Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC

Príspevok v téme: Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
xyxyxy

Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk

mrska

dobré ráno...fúha ale sa to tu rozbehlo...
malicka to som sa zasa pobavila...fakt sa zasmejem...antiana zrejme nevie čo chce..
irise všetko najlepšie a som rada že si sa dobre najedla a že si si to užila...
katkaa,nerieš vrásky,juj čo by som mala robiť ja..už budem mať 38,a cítim to že je to iné ako pred 10 rokmi,ale s tým sa musíme zmieriť,to je jediná vec ktorú si nevyberieme ani nestopneme,ale ako ti písala aj maoam tak užívaj vitamíny,kúp si krémiky a rozmaznávaj svoju pleť...daj si predsavzatie že sa budeš stravovať zdravo aj to je pre pleť doležité...
no a ja som dnes baby moje vstávala o pol štvrtej...ja som že je pol piatej a je pondelok,až ked som bola v kuchyni tak čumím ako blázon...tak som už nešla ležať..muž chodí teraz aj cez víkendy do roboty,tak som mu upiekla marhuľový koláč,uvarila mu čaj,pripravila som si mäso na obed,budem robiť mužovi guláš a nám kur.prsia...a normálne som vám unavená,kým som to všetko spratala...
s jedlom som na tom ok...nemám žiadne bojové myšlienky,a všimla som si dievčatá že môj muž sa viacej usmieva...on bol vždy veselá kopa,ale ked som bola na tom zle tak bol tichý a smutný..obaja akoby sme ožili...už len pre toto sa oplatí bojovať,ked svojím konaním potešíte iných...och aké spisovateľské črevo zo mna...
u nás mrzne ale vychádza slniečko bude krásny deň,teším sa...a vám posielam krásny pozdrav...tešte sa zo života....každá chvíľa je vzácnosť...ahojte...

irise

katka,nie, lekar ti urcite nechce zle, to som si ista.. urcite vie preco ti dal tento liek, len by si teda s nim nemala manipulovat bez jeho suhlasu, to neni len tak ze nahle si ich vysadis.. ale fakt je,ze z tohto stavu sa najlepsie dostanes vlastnym odhodlanim, dnes si sa uz pohla tym ze si bola v tom obchode, super!
napis teda ze aky je zaver po vysetreni...

mimochodom, agonia je taky stav ked sa ti nic nechce a najradsej by si lezala na posteli cely den s nechutou..

Katkaaa

irise: obj. povedane, je to smiesne. Necitala som si poriadne prib. letak ale urobim to. Neviem,mozno chce aby som pribrala. Mozno to sedi na take stavy ako ja, ze nikam nechodim,nemam priatelov,cez den jej neviem povedat co robim,lebo mi je blbo...takze nerobim nic poriadneho.. a to nieje normalne. taze tak.. konkretne manicke stavy,ci nejake bludy a pod. nemam. Asi je to o niecom inom,inak si to neviem vysvetlit- lekar by predsa nechcel pacientovi zle? ci? alebo uz aj im preskocilo? mam mat obavy? ze ma chcu nadopovat a zavriet na psychiatriu a potom do ustavu? hlupe myslienky radsej bokom.A, uz asi viem, mam obsedantne myslienky-to mozno preto. Same negativizmy,co si si aj mohla vsimnut.

Inak, dnes som si vyprala,umyla po sebe riad,bola si nakupit. V tom obchode som si pripadala ako divna, este som sa takto zle nikdy necitila, skoro som do toho ochodu neposla. Ale to je haluz,este toto by chybalo.(bat sa ist do obchodu).

A ak sa mozem spytat, co je agonia? lekar mi urobil nejake vysetrenie, napisal mi do papierov aj dyspept. syndrom..uvidim, co bude ako zaver.

irise

Katkaa, na spanie je prave ten neurol dobry, tento kvetiapin je antipsychotikum ako uz vies, je to liek proti bludam, senzorickym nerealnym vnemom - ak nejake mas alebo liek na liecbu a utlm manickej fazy bipolarnej poruchy - cize to moze posobit tu agoniu! Co ti k tomu povedat viem je tolko, ze je to celkom bezpecny liek v tejto skupine s malo neziaducimi ucinkami,ale!! Moze sposobit dyspepsiu,cize zhorsene travenie!
No podla toho co si napisala si myslim ze mozno nieje to najvhodnejsi liek pre teba.... ved ty nemas vobec manicku fazu, ci ano?

Katkaaa

dakujem Ti velmi, irise, ale ja som ten liek zacala brat uz len koli tomu, ze... vies,nieje vobec lahke chodit takmer denne spat nadranom..prave koli pocitu nepohody, naozaj to nieje sranda. Ja proste uz chcem konecne noramlne po 2 rokoch spat. Ach. Hrozne. A kazdy den dufam v to, ze prave v onen den budem normalna. A este raz diky za podporu, s tym nebratim liekov ma akurat podporila moja vzd. rodina,inak nik. Ten prispevok by som si zaramovala :)
A vsetko najlepsie k narodeninam, dnes mas 22 rokov? pekne :)

irise

Baby, hlasim ze svoju prve narodeninove jedlo som zvladla bez problemov, som najedena az prejedena ale no a co? :) dost ma to tesi.

irise

Katkaa, no neni sranda ten liek, je to silna vec, ja by som ho tiez vysadila, a dala by som si sancu sebe bez liekov :) podla mna na to mas, len sa raz treba vytrhnut z tej agonie! ja ti velmi drzim palce, podla mna mas predpoklady na vyliecenie.

Katkaaa

irise: no fajn, ten liek: kvetiapín/Quetiapinum

Niesom na invalidnom, som PN, nemam VS, len vyssiu odbornu.
Zacinam akoby stale odznova, dufam,ze sa z toho dostanem uplne. A tie tabletky, zacinala som na neurole. Uzkosti boli pricinou. To je tak vsetko co mozem o svojom lieceni povedat. A teraz je to druhykrat co som si vysadila tbl. Nebadam rozdiel, ale tusim,ak to je vedlajsi ucinok, mala som take tyky,obcas to este citim,ale inak nic. AD ani anxiolitika neberiem, iba to antipsychotikum :D a to je 25mg.