Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk
Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
Ránko :)
Skúšať si nohavice po najedení sa :D ty si teda číslo mrška, inak odpísala som ti :) .... toho v konzerve si robím vo vlastnej šťave, myslím, že má tak 130 gramov :). Včera som mala raňajky to čo vždy a desiatu 2 jablká :) potom som si dala caro a šli sme ku babke, tam som zjedla asi 3 kúsky čokoládok z bonbonéry a špic :D mňaaam, špice naozaj ľúbim :)noo a potom sme mali obed, dievčencce, ako som sa bála a viete čo bolo? Pečený králik a morčacie prso plnené, tak som si pochutila a k tomu dala papriku čerstvu bielu aj červenú a kvasené uhorky, no mňam :) a pila som colu light, akosi mi na chuť prišla :)aj keď viem, že je tam bordel. Potom ma celý deň preháňalo a nafukovalo, to bolo asi z tých bubliniek Na obed som sa tak najedla, že som nedokázala zjesť olovrant a pritom som mala tak 100 gramov toho zajaca a 100 gramov kuracích pŕs bez plnky.... nechápala som, ale to asi z toho špicu a čoko, nepretrávilo mi a hneď som ládovala mäso, čo tiež trávi dlho..... Tak som šla do posilky, nech sa mi črevá trošku rozhýbu, no skoro som tam pukla, aby som si nespravila foo pa :D tak som sa rozhodla pozrieť si niečo o trávení potravín a času, ako dlho im to trvá a nebudem miešať sladké a mäso a podobne, lebo mi to očividne nerobí dobre. No a potom som bola samozrejme vzorná :D s frajerom sme mali filmový večer tak sme pokorili študentskú pečať (myslím, že jej smrť mám z majoritnej časti na svedomí ja :D) padli 2 sáčky popcorňákov a bryndzové oblátky :D, tak som potom bola taká plná, že to bola aj večera aj olovrant dokopy. A viete čo? Žiadne výčitky, blbé myšlienky, nič, len som sedela furt na wc, lebo som bola ako vzducholoď z tej mojej životosprávy :D. Dnes sa ale polepším, nech už to je konečne poriadné... Zatiaľ mám za sebou raňajky, 2 jablká a po hodine som si spravila trošku obmenu "raňajok": mám tam 20g ovsených vločiek, lx p.l. ovssených otrúb, 1p.l. pšeničnýh otrúb, 10g slnečníc a hrozienok sušených, lyžičku kokosu a trošku škorice. To som si zaliala vodou a keď to naboptnalo, doliala som ovseným mlieko :)mňam je to dobre :). V podstate samí sacharid, na ráno ideálny a pomalý, zdravý :) na desiatu neviem veru čo si dám, asi kefír a obed tiež ešte neviem :) Poobede by som chcela ísť plávať, tak aspoň doobeda nech nejako zmáknem pár ďalších strán :). Juuj prívarky moc nemusím, ale je super, že si si pochutila. Ozaj, odpísala som ti :)
Irise neviem kedy sa stretnemme ešte :) to sa len dohodne :)a pri množstve môjho sladkého ťa to tvoje isto nezabije :D chutný jedálniček, len čo je pravda, aj tvoj aj mrškin. Myslím, že máme vlastne všetky chutný jedálnik, nič diétne ani divné :D takže super :) dnes budem piecť cupcakes plnené čokoládou, teším sa, spravím ich ale len pár, nech sa nevyhadzujú, pre každého asi 2 :) taká skromná várka to bude :) a irise , v pohode, niektorí chlapi sú trdlá, kým nezabudnú na narodeniny, je to ešte v norme. Ten môj neuznáva valentína :D ako ani ja nie, ale romantika by mala byť, či? :)
Ahojte...
malicka,ano vsimla som si ze vela žien co tu písalo sa vztratili,možno aj čítajú ale nepíšu...napr.xx_yy,cry...no antiana hodí sem tam nejaký šok...
dúfam že ti tá kozmetička pomohla,teraz už viem že aj strava sa na pleti velmi odrazí...ja som tiež hltala vitamíny na pleť a nič,až ked som sa trocha posunula v jedení a nedávala všetko von tak sa to zlepšilo...je fajn že aj vztah s mamou máš ok,táto pliaga PPP velmi naruší rodinné vztahy...
