Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC

Príspevok v téme: Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
xyxyxy

Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk

mrska

ahojte to tu chodím sama? no kde ste?
ja sa mám momentálne celkom ok,okrem toho že ma bolí dnes hlava....v podelok som si dala preháňadlo ale zasa som to oľutovala....som koza...to čo som stratila kilo vody,sa mi postupne vracia naspäť,už sa na to s prepáčením vyseriem....stále je to to isté...a jesť musím,to by som musela prestať jesť aby mi tá váha neskákala...a to nejde...držte mi palce nech ma to neopustí...
dnes som mala ráno activia 0%+dobrá vláknina+pár suchárov 7 days
desiata jablko
obed zelenina,celozrnný chlebík,syr,šunka,koláčik a jablko
olovrant jogurt+ovs.otruby
večera zel.šalát,syr a asi tvaroh
kúpila som si včera rolák tak mám radosť,chcela som si ju urobiť,zaviesť myšlienky aj niekam inam ako k jedlu...
majte sa krásne a napíšte....

mrska

ahojte...
winky...ja viem že je to tak a tvoja odpoved ma dojala naozaj...som niekde mimo,viem to že robím chybu...rada by som to zmenila ale ked mi náhodou zavolá a má vypité tak mám chuť vracať alebo niekam bežať a nezastať....úplne sa vyšťaviť,väčšinou začnem všetko upratovať,alebo mám chuť sa najesť a vyvracať,som nervozna a na všetkých hnusná....viem že bz som mala myslieť najskôr na svoju rodinu...dufam že sa mi to bude dariť...
antiana môj otec pil čo si pamätám až do mojich 15,potom prestal a nepil 11 r.,ale čo ma zranilo že to teraz robí moja mama...a to a možno aj tá diéta ma priviedlo k PPP....aj u vás to musí byť ťažké,tak sa nečudujem v akom si stave...len sa musíme začať starať najskôr o svoje životy...aby sme si ich nezničili...skúšajme aj nadalej...držím nám všetkým prsty...ahojte..

winki

Mrska a práve ten tvoj príbeh ti mal byť inšpiráciu a mal by ťa nakopnúť, aby si nerobila tie isté chyby.
Ty sa bojíš o tvoju mamu, že sa nechce liečiť a obviňuješ seba. Tak si to otoč na tvoje deti a manžela, oni sa cítia tak isto lebo ti nevedia pomocť. A ty vlastne ani pomoc nechceš za všetko bereš vinu na seba a na jedlo, ale takto to nejde. PRevezmi nzodpovednosť za seba svoj život a šťastné životy svojich detí prestaň sa obviňovať a začni to riešiť.

antiana

ahoj mrska, to je mi ľúto že si mala také detstvo, ja som mala podobné, otec je alkoholik a navyše aj gambler ktorý celú rodinu zadĺžil na sedem rokov...každý mesiac ide 400 eur preč, na dlhy, do "luftu", nabral si pôžičky a kebyže za tie peniaze aspoň už niečo máme, napr. plastové okná, zateplený barak, všeličo by sa zišlo, ale nie, ide to do vzduchu...no a to mu neviem odpustiť, lebo ja som začala mať PPP práve kvôli nemu...a u Teba otcov alkoholizmus tiež spustil PPP alebo si to mala až neskôr?

mrska

ahojte....dakujem vám všetkým za radu...viem že by som už mala mať rozum...ale asi ho nemám...neviem sa dať dokopy,aj ked sa niekedy naozaj snažím....
maoam psychiater ma už chcel poslať na liečenie ale som mu sľúbila že sa pozbieram....a prefackať by som asi potrebovala,lebo trápim všetkých okolo seba....mala som strašné detstvo s otcom alkoholikom,a teraz asi 2 roky začala piť aj moja mama,a to ma veľmi vzalo....v nedeľu som bola pri nej a skoro ma trafilo....aj včera mi volala a ja to už nezvládam ako by si neuvedomovala čo sme mali kedysi doma...možno toto vyvolalo PPP,a ona sa ani nechce liečiť....darmo som plakala,prosila...mám ju moc rada a nie je mi to jedno...
ja sa strašne dokážem obviňovať,nadávať si,aká som na nič,nenažratá že neviem si udržať ani váhu...tak je to so mnou....
Ďakujem a vážim si všetko čo ste napísali...chcem sa snažiť...
pekný déň....ahojte...

