Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC

Príspevok v téme: Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
xyxyxy

Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk

irise

Malicka, z gramatiky si nic nerob, pochopili sme vsetko :D
Pocuvaj, to ze vykakavas kusky zeleniny a semiacok je uplne v pohode!! ved napriklad supka z rajciny sa neda stravit, kukurica tiez nie, a su este rozne rastlinne veci,ktore sa nedaju.. takze bud v klude, to ze mas stolicu znamena ze ti travenie funguje! :) len jes vela vlakniny takze sa tvoj organizmus ich zbavuje. Takze mozes byt v klude, si v poriadku.

Co sa tyka pripravy jedal, podla mna este si daj cas potom sa mozes stat aj masterchefkou ;) Zatial si zaloz blog a potom nam sem hod link! :)

A dobre ze si si uvedomila ze papat sa musi, aj ked si das nejaku tortu navyse! uz nepreskakuj ziadne jedla, to nevedie k nicomu dobremu... Dufam ze mas fajny den bez blbych myslienok.
Ja mam celkom dobry,ale myslienky mam hrozne aj chute tak sa musim ovladat.. nemam rada ked je plna chladnicka debilin a pride na mna chut. ale ja sa ovladnem.

Mrska, no asi komentar tvojej lekarky ta zranil, no asi to je v nevhodnom obdobi,prave ked si sa dala na dobru cestu. Musis si to zobrat tak,ze 1.ocividne si stale chuda,takze jest treba! 2. hlavne ked ku chrbtici ptrebujes mat svaly, ty si na seba musis dat duplom pozor.
3. lekar ti chce len dobre, aspon sa o teba stara. Dufam ze si mala dobry den, aj si jedla aj oddychla.

Ostatne baby,zijete?

Malicka 160

No sle dobry den dievcence :)))))) taaaaak ja som dnes plna energie a usmevou. Ale stale som obcas akosi vztahovacna a niekedy bez nalady. Zeby nasledky PPP? Dokelu. Ako som s tym prestala uvedomujem si ich stalw viac a viac no super :D dnesok v pohode. Ranajky razne vlocky s mliekom sezamom a orieskami a do toho cucoriedjky susene. Olovrant 2 nastruhane jabkka a dve mrkvy a sezam so skoricou do toho na obed pseno s tuniakom a zeleninkou :) potom som piekla super kolac taky american pie bol dokonaly taksom si dala taky teply a na neho cokoladovy mousse nooom a teraz som zobkala trochu spaldoveho popcornu. Idem cvicit tak to vysportujem :) vcera som to pokaslala. :/// ranajky este v pohode potom som si dala desiatu a nasi boli na oslavw a doniesli tortu. Uplne uzasne vyzerala a k tomu aj miniveternicky.... tak som neodolala a dala som si z bej maly kusok a jeden veternik. Potom som mala vy itky ako fras a isla som vonku
Pak som sla cvicit a presko ila som kvoli tomu obed ://// som na seba nastvana. Toto by nespravil zdravlovrk. Kvoli veternicku a kusku torty neobedovat. Potom som mala ale este velku veceru a este som vyjedala take chlebickt nieco ako knockerbroty. Vola aa to burger,, jhe to zdrave a a velmi chutne. K telke podla mna vklude miesto chipsov, nalamat na mensie kusky a pohode. Inac baby ja milujem pecenie. Aj varenie
Som nenormalne tvoriva achcela som ist aj do masterchefa, ale bojim sa ovladania svojich chutok. Pri Ppp som to vkuse Chut.ala A potom aj majoritnu cast zozrala :D ale teraz vsetkym chyna to moje vypekanie. Dokonca som spravila dokonale macarons doma na prvy krat :) a chynva to aj mne. Tak dnes som tak opatrne skusala spravit american pie a miesto cukru som spravila tak ze som dala steviu. Uz nie je kolacik :D asi preto, ze ako som ho spravila este ked sa z neho parilo, chlapi sa nan vrhli :D ja som si dala tiez kusok asi ako tri prsty a trosku toho mousse a bolo to super. Rozmyslam, ze si zalozim blog. Recepty zlepsujem a vyzdravujwem dokonca. Tak tak. Soorac za taku dlhu spoved. Ale musrla som :)a este cosi. Mije travenie je hrozne. Dnew rano som o potrebe nemohla splachnut nejaky kusok a bol to list zo salatu nestraveny a poobede ma prehnalo a stolici bol nestraveny sezam. Ja uz neviem. Uzivam uz aj psyllium dnes som za ala tak dufam ze sa to zlwpsi. Mrska ahoj. Moja pekna, taku radost mi robia tvoje prispevky. Ta jar ti velmi prospieva na psychiku a zivotny optimizmus. Tesi ma to. S chrbticou hmmm zaujimave. Ja som v 18)tke bola hodspitalizovana 6 tyzdnov s chrbticov, vyskocenie platnicky tak vazne, zr som nemohla xhodit. Myslela som si ze son ochrnula. Teraz spatne nad tym uvazujem, ze to bolo moje 54 kg obdobie.... tak mozno som sa dopatrala pricine. Svaly su dolezitw. Metabolizuju napr. Cukry a tuky. Ha som svalnata.... a citim sa pevnejsie. Lepsue. Takze plavanie he super. Vlastnw aj po hospitalizacii ma rehabilitovali na lopte a potom som spevnivala vo fitku. Este sa ozvem. Krasny den prajwm aaaa mrska super ze sa stara doktorka ale ako prof. By mala vediet. Ze opovrhovat PPP v zmysle ukazem vam naozaj chorw deti na onk. Je najvacsia blbost. Iriska ako? Super tie tvoje zdrave stavy, len tak falej '*