irise,tak som to nejako s pomocou dcéry zvládla dovariť,ja som si nakoniec dala aj ten prívarok a normálne mi chutil,sama seba som pochválila...:),no ono tam ani nie je co pokazit...škoda že si nedostala nič...ale chlapi sú takí,ja sa tiež musím niekedy môjmu pripomenúť...
no a včera večer som mala trochu po navečeraní problémy,zasa som si bola skúšať nohavice,a samozrejme brucho po večeri napratané...no ale dvoje nohavice už nezapnem na bruchu...ale čo už,musím sa s tým vyrovnať...kúpim si niečo nové...už som mala aj všelijaké myšlienky že som sa prejedla ale prišiel muž..tak som mu to povedala,aj sa trochu nahneval,ale potom sme to rozobrali a nejak ma to prešlo a večer už bol fajn...
dnes som mala na ranajky activia 0%+dobrá vláknina pol pomaranča,2 ovsené keksy
desiata bude jablko a goji
obed kur.prsia na olivovom oleji,zel.šalát a niečo sladké
olovrant acidko+ovsené otruby
večera zel.šalát a asi makrela...
malicka akého tuniaka si si robila? ja ho jedávam v konzerve vo vlastnej šťave...
tak ešte pekný víkend prajem...majte sa krásne a píšte...ahojte
Ahojte dievcata..:)
Pisem vam z postele,konecne som spala viac ako 5 hodin - tak som spala vacsinu tyzdna.. tak som sa vyspala.. teraz si uzivam sobotu v posteli,pekny volny den budem mat, len si citat cely den,vecer nejake stretnutie s kamoskou. Mam sa celkom fajn, az na vcerajsok, trochu som sa nahnevala na priatela,ale poto msom si to prehodnotila a uz sa nanho nehnevam. Jedla som vcera normalne, na olovrant som mala cokoladu :D vela,ale nevadi,potom na veceru som si dala paradajky s mozarellou a s trochou peciva.. dnes to bude tiez nejako takto,a vobec mi to nevadi :) Som rada ze som z tej hnusnej PPP vonku, kazdy den ma napadne,ako zle som na tom bola pred rokom,pred 2... a som vdacna aj vam, pomahate mi stale.
mrska, teda, tvoj muz je vsimavy. :) ja som nedostala nic, MDZ nejako neuznavaju chlapi okolo mna :D (otec, priatel).. dnes teda prijemne varenie,nezabudni nam napisat ako sa podarili veci.
Malicka, konecne je tu naspat pozitivna Malicka :D velmi sa tesim ze si sa dostala z tej apatie.., a tiez som rada ze ti kozmeticka pomohla.. pekne aj oddychuj poobede, ved je sobota :) Inak kedy sa stretavate s mrskou?
katkaa, no takze vztah s mamou sa upravuje? to je dolezite.. myslim ze to vplyva na PPP.
Pekny vikend vam :)
Ahoj Mrška :)
Kde sú všetky baby? Naozaj by ma zaujímalo, čo sa stalo napríklad so zakladateľkou témy a ostatnými, ktoré tu pravidelne prispievali :) Inač všimli ste si, že sme jediná PPP skupina, ktorá tu reálne funguje a je aktívna každý deň? :) Sranda... Som tomu samozrejm veľmi rada. Ja som včera mala na olovrant koláčiky a popcorn a kúsok čokolády :) Viem, že nič moc, ale nešlo to inak. No a na večeru som si dala fajnového tuniaka so zeleninou, mňam a potom som mala chuť na ovocie, tak som zjedla ešte jablko, viem, že by sa ovocie nemalo na večer, ale pokiaľ si telo pýta, prečo mu nedopriať, aj keď ovocie sa vraj má jesť len na prázdny žalúdok, aby tam nekvasilo. Čo už. Včera som bola ešte na prechádzke a mala som veľmi pekný deň. Mamine som na MDŽ kúpila takú milú vonnú lampu a dostala som kytičku od priateľa a ružu od tatina :) Tak to bolo fajn. Ráno som sa venovala práci a aj večer a aj dnes ráno, tak už nemámm také výčitky a zlú náladu. Pleť po kozmetičke sa mi zlepšila. Ja viem, že je to ešte skoro hovoriť, ale ako mi poradila, nechytám sa jej, neumývam si ju vodou z vodovodu (chlór je vraj vysokoalergénny), netlačím sa, čistím ju len bórovou vodou, biodermou, na citlivú pleť (taká s červeným vrchnákom) a natieram krémom, ktorý mi odtlačila. To robím ráno a večer, v podstate mi