Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC

Príspevok v téme: Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
xyxyxy

Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk

Malicka 160

Ja nejem málo, teda myslím, proste furt sa prepchám zdravotinami, som ja ale vôl...... no taaakže
R: vločky, otruby, oriešky, ríbezle, jogurt, kokos, škorica, zaliaté troškou vody, potom čaj a káva, pomaličky pitie
D: 2x mrkva, 1 jablko, škorica, oriešky, ríbezle (oriešky vždy 10 gramov a sušeneho ovocia tiež, škoricu len poprášim, to isté na ra§ajky dávkovanie)
Obed: zas som "stíhala", cappucino, malá muffinka a malá miska kukuričiek takých slaných cca 10 gramov. Potom 4 rumové pralinky a konečne obed, cottage, pšeno, paradajky, rukola a trochu syra nizkot.
Ol: cereálne piškóty asi 20 ks :D, potom trošku mäsa bravčového asi 3O gramov a k tomu veeľa kyslej kapusty, tú milujem, k tomu som potom vypila asi pol litra cara :D Ale po troške a s nízkot. mliekom a stéviou, potom 2 tabulky tmavej čoko 90% teraz cmúľam tic tac, asi padne celá krabička a večer neviem čo bude a ako bude. . . . asi zelenina a niečo... Nooo Irise, mňa obdivovať? A to už prečo? Máte pred sebou väčší kus cesty ako ja. . . . ale páči sa mi tvoj postoj, že ide sa ďalej, to je super, tak to má byť, na večeru si daj niečo dobré, pokiaľ bezpečné tak normálnu porciu, pri nie bezpečných potravinách s rozvahou aj s tým alkoholom. . . furt sa tlačím ako taká slonica :D ale je to málo kalorické, to je pravda... a bola som cvičiť.... tak tak..... ach joooo ženy, keby sa skĺbila disciplína anorektičiek a láska k jedlu bulimičiek a dalo by sa to do fázy liečenia, vzišla by dokonalá abstinentka :D joch..... pekne sa teda majte a mrška, vidím, že si prispela tesne po mne :D to je telepatia :D a mne sa zdá irise, že ješ krajšie ako ja :) A ani sa tak nepučíš, takže super, toto bolo tvoje posledné zlyhanie, lebo potom to nebude imaginárny nakopávak ale reálny :) teším sa keď si pôjdeme zabehať na hrádzu, tak pomaličky :)
a pokecáme :)

irise

este mozno dodam moje dnesne jedlo:
R: jogurt s bananom,orieskami,medom.. kava s mliekom
D: capuccino,jablko, 2 cukriky
O: zeleninova polievka, zeleninovy salat s palacinkou plnenou syrom a parenymi zemiakmi
Ol: jablko s medom,1 ryz.chlebik,caro s mliekom
V: bude nejaka, s priatelom. na navstevu.predpokladam ze nieco nebezpecne a alkohol ale pekne to prezijem.

irise

Ahojte,
mrska mne sa tak velmi paci ako sa lubte s manzelom.. je to najvacsi dar ze aj po 20 rokoch sa lubite a pochvali ta :) velmi krasne,nech vam to este dlho dlho vydrzi! Snad raz toto iste budem moct povedat o sebe ze sme stastni manzelia s priatelom :D mozno raz no...

malicka, dik za virtualne kopnutie do riti... ja neviem co to malo byt vcera, proste som si dala nedovolenu stravu - kus,potom dalsi a potom dalsi.. dokopy nie velmi vela ale potom som sla na hajzel a kus som z toho vygrcla. Nevadi, vlastne vadi, ale uz to je jedno... snad som stale na ceste k uplnej abstinencii.. strasne ta obdivujem ako pekne sa drzis aj napriek jedeniu. mne sa zda ale ze stale jes malo alebo akurat mozno..myslim kaloricky, aj ked sa zda ze mas plny zaludok. Nemyslela si na to ze ti nieco chyba? vacsinou telo vtedy takto reaguje,mozno jes malo cukrov...

