Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

Lilly

Film sa volá "Na Počátku Bylo Světlo (2010) CZ tit." pozerám to na youtube.

Rosemary - tak tvoj príspevok mi práve pripomenul niečo na čo som už aj zabudla. Ja som ako dieťa tiež strašne málo jedla. Mna do toho doslova nútili .Mne stačil aj 1 rohlík na deň a vôbec som necítila hlad. Len rodičia a babka do mňa v kuse pchali to jedlo.
.....
Ja sa na život bez jedla zatiaľ necítim. I keď viackrát ma už napadlo, či sa k niečomu takému v budúcnosti dopracujem :) Lebo napr. tiež by som nikdy nepovedala, že ja sa dopracujem k vitariánstvu - keby mi toto niekto povedal pred pár rokmi, tak to považujem za totálnu blbosť a hľa :) o 9 dní to už bude pol roka, čo som som vitariánka.

hehe,,,,no ale si uvedomte baby , že potom si už tu nebudeme mať čo písať do jedálničkou :D:D:D to bude len že voda, vzduch a slnko :) :)

Rosemary

Dnes
R: OJ
O: smoothie: banány, hrozno, kiwi, kelové lístky zo záhradky - veľa. Mňam
V: karfiolové "rizoto": karfiol, rajčiny, avokádo, cibuľa, tebi.
Neskôr šálka mandľového mliečka.

Rosemary

Keď som o breathariánstve počula prvýkrát asi pred pol rokom, tak sa mi to zdalo úplne neuveriteľné, no veď nám bolo od malička vtĺkané do hlavy že musíme papať aby sme boli veľkí a silní,... A hlavne mne, lebo ja som papať vôbec nechcela, mama myslela že ani neprežijem, nejedla som naozaj takmer nič, dokonca brat sa mi posmieval že mne stačí vyjsť von, nadýchať sa vzduchu a mne to bude stačiť. A práve toto ma napadlo nedávno, keď som tiež o tejto téme čítala, že možno sme naozaj stvorení na to, aby sme sa o jedlo nestarali, veď je toľko iných vecí, ktoré by sme mohli robiť, a pritom toľko času stratíme len tým, že sa napchávame množstvom jedla, väčšinu života strávime v práci tým že sa snažíme si na to jedlo zarobiť a potom ďalší čas strácame tým, že sa z nejakých surovín snažíme urobiť niečo čo sa dá zjesť. Takže je teraz vlastne celý život len o jedle. Nie je to blbosť? Žeby sme tu boli len na toto?
Takže určite, tiež ma to láka, ale teraz celkom iste nie, až za nejakých xxx rokov, teraz sa na to necítim, veľmi rada totiž jem. A tiež si myslím, že by mi stačilo oveľa menej jedla, ale tiež keď kojím tak to nechcem riskovať, aby som nemala neboodaj nedostatok živín. Ale myslím, že by to mohlo byť zaujímavé nestarať sa o jedlo, kalórie a živiny a konečne mať čas na niečo čo ma naozaj baví, a hlavne ešte k tomu keď aj tá kvalita jedla je taká aká je. Ó aká by to bola nádhera, netráviť toľko času v kuchyni a nakupovaním!
Žalúdok máme vraj na to, aby sme mali možnosť voľby, ak by sme sa predsa len rozhodli pre možnosť obživy pevnou stravou.

GoFruit

Lilly aj mna velmi laka prave to ze by som sa nemusela starat o to co budem jesť a ta penazna stranka je tiez lakava. No ako sa poznam tak sa mozno k tomu dopracujem. Raz. Len nechápem načo potom mame zaludky. ? Ja som o tom este vela nestudovala. Nehovorili to v tom filme?
Viem si predstavit ze keby som nekojila tak by som jedla ovela menej nie stale ale su dni ked proste sa mi nechce.

Lilly

GoFruit - to je teda náhoda, že sa dnes pýtas na tuto temu. Akurát teraz pozeram film o tom bretharianstve, v niektorych momentoch mi až "sanka padá" .

Mna to zaujalo určite, ale neviem , či by som sa na to dala, lebo príde mi strašne šialené - tých prvých 7 dní bez vody. To si neviem predstaviť. ( i ked zas : nepredstaviteľne, neznamená nemožne :)

Ale tá predstava, že sa viac nestarať o jedenie, ušetriť prachy a čas , no parada :)

GoFruit

dnes
R: smoothie zo zihlavy, 5 bananov, 7 dl OJ
O: trocha vodoveho melonu, susene biele moruse, a teray pijem smoothie z kalerabovych listov, zihlavy, 5 bananov a 7dl OJ
to uz beriem aj ako veceru

konecne mam kopec zeleneho v chladnicke, tak sa tesim

GoFruit

Milan, neviem pravdu povediac co si myslieť o riasach. Urcite maju vela mineralov a vitaminov ale maju mozno aj ortut ci kadmium. Aj sladke vody mozu byt dobre znecistene. Navyse ludia podla Douglasa Grahama nie su pojedaci rias, na to su tu ryby. Ale myslim, ze ked sa niekto potrebuje precistit a remineralizovat tak radsej riasami ako kostnou muckou krav (z toho sa vyrába isty druh kalcia) napr.
Ja som si napr teraz kupila vyzivovy doplnok z rias ma doplnenie vapnika kedze kojim uz vyse 2 roky.
Este chcem upozornit na to, ze vit B12 z rias nie je ludmi vstrebatelny a vraj dokonca ešte sposobuje nevstrebavanie tej formy ktora je pre nas potrebna teda metylkobalaminu. Cize ak by som brala riasy doplnala by som metylkobalamin. Ale ten radim doplnat kazdemu vitarianovi pre istotu.

Tak ludkovia, uz som spat v BE a cuduj sa svete mame tu 12 st. Jupi!!! Ake polepsenie