Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk
Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
Ahojte kočky!
Ja sa strašne ospravedlňujem, ale odmlčím sa na chvíľu. Som v poriadku, nebojte sa! Len nestíham akosi písať, aj keď Vás v rámci prestávok čítam stále!! Ste mi inšpiráciou a oporou, držte sa.... No ja som včera mala zas zaujímavý jedálniček :D raňajky v pohodke aj desiata, obed poskromnejší, polievka a potom sme piekli, pošlem vám fotku na mail, aj to tiramisu :) No baby, ako :D ja ak nedostanem zo včera cukrovku :D tak už asi nikdy. Oblízala som asi všetko čo malo varechu, prsty, metličku, misku :D :D :D frajer sa zo mňa smial, že by som nemohla ísť do masterchefa, lebo keby videli ako všetko olizujem, tak by to nejedli :D ale nebojte sa, vždy si umyjem ruky, alebo tú danú vec, zas hygiena musí byť. Upiekli sme megatortu, na narodeniny jeho tatina, šli tam banány, mascarpóne, polkila nutelly a pol kila čokolády :D pošlem vám na mailik ako to vyzeralo ;) . . . no ta som sa presladila tak na "neskorý" obed som mala len ryžu a veľa zeleniny, medzitým som žula sušené ovocie, zas asi tonu a potom večer som mala 2 kaleráby a mrkvu a tomu ešte večer tvaroh zmixovaný z banánom a mliekom, nech mám niečo teplé do žalúdka. Viem, že sa vám zdá že moje jedálniky sú nič moc, ale mám pred m. a v podstate sa ani nejako extra nestarám o to, koľko má čo kalórií, netrápi ma to..... a ozaj, ešte som mala arašídy v cestíčku a všetko večer :P vážiť sa teda určite nejdem, lebo však načo, cvičím, žijem aktívne, no čo som lolo, mať výčitky pchááá..... (teraz som síce hrdina, lebo som to včera zvládla, ale keď som bola cikať, tak som si spomenula, že pred dvoma mesiacmi by som nesedela na mise, ale mala v nej hlavu :D .... ehm)proste si nejako žijem a mám podmienku do nedele si tú debilnú bc spraviť!!! a aj ju spravím, tak mi držte päste, potom vás budem povzbudzovať čo mi prsty budú stačiť a aj seba samozrejme :) . . . Viete baby, som hrá na každý naš zvládnutý deň a jedálnik, na to, že ma po každom súste neprebehne mráz, že nemám opuchnutú tvár, upchatý nos, že nemám na hrebeni milión vlasov, vypuknuté bruško, roztiahnutý žalúdok, nutkanie do seba niečo nahádzať a riešiť tým svoju emocionálnu nevyrovnanosť. Že sa "nečistím" spôsobom, tak sebadeštruktívnym, vážim si to, veľmi, chcem byť zdravá ako nikdy predtým a stále je to silnejšie, lebo ja som silnejšia a konečne prehráva bulímia, konečne som ju dostala na kolená a ešte stále kľačí, už jej nikdy nedovolím vstať . . . už nikdy nebude hovoriť čo mám jesť a kedy to mám jesť, už mi nikdy nebude tlačiť na žalúdok a ukazovať mi, že plný je zlý.... nikdy..... Babky držte sa ešte raz! Irise, teším sa na teba, dala by som si dlhú prechádzku po hrádzi, zobrala by som nám nejakú mlsku a kecali by sme o všetkom, čo nás trápi a napadne, vieš, je to divne, ale v tomto smere si mi najbližší človek, lebo ti môžem povedať úplne všetko a ty to pochopíš, ako to nepochopí ani ségra..... Mrška, máš môj obiv, videla som tvoje PPP fotky, fu.... tak ďaleko som ja nikdy nezašla, ja som sa prejedala, nikdy nehladovala, takže tvoje PPP ja ma zarazilo. Si krásna žena, máš nádherné oči vlasy, postavu, vidno, že tvoje predispozície nie sú predurčené na ženu pri sebe, takže každé kilo vítaj s otvorenou náručou, pretože ti dodá na kráse, naozaj, teraz to myslím tak vážne, ako nikdy nič predtým, papaj, drž sa a miluj, seba, manžela a svoje deti, lebo oni ti preukázali tú najsilnejšiu lásku, neotočili sa ti počas PPP chrbtom, podporujú ťa, milujú ťa, starajú sa o teba, máš krásny život, plný spokojnosti, už len nech si plná spokojnosti a dobrého papania aj ty. Pozri sa 3 mesiace dozadu, na príspevky, kde si bola a kde si teraz. Klobúk dole, nielen pred tebou, ale pred každou jednou z nás, sme silné a my tu pliagu porazíme, bude v nás navždy, no skôr ako zlá spomienka. Viem, že s tým bojujem aktívne najkratšie z vás a že sú to "len" 2 mesiace a je skoro hovoriť že do toho opäť nespadnem, no cítim k nej každým dňom väčší a väčší odpor, pretože to nie je riešenie ničoho, len sebadeštrukcia.... a silná..... Mám vás rada, držte sa mi a myslite na mňa. Irise, odporúčam na obe špíz. Naložené mäso v bylinkách, zemiačiky, cibuľka, cherrynky, paprika, šampiňóny, fantázia je bezhraničná :-* a dnešok jedálniček: 350 gramov jablk, 100 g tmavého hrozna, káva a sušené ovocie :P
Mrska, este som ti chcela dopisat, ze som na teba velmi hrda, ze sa z toho dostavas postupne vonku. Gratulacia.