Maoam

mrska a s tym, co ti povedala, ma uplnu pravdu, ked vychudnutim atrofuje svalstvo, typickym nasledkom su masivne problemy s chrbticou, je to typicke pre anorexiu, je to jeden z nasledkov

pomoze len opätovne budovanie svalstva + specialne cviky na spevnenie chrbtoveho svalstva, samozrejme idealne za pomoci fyzioterapeuta, lebo ti dobre poznaju diagnozy a cvicia aj s operovanymi pacientami, cize ked uz, tak v studiu, kde je aj fyzioterapeut

Maoam

mrska: reakciu tvojej lekarky ber pozitivne, v podstate ta verbalne 'prefackala', aby ti otvorila oci a ukazala nasledky a rizika

drviva väcsina, ak nie vsetci reaguju takto, ak maju o pacienta zaujem

mrska

ahojte...
dnes som nebola v práci lebo som šla k neurologičke s tými bolesťami chrbta...no horor...hned ma zdrbala že čo ona teraz ked som už operovaná,to akože čo...nemám nárok na liečbu...no proste dovravela mi tam,a že aká som chudá,či som taká...ja že nie že som schudla a ked počula kolko a že som držala diétu div že ma tam nevyfackala,že mi odišlo svalstvo a tak aj opora chrbta,ja to uznávam ale mohla to aj inak povedať...a nakoniec sa opýtala nie ste anorektička? a bolo...potom už začala inak vraj či to riešim a že je to nebezpečné atd. a ak s tým neskončím tak ma vezme na onkologiu nech sa pozriem ako vyzerajú naozaj chorý...je to tak...mala pravdu..no a inak vraj teraz mám spevniť aspon to čo mi tam ostalo,plávať,prechádzky a nezaťažovať sa...fuj..šak som odtiaľ vyšla zmorená ako myš...aj chrbát ma prestal bolieť...
domov som prišla hladná ako pes,tak som sa najedla a je mi fajn...idem si uvariť kávu a budem odpočívať...
irise som rada že si na tom tiež fajn,že si sa odviazala pri jedle...
malicka tak ty si mala iné maškrty včera...ale tak to má byť,treba si pomaly popúšťať uzdu...je fajn že to tak berieš...ale PPP máš 8 r. to je dosť...máš právo po 8 rokoch na niečo lepšie v živote...
tak sa majte dnes je zasa krásne asi idem umyť okno,ale len jedno....jejda jar je tu...tralala...

irise

Katkaa, tak ako dopadol vcerajsok? :) dufam ze dobre, a ze sa citis motivovana aj dnes :) tu krasne svieti slnko,mozno aj u vas, urcite sa chod prejt doobeda!

Dievcence, hrdo hlasim ze som vcera prezila oslavu ako normalny clovek konecne! Dala som si vsetko z 3chodoveho obedu, potom este aj tortu, a nic neslo von. Dokonca som mala minimalne vycitky. A dokonca som vecer bola sama a trochu pripita, no udrzala som sa a nevyzrala som chladnicku... co by som v minulosti urcite spravila. Ja som tak neskutocne rada ze to ide... ze konecne viem, co je to zivot!

