Mamke diagnostikovali parkinsonovú chorobu pred 7 rokmi. Posledné dva roky je to stále horšie a horšie, v poslednom čase ju stále nadúva a má veľmi boľavý jazyk, môže to prosím, súvisieť s touto chorobou?
------------------
Článok na tému Parkinsonova choroba www.zdravie.sk
Parkinsonova choroba www.zdravie.sk
Parkinsonova choroba
V poslednom príspevku jasne vyznieva prosba o uverejnenie stránok slovenských parkinsonikov. Verím, že všetkým nám ide o dobro pacienta, preto som sa rozhodla, že web uverejním. Tu je : www.parkinson-net.sk
Vďaka za pochopenie.
Zuzana Michalková / Sju /, Košice
dobry den mam 59 rokov a pred 3 rokmi mi zistili ze mam parkinsonovu chorobu. Zatial som na zaciatku dlhej pute, co som si stacil precitat v diskusii. Zatial som samostatny uzivam mirapexin 0,7mg. V poslednom obdobi mi tuhne svalstvo preto sa snazim to rozcvicit. Dnes mi neurolog doporucil ist na liecebny pobyt do kupelov. Preto Vas prosim poradte ktore kupele na Slovensku mi doporucujete. dakujem
Chcem sa spýtat, ci sa moza pri uzivani MIRAPEXINU, uzivat sucasne LEXAURIN.
Alebo poradte co, na celkove ukludnenie.
Pozdravujem Vás všetkých bojujúcich s touto strašnou chorobou. Môj otec(60 r.)má diagnostikovanú PCH 4 roky ale myslíme si že ňou trpí cca od 45 rokov ale neskoro mu bola diagnostikovaná. Musím reagovať, hlavne na príspevok od JANKY z 11.10.2007 pretože máme doma to isté, akurát mama nie je až v takom hroznom štádiu, hoci mám veľký strach že dopadne podobne. Otec má tiež hrôzostrašné stavy, je agresívny, má zmenu osobnosti. Tento stav trvá rok a ja s bratom sme z toho zúfalí lebo nevieme čo ďalej. Tiež uvažujeme o ústavne starostlivosti pretože nechceme aby mama skončila na psychiatrii skôr ako on. Najväčší problém je ten že otcov psychiater nám tvrdí že jeho stav je stabilizovaný a on viac nevie urobiť, hovorí že otec nie je dementný, tak potom akým právom môže utýrať celú rodinu........? Jediný lekár ktorý nám veľmi pomáha je primár Droppa z nemocnice v Brezne, za čo mu aj takto verejne chcem zložiť poklonu a neviem koľký kraát poďakovať za to čo pre nás robí ale ani on nevie robiť zázraky. Primár nám tiež tvrdí že otec je súci na dlhodobejšiu sústavnú psychiatrickú liečbu ale on odporúčanie na to dať nemôže, keďže nie je psychiater. Hoci ak už naozaj nevládzeme tak ho hospitalizuje na svojom oddelení. Naozaj nevieme čo ďalej, lebo je to stále horšie, už musíme zamykať lieky pretože ich ne´kontrolovateľne užíval, hlavne antidepresíva a lieky na spanie, museli sme v každej lekárni v meste povedať že mu nesmú predať žiadne lieky bez predpisu, hocikedy si zmyslí odísť z domu na bicykli a potom ho zháňame a máme problém ho dostať domov keď je stuhnutý a leží kdesi v garáži na zemi, keď mama zamkne byt aby neušiel tak potom zúri strašne ju bije aj teraz má mama zlomenú ruku a narazený chrbát. Neprosím o pomoc pretože tu pomoci niet, len som sa potrebovala vyrozprávať a podeliť s Vami o trápenie, pretože viem že nie sme v tom sami.
Všetkým Vám prajem hlavne pevné zdravíčko a pokojné dni.