dufam ze mate velmi pekny den.. ja sa idem stretnut s priatelom, velmi sa tesim :)

mrska

ahojte a krásne dobré ráno...dnes má byť najteplejší deň v marci,len škoda že ho prežijem v práci...ale čo už..
irise to nič.veľký úspech je že máš len dve zlyhania v tomto roku...to je tiež super...si na tom možno lepšie ako ja...
muž ráno išiel do práce a povedal mi že som pekná,a potešilo ma to,veľmi,ale aj niečo vo mne ťuklo,či to nehovorí len tak aby som priberala...ale on je vždy úprimny čo sa týka mna a rodiny...tak budem mať dúfam pekný deň...včera mi aj kúpil také údené rybky mnam,fajnové sú...
dnes mám bielkovinový deň tak budem asi trochu nervozna...
tak pekný krásny,a aj kto máte partnera zamilovaný deň...juj ja toho môjho mám tak rada a 1.5. budeme mať 20 výročie svadby...a keby nie jeho a detí tak v tom ešte plávam...
ahojky

Malicka 160

Dobré ráno baby!
No samozrejme, že sa mám dobre :) Len mám problém nedotláčať sa, ak viete čo tým myslím, proste som pri B. mala obdobia, keď som sa vždy napráskala, skrátka sa prejedla a uvedomila som si, že to robím aj teraz, napríklad včera:
R: to čo vždy
D: nestíhala som, bola som cvičiť
O: dve jablká, lebo som bola hladná, (predtým som ešte na kávee vyjedla z takej pidi mištiky kukuričky slané :D),potom som si dala 2 lyžice pudingu, lebo ma chytili chute a hneď som si v zápätí robila obed, v ňom som mala spravené pšeno na spôsob rizota, spolu s paradajkami, čertvou petržlenovou vňaťou (bože mňaaaaaam, milujem vňať), potom čerstvú, eggcheese a ešte nejaké veci, už si nepamätám čo..... no tak to som zjedla, potom som si dala špaldové krehké chlebíčky asi tak za hodinu, polku balíčka, medzitým som pila caro.
Ol: 2 nastrúhané jablká a 2 mrkvy nastrúhané spolu so škoricou a 10 gramov orechov, nech sa mi cez tuk vstrebe betakarotén
potom som šla na dlhú prechádzku so psom a potom na prechádzku sama. Pak prišiel priateľ a dala som si asi 2 kocky mliečnej čokolády a kocku horkej čokolády
V: asi 100 gramov cottage, vajíčka bielka 2ks, zelenina (cherry paradajky a paprika) a 4 tie špaldové chlebíky čím som dorazila 120 gramový balíček) a potom som mala asi riadok tej horkej čokolády 90 percentnej...
Viem že som pojedla zdravé veci v podstate a že čoko je 90%, ale aj tak musím priznať, že sa z tých porcií prejedám akoby, alebo ja neviem, neviem si povedať uf nevládzem, zjem to potom, alebo sa mi nepáči, že strašne potraviny miešam, tak som si povedala, že dosť, že nebudem miešať ovocie s vločkami, ovocie zeleninu, pečivo, ale medzi všetkým si dám nejaký řád, lebo potom to vo mne kvasí a necítim sa zle, ani nič také, ale proste nie je dobré sa takto prejedať, lebo ja som vždy neuveriteľne plná z toho.... Tak ja len toľko, že si budem dávať väčší pozor. Inak na raňajky to čo vždy a na obed si dám 2 postrúhané mrkvy a jedno jablko so škoricou, nech sa zas neprežeriem (inač mám diabetické jablká :D :D :D som skoro umrela, sú tak fajne kyslé, veľmi mi chutia) a budem piť až 20 minnút po jedle a 20 pred jedlom nie, nech si v tom spravím poriadok, ale to mám len keď som doma také dezorganizované a ku večeru...... na obed si spravím asi toffu s knockerbrotom a zeleninou a potom ešte uvidím, samozrejme pôjdem opäť cvičiť, cvičím 5-6x do týždňa, viem že je to veľa ale som na tom závislá, keď nejdem, tak nezvraciam, ani nič, len mi chýbajú endorfíny, tak sa musím aspoň prejsť, lebo pohyb mi veľmi pomáha, na nič nemyslím, vypnem a tak...... no a skrátka, som chcela napísať, že si musím opäť systém nájsť, lebo toto čo robím, že sa dotláčam, aj keď zdravo a jedlo hádžem do žalúdka bez ladu a skladu nie je vôbec dobré, možno aj preto to trávenie tak naprd frčí. Píšem si zas prácu, bože, už nech to mám, termín sa blíži a ja začínam panikáriť :D, pôjdem cvičiť a potom sa prejsť so psom, keď budem mať usedený zadok :) a zas sa do toho pustím, len dnes už s jedlom fakt normálne! Akurát pijem žihľavový čaj a ozaj, zajtra idem na kozmetiku :) tak sa teším, nech mi dá doporiadku ksicht :D. . .