mrska, ahoj.. po tom co tu pises, ze co vsetko si zazila ta zase raz obdivujem o kus viac. Mas to tazke ale nesmutis, nevzdavas sa, ale ides dalej, pritom zvladnes liecbu z PPP bez nemocnice.. uvedomujes si aka si silna? Je to uzasne, vazne mozes byt inspiraciou pre kazdu... no a ten tvoj muz musi byt riadne super, taki vtipkari su najlepsi :) juj, vazne som rada ze vam to klape a ze teraz este viac.. samozrejme ze ziaden muz nechce vychrtline, to su len nase hlavy co nam diktuju ze nejedz nech si chuda.. blbost!
dik za tip na obed, som sa rozhodla ze upecem teda kuracinu na olivovom oleji, no spravim k tomu salat aj pecene zemiaky a ja si dam viaac salatu ,on viac zemiakov a bude :) a upeciem este taky kolac ha! a dam si z neho.. tak drzte mi palce nech nesklamem ako zienka domaca :) no a priatel o mojom PPP nevie presne, len vie ze napriklad nejem biele pecivo...
dnes je sice zima ale krasne svieti slnko, spala som sice nejako malo (6 h) ,ale u mna to je normalka.. ranajky mam zasebou (jogurt,med, 1 kivi a oriesky do toho :) no a samozrejme kava s mliekom)
Mrska, tvoj muz ta hlavne velmi lubi.
Vaz si toho, a to po tolkych rokoch...nie je to samozrejme.
A ano, krasne su zeny s krivkami, stihle ale s krivkami.
som sama zena, ale pekna stihla zena s krivkami patri medzi najkrajsie veci na Zemi :-) a ty mas aj krasnu tvar
to len tvoja mysel povazovala vychrtle telo za krasne, nikto iny okrem teba
irise....
dala si mi dobrý nápad jogurt a med...dám si...
a čo navariť priateľovi? skús kur.prsia na olivovom oleji,šalát,a ak nechce šalát tak ryžu,k prsiam môžeš pridať šampiony alebo mrazenú zeleninu..vie tvoj priateľ o PPP?ak nie tak to máš ťažšie....ale dá sa...mna už tolerujú v mojom stravovaní...
no a či mi nechal psychiater lieky,áno a ešte mi pridal lebo na jar sa prehlbuje depresia,tak aby som to zvládala...
vieš ja to už mám na stálo...užívam ich veľa a už dosť dlho asi 13 rokov čo zomrel otec..my to máme v rodine ťažkú depresiu,a ako otec spáchal samovraždu tak som brať pravidelne lieky,lebo ja som ho našla a to bolo pre mna rana ,uplne des...a potom sestre sa utopil syn mal 17,no ešte bol 21 dní v kome,strašný pohlad a bolesť ktorá neprešla,to bolo pred 6 r. a to ma opäť zmietlo dole,lebo som sa pomáhala on starať od detstva,sestra z toho ochorela na srdce...a to mojej depresii neprospelo tak moj život je niekedy moc krutý a uvedomujem si to každý deň,lebo na to stále myslím...
tak takto to je,ale ideme dalej...
maj sa krásne...
ahojte..
