Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC

Príspevok v téme: Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
xyxyxy

Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk

[zruseny19]

Ahojte, dakujem baby za podporu. Akurat som doranajkovala, idem sa prave ucit, dnes mi to zabere asi cely den :(
klimta, opis mi tvoj jedalnicek, nech viem ako vyzera ta zeleninoovocna strava :)
inak jablk sa ja vobec nebojim, mam ich strasne rada :P

mrska, a vcera si ako dopadla, dalo sa to vydrzat bez vracania? Dnes rano tiez ziadna velka potreba? Pijes dostatocne vela?

pekny den dievcata.. :)

mrska

ahojte...
tak vitaj felicitas...nic nezmazávaj nikto ta nemá právo odsudzovať ani zdravý človek...aj my s tým bojujeme,a je dobré tu napísať to čo by si nikomu nepovedala....ale mala by si si nájsť človeka ktorému sa aspoň s niečím zdvôveríš...a niekedy na to treba aj lekára...
tak klimta...ja jem jablká len doobeda,lebo sa bojím že aj z nich priberiem..ale asi si teda budem dávať aj na olovrant...
no a môj šalát...v práci ho nemám nakrájaný tak to jem v celku,a to 2 paradajky,pol veľkej uhorky,a potom napr.brokolica,paprika,šalát,to striedam...no a na večeru si urobím už šalát do misy celú uhorku,2-3 paradajky podla velkosti,6 listov šalátu,brokolicu tej zjem aj celú hlávku,niekedy papriku ale z tej mám niekedy ťažko na žalúdku...
klimta asi by som mala ešte viac tej zeleniny,ale ja musím jesť v presne stanovený čas a medzi jedlami nejem...ja mám takú úchylku mať všetko naplánované,a jem aj v aute,ale bo tam kde ideme,no proste sa stále kontrolujem...
fruttia tak od bolesti som si dala naposledy asi v utorok,no skúšam bez nich čo najviac vydržať...ale dnes cítim dosť bolesť v chrbte,tak asi si dám uvidím...a tvoj plán nikdy nevracať sa mi veľmi páči len tak dalej....moc držím palce....
ja dnes budem mať na raňajky jogurt+pohánka+2 keksy hobits
desiata jablko
obed zel.šalát+2 pstruhy a dám si ešte jedno jablko
olovrant acidko+ovs.otruby a jablko
večera zel.šalát,asi vajíčka,nejaký syr a tvaroh...
tak som sa tu rozpísala...majte sa krásne a píšte...

klimta

mrska- pozrela som teda na tvoje jedálničky..keď si povedala,že ješ veľa jabĺk čakala som nejakých 5 a viac,ale našla som max.2..to je nič..
jabĺk sa báť nemusíš..podľa mňa je to úžasné,avšak podceňované ovocie (obsahuje okolo 80% vody,minimum sacharidov, prvenstvo čo sa pektínu týka,vlákninu..atď atď..ak budeš mať čas,prečítaj si článok o priaznivom účinku jabĺk na organizmus :))
opíš mi prosím ten zeleninový šalát..koľko a hlavne z čoho ho pripravuješ..
egg chesse je síce nízkokalorický ale..čo prospešné to tvojmu telu dá?

jedlo si časujem rovnako ako ty..celkom mi to vyhovuje..už ani nebývam hladná :)

fruttia-strašne sa mi páči tvoj prístup :))) samozrejme že držím palce! ;)

z víkendov mám podvedomí stres..nedarí sa mi dodržiavať režim ako cez týždeň..uvidíme čo bude..
samozrejme žiadne zvracanie ani preháňadlo :)
max.čili ako spaľovač tukov :D

[zruseny19]

Ahoj, vitaj medzi nami. Nechces nam povedat nieco o sebe, kolko mas rokov, ci si schudla kvoli bulimii, kedy a ako to zacalo... kolko zjes a ako bojujes, alebo ci vobec bojujes:)
nemusis sa hanbit,my sme v tom istom, vieme o com hovoris. A ja osobne verim tomu ze sa z toho da vyliezt az do fazy " uplne abstinujuca bulimicka".

felicitas

Ahojte este nikdy som do ziadneho fora nic nepisala, ale viem, ze mam problem. neviem ako to tu presne funguje, este som sa nestihla zorientovat. Pre pridanie sa sem som sa rozhodla, ked som uvazovala co si pojdem kupit aby som to mohla vygrcat... Chcem s tym prestat tak moc a tak dlho. Ale to zle vzdy jednoduchsie zvitazi nad tym dobrym... Uz pomaly nie je den kedy by som negrcala a je uplne jedno, ci sa prezieram non stop alebo jem striedmo...efekt to ma vzdy ten isty.dokonca aj ked som mala obdobie, ze som sa zdravo stravovala tak som ten salat sla vygrcat proste mi je uplne zle ked citim cokolvek v zaludku. bojim sa to komukolvek povedat, a pocas toho, ako vam toto pisem som uz 5 krat chcela vsetko vymazat lebo sa za to tak strasne hambim. hrozne sa bojim ze ma odsudite. ale chcem byt silna ako vy a vyhrat nadtym... :(

[zruseny19]

