Parkinsonova choroba

wewe

Zdravim,
ja sa chcem spytat, ci nahodou niekto nema clanok z Noveho casu, kde bolo pisane o novom lieku na PArkinsona..popripade, ci by mi niekto mohol podat viac info o tomto lieku

RNG

Znova pripopminam, vacsina chrob je dosledok zlej stravy alebo zleho travenia a absorbcie.
Hlavne s vekom nam poklesava prudko vyroba zaludocnych kyselin a crevnych enzymov.Navonok sa to prejavuje naduvanim, tazkym zaludkom, hnackami, palou atd.
Net vysledok ale su zle travenie a teda nedostatocna absorbcia zivin=podvyziva ma mnohe potrebne latky a z toho vyplyvajuce zdravotne problemy, teda aj nervove, vcitane parkinsonovej choroby.

ketalas

Rád by som poupravil niektoré údaje o zákroku v Rakúsku.
Nový spôsob dávkovania naprogramovaného
množstva účinnej látky dávkovacím zariadením cez brušnú stenu priamo do žaludka sa nazýva DUODOPA. Ako mi je známe, pripravuje jedno neurologické pracovisko nasadenie a používanie Duodopy ako pilótne overenie spolu so zácvikom našich lekárov na vopred určenej vzorke pacientov s PCH. Vážený kolega v chorobe, díler Vám nepomôže Bude zmysluplné obrátiť sa na svojho neurológa od ktorého si vyžiadajte predbežné vyšetrenie Vašej vhodnosti na tento zákrok, resp jeho doporučenie ! Pokial máte záujem o obrazový doklad, požiadajte ma cez mail o preposlanie

ketalas

Áno, myslím si, že medzi zhoršením stavu PCH a bolavou pusou je príčinná súvislosť a to ako prejavy nevhodného stravovania. Je nevyhnutné posúdiť v suvise so stravovaním aj ďalšie vplyvy ako napr. pitný režim, vylučíť so stravy mlieko a prakticky všetky výrobky z mlieka, vylúčiť všetky bublinkaté a kyslé nápoje ! Tak isto je nevyhnutné zabezpečiť každodenné vyprázdnenie - stolicu

suh

Dobrý deň. Ja mám 53 rokov a od r. 1999 sa liečim na Parkinsonovú chorobu. Bral som už tiež všelijaké lieky, Nakom, Nakom-mite, teraz beriem Stalevo a Requip-Modutab, dnes som sa dopočul, že v Rakúsku vykonávajú zákrok vložením nejakého prístroja v oblasti brucha, na podobnom princípe ako kardiostimulátor na srdce, lenže toto dodáva látku do mozgu. Mám sa dostať v budúcnosti k CD, ktoré ukáže pacienta pred zákrokom a po a taktiež budem kontaktovaný s dilerom, potom sa ozvem, keď budem múdrejší. O tejto stránke som nevedel, náhodou som sa sem dostal.

bambuľka26

Mária Trenčianska, ja som bola s mamkou u neurológa, lebo sa nenormálne trasú jej ruky. Povedal, že denne vypiť aspoň 1 dcl koňaku. Je to nejaká nová metóda, ale viem, že to nepije, lebo jej nechutí, ale keď ju testoval v ordinácii(nalial jej a musela tam hneď vypiť)vrátili sme sa o pol hodiny a trasenie bolo preč. Ale ako to už vyzerá, keď staršia pani pije. Ináč aj mojej babke to naordinoval lekár, každý deň si dala štampedlík bylinného niečoho a žila dlho do 95 r.A nič jej nebolo, všetko pominulo.

jana11

Pred rokom mi diagnostikovali tetániu. Berem len magnézium a vápnik. Chcem sa spýtať či mám brať okrem týchto liekov aj nejaké iné kedže moja neurologička mi moc neporadila. A druhá otázka je,že či má tetánia niečo spoločné s Parkinsonovou chorobou.

mária trenčianska

Potešilo ma, keď som našla toto diskusné fórum, pretožte rozprávať o svojich ťažkostiach zdravým ľuďom je zbytočné. Nepochopia, že človek môže chvíľu chodiť a o chvíľu sa nevie ani pohnúť. Už takmer 10 rokov sa trápim s Parkinsonom. Užila som hádam tony liekov, ktoré neliečia - mali by eliminovať príznaky choroby - ale ani na to už nestačia. Preto ma veľmi zaujala bnedoávna informácia a náplastiach, ktoré by mali nahradiť lieky a pôsobiť celých 24 hodín

hela 468

Elenka aj ja sa staram o svagrinu parkinsonicku.chorobu ma 10 rokov ,lieci sa 6 rokov.pridruzila sa jej aj skolioza.Teraz tras sa uz tak velmi neprejavuje,vaic stuhnutost,aj ked sa snazi cvicit 4 az 5 krat denne,uvolnujuce cviky na posteli a natahovacie pri rebriku.

elena1

chcela by som aj ja pridat par skusennosti s parkisonovou chorobou. moj muz uz ma 11rokov tuto chorobu ale len pred 4rokmi sme zacali s liecbou. zacalo to agresivitou a trasom. dnes to pokracuje nechutou do jedla chudnutim a hyperaktivitou, rano skoro vstava a vecer skoro ide spat. pocas spanku mava trhave tiky a nezapne si vsetky vsetky gombiky na koseli len prvy a posledny. cela rodina sa prisposobujeme.