irise,tak to vieš že sa všetci tešia,muž je opäť taký ako býval,ak deti mi to povedali že sa im zdá že tatino je zasa taký uvoľnený a stále sranduje ako kedysi,lebo on má velmi rád somariny a vtípky...a počas mojich najhorších dní,bol uplne mimo,on bol stále nervozny,a nemal na nič chuť,my sme sa ani o inom nerozprávali len o PPP,teda riešili sme dookola to isté,ja som si tvrdila svoje a on svoje.stále som bola nahnevaná že nevidí ako fajn som schudla aký som podala výkon...a jemu bolo ako povedal už z tej chudosti na vracanie...teraz mi stále hovorí aká som peknejšia...
a ako píše dievčatko,nie je to tu o klamaní,niekedy ešte rozmýšľam,či chlapom šibe že sa im páčia ženy čo sú zaoblené,a potvrdilo mi to veľa mužov...a nikto z mojho okolia nepovedal perfektne si schudla ale čo ti je,si chorá....tak to asi nebolo v poriadku...
irise pekné myšlienky si tam napísala..
mne čo je lúto že vy čo tu píšete ste to zažili ešte moc mladé...ja som si prežila mladosť bez tohoto,preto by som si moc priala aby ste sa z toho dostali v čo najlepšom zdraví,lebo vás čaká život,materstvo,rodina...
a ako píšeš tie dni budú ešte možno aj čierne,ved bez toho by ten život nebol,potom by sme si nevážili tie krásne dni... ahojte..
irise
takto ti poviem, myslela som si, ze som uz za vodou...nebudem klamat, o tomto toto forum nie je..
pravdou je, ze sa to vynara..pomalicky, ale isto..potom sa rychlo uvedomim...a idem dalej..
tieto anorekticke obdobia velmi dobre poznam...tiez som si jednym dost vaznym presla...bolo to peklo...
to si pekne napisala, ja si tiez hovorim,ze raz su svetle dni, inokedy zase tmavsie..a dnes je jeden asi z tych tmavsich...u mna...
dievcatko,ano.. pocas tejto choroby sa posilnime a spozname,to je iste..plus po uvedomeni sa zacneme na seba davat vacsi pozor, vazit same seba.. neboj sa,aj ja sa pytam ze kto vlastne som a na co som na Zemi.. ale potom si poviem,ze ak som sa teda vcas uvedomila,znamena ze osud mi este nieco chysta preco ma nechal za ziva (ja som mala jedno silno anorekticke obdobie v detstve, som bola na hranici zivota a smrti).. takze treba len vyckat, jest a snazit sa kracat zivotom smelo a s usmevom :) niektore dni su horsie.. no mam pocit ze nam to ide.
Dufam ze uz aj ty si za vodou :)
irise
presne o to ide...aby sa to clovek potom uz naucil zvladat sam..bez pomoci odbornika..aby sa vedel zaclenit do realneho zivota,vediet si ho naplno vyhutnavat a zdolavat vsetky prekazky ktore sa vyskytnu...
ano viem,mozno si poviete ze pekne sa to pise..ale tazsie zvlada..a je to pravda..nie je to take jednoduche...a vyzaduje si to vela usilia..namahy...a vlastneho boja samimi so sebou...
stale si.kladiem otazku kto vlastne som???a stale sa hladam..a pytam sa samej seba,ci to niekedy vobec zistim...ale myslim,ze aj ppp nas posuva nasim zivotom niekde dalej..ze dozrievame nielen uspechmi,ale aj nasimi padmi,kt. nastanu v zivote kazdeho...
baby som rada,ze sa vam dari..len tak dalej
mrska, tebe patri velka gratulacia. :) mam z teba uprimnu radost a nekonecnu motivaciu na nasledujuce dni... si skvela. Urcite sa tesis aj ty, aj manzel vsak? :) nieco pekne si pre seba kup!:) jeej, fakt sa z teba tesim.
tak este mas nejake lieky? kedy ides najblizsie na kontrolu?
fajny obed si mala, aj ja som mala skoro to iste:D okrem toho kolacika, som si dala jogurt s medom ako dezert..
no a pijem velmi vela aj 2,5 -3 litre za den.., sice skor caje ako cistu vodu,mozno v tom je problem...neviem co to ma byt s tou hlavou, ale uz sa to zlepsilo od rana. Cakam na priatela a hladam recept,co budem varit na zajtra, mrska nemas nejaky navrh? nieco co je v ramci celkombezpecnej stravy no co aj priatel zje ?:)
dievcatko, mas pravdu... ja som tiez chodila ku psychologicke ked som bola na tom najhorsie pred rokmi,ptoom ma ale vyradila z liecenych akonahle som mala zdrave BMI .. no len potom mi preplo opat o roky neskor, tak ale to uz zvladam aj bez nej.. ved nam to celkom ide :)