Iveta Šefáriková
Dobrý deň. Prvý môj príspevok o Parkinsonovej chorobe / sama trpím touto chorobou /, som vkladala ešte zač. roka 2007. Odvtedy už prešlo pár dobrých mesiacov,ja sledujem toto fórum a čakám. Čakám na niekoho, kto by uverejnil adresy stránok pre parkinsonikov. Myslím si, že by veľa chorých si tam našlo odpovede na otázky, pričom sa nechcem dotknúť tých, ktorí tu odpovedajú, ani nechcem ľudí odlákať z týchto rubrík. Sama, trávim na nete veľa hodín, otváram množstvo stránok, ale môžem jedno povedať, že aj táto stránka patrí medzi tie, na ktoré sa oplatí pozrieť. Tento web ma novší " šat " a mne sa aj obsahovo páči, preto tu chodím pomerne často. Čo sa ale týka Parkinsonovej choroby, myslím, že za dva roky, počas ktorých sledujem túto problematiku, sme sa trochu posunuli vpred. Poznám už veľa chorých s touto dg, stretávame sa na Parki stránkach, vymieňame si rady, skúsenosti, s poniektorými sme sa videli aj osobne a aj viac krát. Sú to ľudia z rôznych kútov Slovenska, Čiech. Myslím si, že si navzájom takto vlastne pomáhame. Neviem, či môžem bez súhlasu web admina uviesť adresy stránok, skôr si myslím, že nie, preto ich ani neuvádzam. Ak je ale záujem pomôcť chorým ľuďom, trpiacim touto nevyliečiteľnou chorobou, myslím, že by mali mať možnosť o tých stránkach vedieť. Ak bude záujem a budem môcť, tak slovenský web, ktorý úzko spolupracuje s českým, rada uvediem. Prajem všetkým parkinsonikom, ale aj rodinným príslušníkom, veľa síl a energie v boji s pánom " Parkinsonom ".
Zuzana Michalková / Sju /, Košice
vytazok z rastliny Mucuna pruriens(akasi fazulovina z Afriky) je L-DOPA, ktora sa v tele meni na prirodzeny dopalamin.
Odporucene davky L-DOPY su od 250 mg az do 1000 mg denne.
Tiez pomaha B-12 pod jazyk(niekedy je nedostatok vitaminu B-12 a trasenie ruk a ine priznaky mylne diagnozovany ako Parkinson), pripadne hormony(DHEA25-50 mg alebo polotovar na hormony, Yam, 2x1 gram)
Áno? Tak to som nevedela, ináč aj mojej mame ich skúšali asi pred pol rokom v nemocnici ale veľmi zlé na ne reagovala, tak preto čakame čo prinesú tie nové náplaste. No to je asi preto, že človek keď je vážne resp. nevyliečiteľne chorý ide k lekárovi a žiadny lekár nepredpíše prírodzené produkty ale chémiu. A už keď človek vidí, že to veľmi nezaberá tak sa chytá aj steblá ako sa hovorí. A s ktorým prírodzeným produktom máš najlepšie skúsenosti, ktorý obsahuje najviac dopamínu?
Naplaste Neupro(Schwarz) s obsahom rotigotinu boli v USA stiahnute z trhu pre plno zlych postrannych ucinkov.
........
Nechapem, preco sa ludia stale obracaju na skodlive syntetika miesto potravinovych doplnkov, ktore doplnia dopalamin a ine hormony a neurotransmitery prirodzene.
Stačí dať do vyhľadávača na google náplste na Pch a tam Vám vynájde všetké články, ktoré sa tomuto venovali bolo to aj v časopise ŠARM, ŽIVOT a takmer vo všetkých denníkoch.
Ale ja by som mala ešte otázku, z informácie od neurológa viem, že znovu majú prísť na trh nejaké nové náplaste na Pch niekedy v septembri, potrebovala by som zistiť názov týchto náplasti a či sa už niekde nedajú zohnať v krajinách EU, nejedná sa o náplaste NEUPRO, ktoré spomínam vyššie, o ktorých sa písalo v denníkoch a časopisoch niekedy v mes. apríl- máj 2008. Ďakujem.