Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk
Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
xx_yy, novidis. ide to ked sa chce. Ja som tiez prave doobedovala - sice len take studentske jedlo ze prazenicu so syrom a s paradajkami, ale dost vela a dost dobre mi to padlo... takze idem sa dalej ucit, drzte sa.
baby, dakujem ... :-) urcite to zvladnem.,, !! musim ! :)
akurat som doobedovala, mali sme doma segedin..tak som mala malicko kapusty, a vela masa - kuracie prsia .. knedlu som nemala..po obede som si dala quiche - s hraskom a spenatom .. :-) tak a idem teraz prec z domu aby to vo mne ostalo !!
neskor peciem.. haha:)
tak sa drzte! :)
felicitas, si super ze si to povedala mame. Uvidis, toto ti velmi poomoze. Jasne ze tvoja bulimia v hlave sa ozyva ze co ked ta bude kontrolovat ,ale to je dost velky pokrok k zdraviu ,aj ta kontrola.. uvidis, bude to neprijemne sice ale tadeto presne vede cesta k zdraviu :) takze ides do toho, neboj sa, a nevracaj ani dnes. Inak co povedala mamka?
mrska,rozumiem :) oddychuj pekne,nedela je na to. A nevracaj!
fruttia áno som veriaca...a chodievam v nedeľu do kostola,ale teraz som už dlho nebola tak posielam aspoň deti....je to dosť daleko tak ked je manžel doma sa snažíme chodiť...ale už by som mala začať,ale modlím sa ráno aj večer...bez toho by nebol deň...
aj dnes išli deti a ja im idem dorobiť obed,aj sebe nachystať...
xx_yy naozaj sa neboj toho výletu,ja som sa tiež bála gulášovky a vzala som si čo som potrebovala,ale vieš čo,uži si to kým si mladá,lebo raz budeš ľutovať že mladosť ti unikla pomedzi prsty kvoli PPP....držím ti moc palce...zvládneš to neboj...
klimta tie spoločné obedy su naozaj asi fajn,ja v práci obedujem za stolom sama a doma snažím sa jesť s rodinou,ale len svoje jedlá,a to je pre mojho manžela niekedy dosť...a je aj málo doma....
tak ešte pekný deň,ja budem asi vyvalená pred telkou kedže som doma sama....no čo už....ahojky
Ahojky :) Ked vidim ako vela sa ucievate tak ma normalne motivujete :)) a nielen pri tomto :) vcera bol prvy den po fakt dlhej dobe, co som nezvracala :)v obchode som okolo regalu so sladkostami presla akoby tam bola iba diera v casopriestore :D
Mrska je uplne super, ze si sa pustila do boja a podla mna je aj dobre, ze o tom vedia najblizsi, ak ta podporuju tak mas o to vacsiu motivaciu nie??? inak s prehanadlami ma to napadlo len toto leto, ale nastastie ma to nejak ,,nebralo,, lebo mi bolo z toho zle... to musi tiez pekne znicit metabolizmus...pocuj beres nejake probiotika???
Inak som to vcera povedala aj mamine... sice som si to hned potom vycitala ale podla mna je lepsie ze to vie ale stejne mam z toho obavy.. najhorsie je ale ze sa..kurnik...podvedome akoby bojim ze som jej to povedala, a teraz bude o cloveka naviac co ma bude kontrolovat a co ak budem chciet? z tohoto mi je zle...preco ma prehlodavaju taketo myslienky...Inak vam prajem vsetkym krasny den a drzte sa
xx_yy, mam pocit ze ty si v tom coraz hlbsie :( nemozes sa predsa bat vyletu.. ved tam budes jest ako kazdy iny a nebudes mysliet na jedlo! Prosim, trochu si to premysli :( nebojis sa o zuby napriklad?
klimta, nie, nevadi, kludne sa pytaj :D mna ta hlava boli tiez po celodennom uceni.. hlavne ked mam stresy tak to vecer som ako rozzuvana zuvacka, bez tvaru a chuti :) ale tak co uz, musime to nejak vydrzat. Tiez som bola vcera len 15 minut vonku.. co uz. a teba bolieva hlava?
dnes mam zatial za sebou ranajky(jogurt ,vlaknina,pol banana a kava s mliekom), desiatu (1 mandarinka a bezkofeinova kava s mliekom)... dnes to tiez vyzera dobre s mojou psychikou,cize snad zas budem o 1 dlhsie bez vracania.
ahojte baby :-)
fruttia,dakujem za radu .. :-) tak ale v mojom malom "meste" to nezozeniem...