Mrška:Áno, viem aké sú o bolesti, máš presne pohyby, ktoré sú "bezpečné" a ktoré ti nespôsobujú až takú bolesť, no keď sa musíš postaviť, vieš presne kde to pichne, ale proste vieš, že sa musíš postaviť a spraviť tento úkon, rovnako polohy pri ktorých sa ti leží dobre, alebo sedí, ale kým sa do nich dostaneš... au, nepríjemné spomienky.... Mne dávali obstreky do chrbtice, nepomohlo, potom ma predávkovali liekmi v infúziach, normálne ma nadrogovali, čo mama pri mne plakala, lebo som nevnímala, vtedy som nemala ani 18- násť, celé leto som strávila v nemocnici, posielali ma po vyšetreniach a keď už nevedeli čo, tak ma poslali na gynekológiu, kde bol doktor mladý a úplne arogantný, nebol ani môj a hovorí mi, že na kozu a tam sa chichotali pri ňom sestričky a pozerali na mňa (bola som ešte panna a veľmi som sa hanbila), odmietla som sa dať vyšetriť, na čo ma vyhodil s ambulancie a vrieskal po mne, no horor, moja 3 týždňová hospitalizácia sa skončila s verdiktom, že simulujem (cez letné prázdniny!!). Tak sa naši naštvali a odviezli ma na detské do BA, to bola hrozná cesta, cítila som každú dieru na ceste..... no a tam mi určili diagnózu, spravili všetky potrebné vyštrenia, chodila som na elektrinu a masáže do chrbta a po troch týždňoch som sa konečne postavila na nohy, bez toho, aby som musela používať vozík...... 6 týždňov v nemocnici.... No a naordinovali mi na chrbát cvičenie :) A odvtedy cvičím, s prestávkami, alebo bez, najmä na fitlopte to bolo zo začiatku, teraz už ako zdravý človek. Mrška mám knihu zdravý chrbát s cvikmi na fitlopte, ak chceš, preskenujem ti ju, to musíš spevniť aj brucho, lebo aj to ti drží chrbáť..... a musíš ale aj viac jesť, poiaľ to začneš cvičiť. To s tou anorexiou, už ti tak vyzerá len telo, hlava je už v lepšom stave, tak je nie? No a znamená to, že si skutočne veeľmi chudučká... tak papaj. . . predsa chceš živiť svaly a telo pekne :) no a držím ti prsty, si na dobrej ceste a jar nám všetkým pomáha ako sa len dá.....
Irise: Dostaneš odo mňa po riti, keď sa stretneme! Ale je to len malé zakopnutie po ceste k uzdraveniu.Čo si chytila taký prepin? Veď si chudučká, ja viem, že občas nás prepadne pocit, že sme pribrali, sme také alebo onaké, ale veď to majú aj zdravé ženy a neriešia to hlavou v mise. Tieto rozhovory máme predsa zakázané ;). . . Tak už nabudúce neblbni, keď ťa prepadne niečo také, spomeň si na mňa (dúfam že ťa z tej myšlienky ešte viac nenapne haaahaha joke...) a uvedom si, že sklameš nielen seba ale aj mňa a to ti za to nestojí, ten pocit že si zlyhala. Ale super že si sa stopla, som veľmi rada, aj to je znak pokroku, uvedom si, že si svoje telo okradla o živiny...... A že už to nespravíš, držím ti prsty, ak sa preješ, choď sa prejsť vonku, nabije ťa to energiou pozitívnou, nachytáš zopár sunny vitamínikov a pohybom ti trošku pretrávi a budeš ďaleko od hajzlíka a predsa v prírode to nedáš von, lebo to sa nerobí..... No babky, už som sa poflákala dosť, idem ďalej pracovať, nech mi to odsýpa a mám pokoj, lebo posledné 2 týždne som mala lemrave´a skoro nič som nespravila. Dnes sa musím prebrať a zas prebrať zodpovednosť za svoje činy, musím myslieť ako normálny človek a musím sa tak aj správať! Už žiadne zlyhania baby moje! Nie sme zdravé, ale sme už podľa mňa viac ako na polceste, lebo sa chceme liečiť! Ozaj, mám Vás veľmi rada, to len aby ste vedeli, naozaj rada, ste pre mmňa opora, ktorú by som inde nenašla, držte sa, lebo tým držíte aj mňa a moju psychiku. Prajem krásny deň a sorráč za sloh, občas je proste fajn s vami v duchu pokecať, aj keď len monológom! Hlavne jedzte, žite, tešte sa, užívajte, milujte, pomáhajte, napredujte a píšte. Krásnu stredu Vám :*