to šetrí čas a nepoužívam peeling, peny na čistenie, vodičky, tonikum a všelijaké veci čo som na seba packala, len tri veci a je to. Nič sa mi nezapálilo, všetko sa pekne hojí. Som skutočne rada. No a ozaj, dostala som sa z akejsi "nechute, ktorú som pociťovala posledné 2 týždne. Myslím, že by sa to dalo nazvať apatiou? Doo ničoho som sa nevedela pustiť a nič začať.... no a bola som v lekárni, kúpiť si tú biodermu a kúpila som si aj B- komplex a kremík. Až potom soom sa dočítala, že B- komplex pôsobí na psychickú pohodu, tak možno je to pravda. Včera som dostala kompliment, že som opeknela, z ničoho nič, len tak :) no veľmi dobre to padlo :) Dnes R: to čo vždy, D: 2 jablká si dám :) a obed, budeme u starkej, tak neviem, čo bude :). Idemm ešte čo to napísať do práce, nech mám ešte lepší pocit :) Tak sa majte krásne. Katka, ja chodievam na kávu s maminou často, je kávičkový typ, mám to rada, vždy si dám presso bez všetkého, alebo cappucino s hnedým cukrom, podľa toho na čo mám chuť a kecáme. Odkedy nemám ppp, resp. abstinujem, je to lepšie :) dokážem sa odosobniť a tak, s maminou sa vzťah isto zlepšil a nesnažím sa bojovať proti jej chybám, ktoré mi predtým vadili, ale proste ich akceptujem, vypočujem ju, lebo je veľmi negatívna a potrebuje to, aby ju niekto utešil a povzbudil a tak. Nehádali sme sa veľmi dlho, no mesiac určite a to už je čo povedať, hlavne kvôli tomu, že som začala ešte viac pomáhať, aj keď predtým som bola tiež veľmi aktívna čo sa týka domácnosti, len teraz to je ešte viac viac viac :D ..... No tak sa držte, čaká nás pekný deň a mrška, nie že sa prevaríš :D..... hneď by som ti pomohla, milujem varenie :)
ahojte dievčatá...
katka to je pekné že ste si vašli na kávu...aj ja si rada idem niekam sadnúť a hodiť reč..ale aj môj muž nerád chodí,síce vždy ide,ak ho pozvem ale už aj on sa snaží ma poyvať,ale on hovorí že on je najradšej doma na záhrade alebo v lese....a moja mama a svokra to sú už staré školy,oni tam vobec nechodia...
ja som dostala od manžela na mdž ružu...
tak je víkend budeme oddychovať...
dnes budem robiť 3 obedy:sebe ryby,detom šošovicový prívarok a mužovi zemiakové placky....no asi tam dnes umriem ale zapojím aj deti...
tak sa majte krásne a píšte...nebudte lenivé...:)
ahoj mrska,c. 36 je samozrejme male, odkial prichadzas :D a, ja ani neviem ako take daco vyzera,rifle som si nekupovala roky, asi viem preco :/ (bala som sa,ze ked si kupim nejake z tych najmänsich,ze pride cas ked si ich uz neobleciem,tak som sa nechcela stresovat,a traumatizovat ale uz by mi teda trebalo kupit nejake...)
A, dnes som pozvala mamku na kavu,a ona vzapati mna :D sranda :) no,fajn,kedze je den zien..ona nikdy nerada niekam chodila,tak je nacase aby zacala :) vraj ju to stresuje a neciti sa dobre, no, ale aj ja by som mohla mat vyhovorky; teda nezdalo sa mi,zeby bola mimo, prave naopak ;) A tak trochu mi cvaklo,co mi na nej vadi. Prave to,co mi na nej chyba.Ale za to sa na nu nikdy nemozem hnevat,ona za to nemoze, tak ok.V PO zavolam psychologicke. Toto bola echt zaujimava situacia v kaviarni, akoby ma osvetlilo.Inde ako doma ju totiz nevidim.A ona by povedala to iste :) (akurat,ze ja niesom ona:) ) to je ten echt zasadny rozdiel medzi mnou a nou, nieco proste nem dobre ale ja tomu pridem na kloub skor ci neskor...
ahojte
katka to si viem predstaviť ako ta tam trápili na tom odbere...a dúfam že ti to vyšetrenie dopadne dobre...ale mali by ti zistiť čo ti je...
a tebe sa zdá že 36 je velké alebo malé,ja som nosila v období blé....číslo 34...ale to niekedy tie čísla sú na houby....tak sa drž a hlavne sa nestresuj to neprospieva na žalúdok....
ahojte...
