Parkinsonova choroba

RNG

Parkinsonova choroba sa lieci levodopou(L-Dopa), ktorej prirodzene zdroje je hlavne Mucuna pruriens(velvet been).

Telo si vyraba L-Dopu z aminokyseliny tyrosinu, cize zle travenie bielkovin moze ovplyvnit absorbovanie tyrosinu, cim sa znizi produkcia L-Dopa a z nej v tele a mozgu produkcia dopaminu.
Takze nedostatok proteolytickych (bielkovinnych ) enzymov a naduvanie moze viest aj k takymto porucham v starsom veku.
L-dopa sa v mozgu meni na dopamin, ktory stimuluje vyrobu hGH, rastoveho hormonu.Tym prispieva k zvyseniu regeneracie aj u starsich.

zlatica

Pred nedávnom som písala, ako mamku trápi boľavý jazyk a lekári nevedeli odhaliť príčinu. Dnes chcem napísať len toľko, že ten bolesť jazyka spôsobovali lieky. Neurologička zmenila mame lieky na parkinsona a čuduj sa svete jazyk prestal bolieť. Veľmi sa z toho tešíme, možno to pomôže aj niekomu inému, kto bude riešiť takýto problém. Je len trochu smutné, že od stomatologa, cez internistu i neurologovi a neviem komu ešte možno po roku na to prišla neurologička aj to chcela len pomeniť lieky, keĎže sa parkinson zhoršoval a zrazu prestal bolieť jazyk.

RNG

Neviem, kde je "vsade" ale wild mexican yam(dioscorea villosa) je bezna potravinova priloha mexickych indianov, tak ako u nas zemiaky.
A klinicky ucinne davky su niekolko gramov, nie 50-100 mg.
Moja zena napr v prechode pouzivala od 1 gramu az po 3 gramy podla potreby(aby jej presli navaly teplo-zima).

zlatusik

pre RNG. Kupila som si prípravok Wild Yam, 405 mg. Vsade sa odporuca max. 50-100mg, tak vlastne, ako to uzivat. Vdaka za odpoved.

majat

Na strankach www.zdravie nie som prvýkrát, ale venujem sa viac problémom iného ochorenia. Pred 3 mesiacmi, ale zistili v našej rodine u 70 ročnej ženy diagnózu incip.parkinsonizmus, neurastenický syndróm Inci.dist.sym PNP. Nevieme, čo môžeme očakávať, ake zhoršenia, aké správanie od pacientky, pretože bohužial nebývame s ňou, ako ju kontrolovať a pod. Bola by som rada, ak by nám niekto vedel poradiť. ďakujem

RNG

zuzana, trpnutie je obvykle z nedostatku mineralov alebo zhorsenej cirkulacie(teda krvnej aj lymfatickej).
Poskodene nervy vyvolavaju bolesti alebo trhanie.

zuzanna

potrebujem sa spytat ci je mozne ze trpnutie ruk pri niektorych cinnostiach moze byt priznakom parkinsonovej choroby,resp.nejakej choroby nervovej sustavy.stava sa mi to stale v castejsich intervaloch ale zatial som nevyhladala lekarsku pomoc.

eduard

Drazí Slovenští přátelé. Nahlížím občas i na vaše stránky. Myslím tím stránky Parkinsoniků a mám dojem, že se bojíte zapojit do diskuse, zeptat se a svěřit se svými pocity, dotazy a obavami. Chtěl bych Vám jenom doporučit, máte-li zájem se jenom tak pro zajímavost podívat na stránky Českých Parkinsoniků zkuste to. Věřím, že potom, už bude jenom krůček od toho, aby se ve vašich řadách našel někdo, kdo by se přidal a pomohl. Zatím Sju, jako jediná Parkinsonička, se snaží o něco, co je moc těžké. Tím je založení klubu, společenství, fóra, nebo jakéhokoliv spolku lidí, kteří si mají co říci. Je to o to těžší, že jsou to lidé s nemocí jako je Parkinson. Vzhledem k této zvláštní nemoci jsou většinou přecitlivělí, nedůvěřiví a ještě se straní společnosti. Zkuste překonat svoji nedůvěru a svoje obavy z toho, že se Vám někdo bude smát pro mimovolný pohyb, pro špatně řečené slovo a nebo něco podobného. Věřte tomu, že rozumný člověk se smát nebude, ale určitě pochopí. Stane se, že tu a tam se najde člověk ,který poradí, utěší dobrým slovem nebo podobným životním příběhem. Takových lidí začne přibývat stále víc a víc. Věřte, že to tak bude. V dnešním uspěchaném světě je to maximálně potřeba. Přijdete na to, tak jako já. Mám nyní přátele pocházející z řad Parkinsoniků po celé republice, na Slovensku, v Německu a budou ještě další. Jsem tomu moc rád. Patří mezi ně i Sju. Zkuste jí pomoci tím, že se přidáte do debaty o vašich potížích, že přispějete životním příběhem, nebo zkušeností a radou v tomto fóru. Chce to jenom trochu odvahy. Věřte, že u lidí stejně nemocných najdete nejvíce pochopení, porozumění a přátel. Zkuste se navzájem i spojit, vyhledat, nabídnout pomoc a stejně tak jako pro mě bude pro vás odměnou setkávat se byť i nepoznán a pod přezdívkou s báječnými lidmi. O to zajímavější bude setkání, ve kterém se poznáte osobně. Přeji Vám všem ,aby se Vám podařilo to co hrstce nadšenců z řad Parkisoniků v Česku. Eduard