Katkaaa

Ou, tolko optimizmu, to ani vstrebat tolko neviem este..no zatial :) vonku je naozaj nadherne a vase slova este krajsie :) diiiky diiiky, odhodlana som,pravdaze uz nieco s tym robit, tie lieky,no, dala som sa nahovorit,s tym,ze nechcem cely zivot byt na liekoch a keby mi pomahali uz by som bola roky bez nich.... no,neviem co teraz s tym robit ked ich uz neberiem... skoro :)

malicka 160:chodis cvicit do posilky? ja by som sa ostychala,teraz aj tak nemam peniaze,takze z toho nic nebude, ale mozno si uz zabeham vonku :)
No,dnes chcem ist este do kostola,prejst sa,uz som bola zas v obchode,no hura a co by som tak mohla robit,lustit krizovky,uz by som sa mohla do toho zahryznut, ako kedysi.. Ja chcem uz ozit,nebyt mrcina...sa mi to v hlave motká, tak sa majte co najkrajsie,zatial paa

irise

Ahojtee,
Malicka, vaaau, zakazane jedla bez vycitiek.. to je krasne. :) a dnes pojdes cviciiit, to ti dost zavidim :) ja by som sa mala zacat hybat tiez pravidelnejsie. nevadi.
Inak ,aj ja som mala taky den vcera, ze vecer som bola vonku , dala som si vinko,dokonca som jedla tortu o polnoci :D no a co, ved raz za cas mozem.. :) tak som bola uuuplne bez vycitiek, co je zazrak, podla mna tato jar nas naplnila optimizmom a silou, sme proste super zvladame..
Tak dnes myslite namna pri obrovskom obede, to bode zaberacka pre moj zaludok,ale zvladneme to spolu :D a vecer uz mierim do hlavneho mesta. :)

Pekny den dievcata, mrska, ty si pospi poobede ked uz si sa nevyspala v noci! dovol si oddych ,ved je nedela. a velmi ma tesi ako pekne si zijete s muzom.. urcite na tebe vidno tu novu silu co si nabrala posledne dni, preto sa tak vela usmieva. :) Len tak dalej mrska, si obrovskou motivaciou pre nas.

Malicka 160

Ahojte kočky!
Hah Antiana, ale si mi "naložila", som rada, že si pochopila že tvoje choré prispievanie neprospieva ani jednej z nás a ani tebe koniec koncov...... Vieš, liečba je beh na dlhú trať a ty možno bežíš, len ktorým smerom... neviem ti povedať ani ja sama, ale je mi z toho smutno, na strane druhej, pokiaľ naozaj nezvraciaš, tak ma to teší a lieč sa..... Vidnom, že ešte stále si na tom biedne, čo sa týka psychiky a rozkolíše ťa aj príspevok od "nemilej" Malickej.
Katkaa :) som rada, že si mi to objasnila, už to chápem a teda vitaj medzi nami ešte raz :) Užívaš fakt silné lieky podľa toho čo čítam, agónia je hrozná vec, cítiš sa mizerne a nevieš za donútiť ani vstať z postele, ako píše irise..... Páči sa mi tvoje rozhodnutie, určite si plánuj dni, napíš si na papierik, čo chceš zvládnuť ten deň, alebo zajtrajšok a pekne plň zoznam a vypĺňaj si postupne drobné úlohy, vidím, že včera si sa činila a som na teba pyšná, ten nákup, tiež sa občas cítim divne medzi ľuďmi, či už je to obchod, alebo iné miesto, cítim sa akoby po mne všetci čučali.... Ale ako si to vyriešila je super, kto by sa mal báť preboha ísť do obchodu? A všetky sme tak trošku obsedantné :D neviem ako baby, no ja musím vždy všetko čo si zaumienim spraviť, upratovanie, varenie, učenie, proste sila :D. . . drž sa :) Vidno, že máš chuť niečo so sebou robiť :)
Irise, gratulujem k super papaniu,ja som mala včera popcorn, rumové pralinky, sezamové tyčinky a tucky :D samozrejme nie všetko sama a ešte taký plesnivý syr :D proste paráda :D prejedla som sa, ale celý deň bol relatívne zdravý a večer som bola s drahým, tak som si dovolila aj trošku promile :) no čo, cvičiť som bola, pôjdem aj dnes a bude :D . . . . aj ja budem oslavovať po 8 rokoch bez PPP juch :)
Maom, tiež vidím, že nás podporuješ a je to veľmi sympatické od nePPPčkarky :))))
A nakoniec Mrška, na tebe tak krásne vidno, ako to slniečko prospieva, úžasný príspevok, plný optimizmu, sily a chuti do života, tak sa mi pačiš a manželovi zrejme tiež :) si mala teda plodné ráno, super, čo všetko si stihla, aj preto mi imponuje moje vstávanie skoré, mám dlhší deň, ako všetci spáči ;) idem si spraviť kávanicu a potom do posilky a na prechádzku, vonku sa asi bohom vyliala ambra, lebo je tu neskutočne :-* paa