Parkinsonova choroba

RNG

Perla, z parkinsonovej choroby sa nikdy uplne nevylieci, moze sa len zastavit postup pripadne zmiernit, aby clovek vedel normalne fungovat.Zatial.

fuleva

Keďže celý rad pokolení z maminej strany sa u nás vyskytuje parkinsonova choroba, chcela by som vedieť, či je táto choroba geneticky podmienená a či sa to dá dopredu -skôr ako prepukne - zistiť genetickým vyšetením? Mám 55 rokov, zatiaľ nemám žiadne príznaky. Ak áno, kde sa robí takéto genetické vyšetrenie. Ďakujem!

janka

Dnes sme odviedli mamu na alkoholické liečenie a otca na psychiatriu.Primárka povedala,že mama prišla v poslednej chvíli,lebo by nevydržala viac ako rok.Pane bože ,dobre,že sa nám podarilo ju prehovoriť.Otca tam nechajú len týždeň,lebo vraj jeho demenciu už nevyliečia.doporučili nám vybaviť ústavnú starostlivosť,ale ako? Všade je plno a doporučenie vraj má dať psychiatrička ,ktorá ho poslala na liečenie a ona hovorí, že to majú dať v liečebni.Tam ho po týťždni pošlú domov a tam sa nemá o neho kdo starať. Veď ako dopadla z nervami mama.4o niesu pre taketo prípady volné miesta. Ako postupovať. Neviete poradiť? Tu nejde o to ,že sa nechceme starať, ale on trpí halucináciami má,je nebezpečný pre tých čo s ním žiju. Bratovi nedávno ,keď volal o pomoc,omotal šnúru z telef. okolo krku...

Ivka 1

Janka maminke by sa dalo tiež pomôcť ale prostredie, v ktorom žije by sa muselo zmeniť. Spolunažívanie s Vašim otcom v jednej domácnosti ju ničí a nevidí východisko a riešenie danej situácie.Je to veľmi ťažké aj pre vás okolo.

Ivka 1

Golda máme veľmi dobré skúsenosti s produktami na prírodnej báze, ak chceš
napíš na mail.Je možnosť aj konzultácie
s lekárom.

janka

Zlatica.
Môj otec je 20 rokov parkinsonik.Bral dlho Nakom,ale mu ho museli vysadiť nakoľko u neho vyvolával zlý psychycký stav.Stará sa o neho moja mama a počas celej doby starostlivosti sa z nej stala alkoholička.Otec bol agresivný alkoholik,chorobne žiarlivý a v spojení s parkinsonovou chorobou to je niečo strašne.Má halucinácie,ktoré sú sčasti vyvolané aj nadmerným užívaním liekov,ktoré v nestráženej chvíli sam pojedol,keďže vedel,že mu na čas ulavia.Bol už preliečený na psychiatrii a musí isť znovu.Doslova mamu psychický zničil a musí byť umiestnená do alkoholickej liečebne.Niečo strašne,vôbec nevieme čo máme robiť,mama nám chradne pred očami a nechce žiť.Nakom je svinstvo.

zlatica

Potrebovala by som poradiť od parkinsonikov ako sa liečia. Moja mama berie Nakom 2 tabl., Contam 3 tabl.a Reguip 500Mg denne.Lenže táto liečba jej veľmi nezaberá, začala sa objavovať stuhnutosť končatín. Lieči sa uč 8 rok a prejavujú sa jej už nežiaducé účinky Nakomu. Poraďte aká liečba zabera Vám?