Dobrý deň, som opatrovateľka, ktorá sa stará o 85-ročného pána s parkinsonom. Má síce ešte mnoho ďalších chorôb, ale posledný polrok sa uňho objavili záchvaty podobné epileptickým (niekedy aj s uvoľnením moču). Po záchvate si nič nepamätá, ale po čase vie tesne pred záchvatom na mňa zavolať. Popisuje to ako horúčavu, ktorá ide zo spodnej časti brucha smerom hore a potom sa mu točí hlava, má tmu pred očami a ak ho nefixujem, spadol by. Lekár mu už pár krát predpísal nejaké lieky, ale vždy to bolo čosi od žalúdka a on má trávenie dobré, ani tras nie je až taký zlý, s chôdzou je to čoraz horšie, depresie máva tiež, ale inak by bol vcelku v poriadku, len keby nemal tie záchvaty (zaujímavé je, že najčastejšie prichádzajú pri močení na wc). Taktiež má problémy s dýchaním. Neviete mi niekto poradiť, či tie záchvaty sú z parkinsona a čo sa s tým dá robiť? (EEG má v poriadku, srdce v zásade tiež, má problémové obličky, rakovinu prostaty, diabetes a ešte voľajaké nervové ochorenie, pretože nemá cit v rukách a nohách) Ďakujem všetkým, ktorí mi napíšu nejaké rady na môj email jana.kasicka@gmail.com