[zruseny19]

ahojte.
antiana, dost dobre sa to cita vazne, gratulujem..a gratulujem k rozhodnutiu ze ides na terapie. daj obcas vediet,ake to je.
cry,ty sa pekne daj dokopy,resp. udrziavaj si narbanu silu u wyx, tesim sa ked bolo dobre.

mrska,pouvazuj co tu hovorili baby..ja obdivujem tvojho manzela tiez..a ako to znasa tvoja dcera? mna by asi slahlo kebyze mam psych.choru mamku:( strasne by mi jej bolo luto...
...na druhej strane ich chapem,teda mojich rodicov lebo zacali stresovat jak som dosla domov,vraj som pochudla..tak teraz som spat v BA, tak sa snazim jest trochu viac,fakt jem priserne malo... ale len obcas vracam, hlavne ked si dam pivo vonku vecer..a potom sa najem..:(esteze to sa nestava casto... a mam nalady strasne,urcite kvoli tomu ze nemam dostatok zivin..ale debil mozog si nepomoze, a nechcem jest viac,ale zdravy rozum ma nuti,tak snad prevladne. nechcem po B. este zas nejaku anorexiu mat.. aj ked v zkadle vidim stale tu istu nepeknu ja:( ale to sa znizenim hmotnosti asi ajtak nezmeni,cize je to jedno...zle mam obdobie,fakt. fuj.

[zruseny22]

antiana, držím ti palce, krásne sa to číta:) Ja sa tiež snažím lepšie papať:) A tiež nepriberám, hoci papám. A máš pravdu, takto je to lepšie. (I keď jasné, že sem- tam prídu myšlienky, že keď niečo nevychádza, alebo sa niečo nedarí, že je je stále tá tendencia nejesť a pod.).

xx_yy- držkaj sa nám! Dávaj na seba pozor:)

mrska, a ty sa zajtra neváž!!! :)

antiana

xx_yy: ja si dávam tofu niekedy len tak "za surova" - na plátky, k rožku alebo chlebíku alebo si ho pridám do dusených paradajok so syrom a je to mňamka...inak baby, ja som si začala jedlo doslova vychutnávať, primerané množstvo, proste len si nabrať na tanier a vedieť, že áno, toto je moja porcia a zjem ju a nič viac nedostanem, lebo by som to asi išla vyvrátiť...ja som doteraz fungovala tak, že keď som varila tak už "za pochodu" som to jedla a tak som nemala prehľad čo som už zjedla, koľko ešte môžem zjesť...teraz je to super...no stále sa starám o babku, je to fuška a ona nechce jedávať, ale keď ju navnadím, že babka keď to Ty zješ, aj ja si dám, tak to vždy zje, tak mám na ňu takúto malú fintu...:-) samozrejme babka nie je senilná a tak musím aj ja jesť to čo je navarené, tak obedujeme spolu a to isté a je to super...hmotnosť sa mi nezvýšila ale aspoň už neklesá, ustálila sa ...keď bude vyriešená otázka kto sa bude ďalej starať a babku tak nastupujem do denného stacionára na terapie, už sa teším...už som raz do takého chodila, ale toto bude iné sanatórium, nie v BA...zajtra idem ešte na kontrolu k svojej MUDr. a potom ešte k babkinmu neurológovi po lieky, dnes som bola celý deň v Holíči u sestry pozrieť neterky...rastú ako z vody, staršia má už tri a pol roka a mladšia dva a pol...tak vám ešte prajem dobrú nôcku a odchádzam. ahojte!!!:-)))

xx_yy

ahojte baby !!
prepacte,mam toho teraz fakt vela.. :( nestiham sem chodit,
ale chcela by som sa vas opytat ako si zvyknete robit tofu ? dakujem za rady..

myslim na vas casto,ale fakt sem ani nestiham chodit :-( ozvem sa ale urcite.
drzte sa!!

Maoam

Nic, len som si uvedomila, ze je to tu bezvyznamne, je to ako hrach na stenu hadzat.
Vsetkym vam zelam vsetko dobre - uprimne. Ale uz sem do vasej temy nebudem pisat.