne. Len čo precestujem 10 eur.
Konečne sa mi podarilo nájsť si psychologičku, ktorá pracuje cez poisťovňu. Objednávala som sa pred 2 týždňami, voľné má 14.11. Tak si ešte počkám. Lenže dnes mi psychiatrička povedala, že mám už prečerpaný limit, čo sa týka platenia psychológa cez poisťovňu. Čiže táto psychologička bude musieť požiadať moju poisťovňu o akúsi výnimku, aby mi preplatili ešte aspoň 10 sedení, aj to mi nemusia schváliť. Ja to nechápem. Človek sa chce liečiť, ale nemá na to peniaze- tak dovidenia. A cítim, že proste tú pomoc potrebujem. Ale ja teraz skutočne nemám peniaze na terapeuta. Nemám zbytočných 20 eur, ktoré by som dala za jedno sedenie, aj to minimálne tých 20 eur:(
Mrška, vyhľadaj prosím ťa odbornú pomoc, takto to ďalej nejde veď to musíš sama uznať. Klameš manžela, klameš deti a klameš aj sama seba.
Ten tvoj šéf tou poznámkou by ťa mal nakopnúť, že hups ľudia to vnímajú a vedia čo robím asi to naozaj nezvládam a musím s tým niečo robiť.
Inak veľmi obdivujem tvojho manžela. Zamyslisa nad sebou, si dospelá zrelá žena, čo keby do takéhoto niečoho padla tvoja dcéra? Ako by sa ti na nu pozeralo? Ked už nie pre seba, ale pre svoju rodinu sa musíš snažiť urobiť s tým už niečo. Mať pár kg navyše neni hroza. Más rodinu, máš manžela, máš prácu, nepotrebuješ zaujať vychudnutou postavou podvyživenej modelky. Tak si váž čo máš a začni si užívať život na plno.