mrska , v bille co je najblizsie pri nas , nemaju :/ .. ale ani v hypernove som ho nevidela.. no neviem..skusim sa popytat .. :-) ale dakujem
klimta, zlepšenia? .. ani velmi nie .. jedine to,ze nevraciam po kazdom jedle ako predtym...
vo volnom case co robim ? :)... sportujem,som vonku s kamoskami, citam si .. a tak.. vždy sa niečo najde ... :-) ... a tie prijmacky.. tak to mam este hoodne casu,lebo som tretiacka..ale venujem sa tomu,aby som to v maturitnom rocniku len tak prebehla... :-)) inak ty chodis na lfuk ?
dnes som mala "uzasne" ranajky - domacu babovku co spravila mamina, a caro napoj ... potom ešte 2x zihlavovy caj...
mam chut dnes cvicit,takze asi pojdem.. :-) a potom sa uciiit :(
inak baby, tento tyzden ma caka vylet zo skoly .. sice len jedna noc.. ale uz sa "bojim" co sa tyka jedla.. no ale idem si nakupit co si poberem, same "bezpecne" potraviny... :-) tak dufam,ze neurobim tam nejaku hlupost...
tak krasnu nedelu kazdej .. :-))
drzte sa!
ahojte baby :))
tie spoločné obedy vám strašne závidím..aj to,že ste z jedného mesta :D..môžte sa krásne navzájom motivovať :))
dobre,že ste nadhodili..čo robievate cez víkendy?
fruttia-aj ja mám učiace sa víkendy..včera som ani nebola na čerstvom vzduchu ..nebolela ťa zo začiatku zo školy hlava? (nevadí ti dúfam,že sa ťa furt niečo vypytujem :D)..
jedálničky určite začnem písať..od zajtra,dnes to bude zase víkendovsky chaotické ..ako včera :D nejedla som však nič nezdravé :)
inak som na teba strašne hrdá,že si nezvracala :)) len tak ďalej!
ostatné baby ako?? držíte sa?
xx_yy: vidíš na sebe nejaké zlepšenia? dúfam,že áno! ;))
robíš niečo vo volnom čase? okrem učenia sa na prijímačky samozrejme ;D
ako ti to ozaj ide? :)
Ahojte,
mrska dnes mame skoro take iste ranajky :) inak raz si spominala ze si veriaca..chodis do kostola v nedelu?
dnes budem mat taky isty den ako vcera- ucit sa a ucit sa.. vcera som toho zjedla celkom vela, ale nic neslo von.
www.eggcheese.eu - xx_yy, tu si mozes najst kde predavaju v tvojom obci eggcheese!
Ahojte...
felicitas tak ja tu mám manžela aj dve deti 19 a 17 a ja mám 37r.,stará koza a vymýšľa že?a u nás v rodine to všetci vedia ale ako som na tom bola naozaj vie len manžel a deti,ja som brala preháňadlá tak že som už každý deň len hnačkovala a už to bolo podozrivé každému a kedže sa liečim aj na depresiu tak si to všimol aj lekár a dal si zavolať manžela a chceli ma dať do Pezinka,už som tam bola vypísaná,ale som im slúbila že niečo s tým urobím..tak a snažím aj ked teraz napr.pred manželom tajím že niekedy vraciam aj hnačkujem,a že sa nevážim čo aj tak každý deň robím...ale je to už lepšie ako bolo,vtedy som už bola na pokraji síl,aj v práci si to všimli...ale ako píšete aj ja niekedy si poviem že mi bolo fajn ked som bola taká vychrtnutá...je to smutné ale je to tak...
felicitas tiež si na tom dosť na prd...tak podme bojovať....
fruttia tak dnes som bola na velkej trochu viac konečne...a pijem vela vody aj čajov...a nevracala som lebo som večer mala iba šalát a 4 bielka,bolo mi nejak zle..ale večer som mala pekný,som si lúštila krížovky v posteli a zároven kukala telku...
xx_yy tak ten egg....kupujem v Bille,a našla som ho pri syroch,pri tofu a cottage...bol v chladiacom boxe,aj ja ho mám v chladničke...
tak dnes na ranajky activia 0%+dobrá vláknina +2 keksy hobits
desiata jablko
obed kur.prsia so šampionmi,zel.šalát a koláčik
olovrant acidko+ovs.otrubz a možno jablko
večera zel.šalát a asi ten egg...
majte sa krásne a píšte čo nového....
ahojky..