Prave som videla najlepsi film aky som kedy videla :) Frajer mojej frajerky.
malicka 160: mno, uz mi vzala krv, na treti krat, po druhy mi aj praskla zila, ale v poho. To upratovanie,no moja mam sa pustila do pratani tych blbosti v suflikoch,uz je to hotove, ja sa ani nepohnem, nevadi.Vcera som ani nebola von, dnes uz ano,a este pojdem..
irise:ahoj,no neviem kto je chudy,ked mrska nosi rifle 36. Ja som pribrala.. co uz. Dnes som inak taka mierumilovna, tak sa snazim, brat vsetko ako je :) lebo ked to tak neberiem,tak mam problemy... a malicka ten B-komplex je dobry napad,kupim. Len dufam,ze mi nebude zbytocny a prospesny pre potencionalneho helicodebila :D Ale,necitala som o nom nic,ani nechcem,ble.
Tak se mejte,a nic nevyblejte, pardon :)
ahojte...
malicka,jasné že sa budem chcieť stretnúť,ja sa nebojím,ani nemám pocit hanby že mám PPP,šak som nikoho nezabila no nie...
goji mi chutí...a dnes som si kúpila aj kaleráb,ten si tam tiež spomínala,ja ho mám rada len teraz v zime neviem aký bude...skúsim,lebo napr.paradajkz sú niektoré ako ked žuješ mikroténové vrecko,aj uhorku kúpim niekedy hnusnú...už sa teším kedy bude sezona na zeleninu...
ja som mala dnes ráno jogurt+pohánka+pol pomaranča a 2 hobits keksy
desiata jablko
obed zelenina,pol pomaranča,jablko,a tiež cottages,2 chlebíky viaczrnné a môj koláčik,teraz mám čaj a o chvíľu káva...
no a už aby som bola doma...
tak sa maj pekne malická a zdravím všetky baby...ahojte...
Že nám to ráno ale začalo :)! Konečne som sa vzchopila, ráno som robila 2 hodiny na bc, potom som začala upratovať, R: To čo vždy a D: nastrúhaná mrkva, 2 jablká slnečnicové semiačka a jahody čerstve :) Ob: asi cottagee s trochou morčaciny, nejaký sacharidoš k tomu a zelenina :)ďalej neviem, co dúm dá :D ....
Mrška: Som veľmi rada, že ti zlepším príspevkami náladu, vieš, myslím, že pozitívnu náladu treba príjmať ale aj odovzdávať v hocijakej forme a pri PPP sa veľmi hodí takýto povzbudzovák :) Jeeej dostala som mail, vyzeráš ako 30 ročná žaba :P a si krásna :) aaa sme k sebe dosť blízko, takže po dokončení bc. by som sa s tebou rada stretla, ak to nevadí a nebudeš sa toho báť :) to budem samozrejme rešpektovať. Joooj som ako zo zoznamky, furt by som sa len stretávala :D. . . A akné, čo ja viem ako to nazvať, ja sa totiž pučím :D a som si dorýpala ksicht, občas mám nejakú vyrážku, ale nie je to také, žeby som mala po sebe same´biele prekvapenia ;) skôr som si pleťť zničila samočistením, lebo ma to ehm, bavilo.... čo už... a tie hnedé jazvičky mám aj ja, s tým mi bude pracovať kozmetička na jeseň, tak to sa naozaj teším, teraz hovorila, že treba plež zastabilizovať, nech nemám ložiská a postupne sa bude vyživovať, ak budeš chcieť dám ti na ňu kontakt, máš to blízko :) No a kúpila som si B- komplex a ešte kremík a uživam ginko, reku, keď sa budem učiť na štátnice, nech mi to učivo lezie aj do hlavy a pekne tam aj zostane.... No dnes ešte pokračovanie v písaní a nejaká pauza, už mám upratané dve izby, tak ešte 3 :D ou jeee.... nooo a ozaj, ako chutí goji? Dobré je to že? :) také v pohodičke :) no a povzbudzovať do jedenia sa treba, ale hlavne musíme zostať silné, ty sa mrška drž v robote, nech je to bez stresov a krásne si užite začínajuci vikend kočky, sme ďalší deň ďalej od PPP :)