irise

Caute, ja len tak kratko...aby ste vedeli ze zijem. No vcera bol zly den.. kus z vecee som dala von.. nechutna som...sice som vygrcala malo, potom som sa uvedomila,ale ajtak..hlava v zachode bola. No comment. No rozhodla som sa s tym nezaoberat, zivot ide dalej. Ajtak to povazujem za uspech ze tento rok som zvracala 2x,aj to nie po prezrati,len nejako mi preplo...takze bojujem dalej:) ostavam pozitivna.

Mrska, naopak tebe sa dari, velmi som rada.. len tak dalej, neopustaj sa. Si na dobrej ceste. Dufam ze aj u neurologa dobre dopadne vsetko.. fu,25 eur.. to je hrozne to zdravotnictvo u nas..

idem do skoly.. Malicka,napis! dufam ze ty sa mas dobre.

mrska

ahojte kočky...
tak máte pravdu s tou chrbticou,a aj tá doktorka s tou anorexiou...
to je tak ked som si neuvedomila následky...
malicka tak ty si mala tiež problémy s chrbticou,tak asi vieš aké sú to bolesti...dnes som zasa na liekoch...a recepty máš fakt fajne...skús to s tým blogom...a to trávenie asi ti nedobre trávi zeleninu s nej aj nafukuje,vraj...
irise...ani ma tá lekárka moc nenahnevala lebo viem že mala pravdu...
a viete čo sa mi dnes stalo,ráno vstanem odvážim sa a tam viac o pol kila,a ja no horor,a nič...ešte som si pri obliekaní aj spievala...a najedla som sa...a vzala som to v pohode...a v robote v zrkadle som si povedala no ešte nevyzeráš tak zle...a teraz neviem či mi preplo či čo...ale k lepšiemu...dúfam...
dnes je krásne,skvelý deň,objednala som sa u svojho neurologa za 25 €..strašné,lebo je to prednostne inak by som dostala termín o pol roka škandál,a 30.5.na neurochirurgiu,a to si ešte musím ísť na mag.rezonanciu,tak ma čaká všeličo...
ale dnes je krásne..juchúú...majte sa krásne a píšte...

Katkaaa

irise: no vcera som bola aj v kostole, inak nic mimoriadne, dnes som bola s mamou doma, konecne s nou vychadzam,som rada.ALe dnes som nebola ani von.
A ako tak pozeram,baby,sak vy nic nejete, mamka prisla domov, tak mi teda navarila, keby ste vedeli kolko som toho napraskala za dnesny den..... a tie sladkosti- prekvapujem sa normalne.. aspon si este dnes dam nejaku cistu zeleninu,napr. papriku co doma mame.