AHojte dievcata.
Tento vikend bude o prekonavani sa, nakupila som potraviny do zajtra,len tie bezpecne. :) stale chrumem papriku alebo pijem caj, a nemam vycitky, proste chcem sa z toho dostat... nebudem uz nikdy viac vracat, tak som sa rozhodla. Drzte mi palce.

inak s vyprazdnovanim ani ja nemam problem, ja skor s nepravidelnym menzesom, ale to som tu spominala asi 5x uz :D mrska, skus si dat pred ranajkami 2 pohare cistej vody, niekedy aj to pomaha.. ale recept od klimta je super, to ti urcite zabere. Inak ta zapcha moze byt z toho tramadolu,kedy si si zobrala naposledy?

pekny vikend. drzte sa.

mrska

ahoj klimta....ja jedávam aj vela zeleniny,jablká,aj activiu,ovs.otruby aj vločky a aj tak mám zápchu...dnes som už bola ale len trocha....pijem aj veľa vody...a nič...ale ja som tento problém mávala ale teray som mala rekord že 5 dní...ale skúsim niektoré z tvojich receptov...
a tie večere...ja neviem prečo ma aj po dietnom jedle chytí ten sprostý pocit že to musí ísť von...ked idem večerat tak mám normálne stres....
a teraz ked som pribrala bude ešte väčší....mám teraz 49,3 kg pri výške 164 cm...
eso vitaj....dik za rady...
tak dakujem,dúfam že budem cez víkend ok,a nebudem mať chute na preháňadlo...
pekný víkend všetkým...

eso

Ahojte.

Podla mna to naduvanie a pocit nafuknutosit moze sposobovat brokolica alebo paprika.

Zapchu moze sposobovat tvaroh, lebo obsahuje kazein ktory na seba viaze vodu. Aj nedostatok tukov sa moze podielat na problemoch s vyprazdnovanim.
Da sa to vyriesit napriklad jedenim makovnika rano.

Pocit prejedenia moze byt sposobeny stiahnutym zaludkom, ktory sa teda naozaj naplni aj pri prijme maleho mnozstva jedla.

Ja sa pocitu viny za prejedenie zbavujem myslienkou na to ze predsa ked sa jeden krat dobre najem tak z toho nemozem pribrat a ze vacsinu hmotnosti ludskeho tela tvori voda, a zatial sa mi to iba potvrdzuje.

Nastastie som nikdy nebol bulimik, tak neviem ake je to naozaj. ale mozno sa tomu vdaka istym veciam vyhol.

Prajem pekny den.

klimta

mrska nerob to!! vyhoď všetky preháňadlá kt.doma máš..veď sa predsa chceme vyliečiť nie?
po 5dňoch nevyprázdňovania sa je jasné,že ti váha musí ísť hore..
čo ti zvyčajne pomáha? okrem preháňadiel samozrejme..u mňa vždy zaberie niečo iné: banán alebo jablko s kávou,pšeničné otruby, počula som,že ľuďom pomohla aj každodenná konzumáia activie..
raz som nemohla ísť na záchod vyše týždňa a mamka mi dala pohár teplej vody s citrónom a 2 lyžicami ol.oleja ..pomohlo :) (ráno na prázdny žalúdok)

inak keď som čisto na ovo-zeleninovej strave vôbec s vyprázdňovaním nemám problém..

večer sa pozriem na staršie príspevky..som zvedavá na tvoje jedálničky..

nechcela som povedať,že máš kalorické večere..ale spomínala si,že ťa zvracanie resp.prejedanie sa chytí zvyčajne večer..po tvarohu.
tak ma napadlo urobiť si obrovskú misu zeleniny-takej kt.obsahuje vysoké percento vody- bola by si sýta bez výčitiek a postranných úmyslov ;)

mrska

Ahojte...
klimta ved ja nič iné ani nejem len zeleninu,keby si videla moj jedálniček,na večeru nemám nikdy nič kalorické, mávam každý deň na večeru zel.šalát,egg cheese ktorý ma uplne minimum kalorii,a nízkotučný tvaroh osladený len umelým sladidlom...
ale aj tak mávam večer nejaký blok,a to si dávam aj brokolicu ale som taká naprataná že aj tak to niekedy musím dať von...ja nejem vobec sladké,žiadne tuky,len zelenina,ryby,kur.mäso,tofu,jogurty nízkotučné aj tvaroh...
no a dnes som sa postavila na váhu a mám skoro o kilo viac ako včera,no šok...až ma to posadilo na posteľ,ale povedala som si no klud,ešte nie si taká hrozná,trochu mi napuchlo brucho ale už som nebola na veľkú potrebu 5 dní...
klimta možem mať nafúknuté z toho brucho,aj ma pobolieva...
už zasa rozmýšľam nad preháňadlom..
klimta tak to si mala deň blbec...
fruttia drž sa ja sa snažím vyrovnať s tou váhou..ale som doma cez víkend bez muža tak budem možno vymýšľať....
bojím sa sama seba....
dnes som mala na raňajky acidko+ovs.vločky
desiata bude jablko
obed zelenina,tuniak+2 viaczrnné chlebíky,sojový jogurt
olovrant jogurt+ovs.otruby
večera zel.šalát+niečo malé ako vždy strach z jedla to mám pravidelne ako další chod k večery....
ahojte a pekný deň...