Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

GoFruit

A este chcem dat do pozornosti vsetkym co chcu prejst nasurovu stravu.
Teraz po mnohych vlastnych studiach by som nepresla navitastravu bebez detoxikacii. Najskôr poriadne vycistit telo a az potom donho davat zdrave veci. Presne ako pise damian. Nenalejete do suda so skysnutym vinom nove cerstve. Tak je to aj s telom. Nase tela su po dlhych rokoch na skodlivej strave uplne zamorene.su tam toxiny obalene v tukoch ci riedene vodou. Su tam chemikalie tazke kovy a parazity bakterie virusy. Prechod na surovu stravu jasne ze potlaci mnoho veci a zacne detox ktory jevsak strasne pomaly a 80% toxinov ostava v tele a nevyluci sa a ide spat do krvi!!!!! Najlepsie je preto odmorit telo enzymami, zbavit sa parazitov, robit si klystiry s lugolovym roztokom a az potom a pocas toho prejst na surovu stravu inac vam vsetky ziviny aj tak pojedia tie svine - parazity.
Pokracovanie na buduce

GoFruit

Nyx ahoj.
S velkou pravdepodobnostou si toho jedla malo. Ved si pozri tuto temu dozadu ake tu mame jedalnicky a vynnechaj z nich tuky ked chces schudnut.
Prechod na raw stravu sa nema robit s cielom schudnut ale byť zdravy. A preto sa v raw strave netreba obmedzovat iba ak v tukoch. Tie ci su zdrave alebo nie predsa len su nevyhovujuce vo vyssich davkach ako ke 10% z celkovych kalorii dna.
Cize kludne navys ovozel. Tato spolocnost je cela na hlavu. Doktori ci media strasia a zbroja proti ovociu ze ma vela cukrov a ze sa z neho pribera. Nie je to pravda. Pribera sa z inych nezdravych veci co su podla doktorov potrebne jest a nie z ovocia. Cize sa ho v prvom rade nesmies bat. Ak ho nezjes v davke co ja viem 4000 kcal denne bez pohybu tak ak mas metabolizmus v poriadku nepriberies. Na stranke 30bananasaday.com je zopar byvalych anorekticiek ktore sa prave surovou stravou z toho dostali. Tak ti drzim palce. Nezabudaj ze zelenina a hlavne zelene salatove listy ci divoke rastliny ako pupava a zihlava su nevyhnutne na tejto strave. Lebo ovocie ma vitaminy ale na mineraly je chudobne. Na mineraly su tu prave tie tmavozelene listy ako aj spenat kel ci brokolica. Bez toho mozu po par rokoch nastat problemy. Ale ovocie je podla mna nevyhnutne kvoli kaloriam abu clovek nemal tzv. cravings cize netuzil po nezdravej strave.
A ako tu baby pisu najlepsie su monojedla. Vacsina ludi je az do vecera ovocie a vecer prichadzaju na rad salaty s troskou avokada ak vobec.

nyx

ahojte :) uz dlhsiu dobu som tu registrovala tuto temu a zacala som premyslat na dprechodom na vitariansku stravu. som vegetariankou uz dva roky asi, akurat som to prehanala s mliecnymi vyrobkami, najmä co sa tyka jogurtov a syrov. povedala som si, ze vyskusam ist na len raw stravu a take dva tyzdne mi to vychadzalo akurat potom som znova sklzla spät k "beznemu jedlu" a bohuzial aj brutalnemu prejedaniu..
a to ma teraz velmi trapi, neviem co so sebou, stale by som nieco len jedla a mam dojem, ze s aneviem ovladat... a kedze mi treba schudnut, tak tomu o to viac nie som stastna..
mam dojem, ze som toho jedla malo vtedy...mavala som to tak, ze trebars dva kusy ovocia a oriesky doobedu rozdelene, na obed salat, potom mrkva a vecer salat... moze to byt tym, ze toho teda bolo malo??
tazko sa mi urcuje spravne mnozstvo, presla som si pred par rokmi aj anorexiou a odvtedy sa nedokazem normalne divat na velkost porcii ani na samu seba co sa tyka vyzoru..
dufam aspon, ze s raw stravou s ami podari z celeho kolobehu hladovania a prejedania konecne vyjst... :)

Rosemary

Ahojte baby, aj ty Milan, teším sa, že je ďalší vitarián na svete, dúfam že ti to vydrží dlhšie ako tie dva týždne.
Lily, myslím že ten nárast energie aj pri kratšom spánku je práve tou zjednodušenou stravou.
Ja sa tiež snažím jesť čo najjednoduchšie, v poslednej dobe mi tiež tie prekombinované recepty nechutia a je mi po nich aj dosť ťažko. Vlastne raňajkujem tiež mono - už asi mesiac len pomaranče, ale na obed si robievam každý deň smoothie, lebo teraz mám okolo domu toľko zeleného, že od radosti neviem čo skôr napchať do mixéra. A večer nejaký jednoduchý šalátik s avokádom. A je mi takto fajn, tiež mám energie dosť, teda väčšinou a to spávam len tak 5-6 hodín denne. Závidím ti tých 7 hodín neprerušovaného spánku, ale hádam sa aj ja raz toho dočkám, len malá troška vyrastie. :DD

Lilly

Tak momentálne jedálniček nemám nijako špecialny, takže neviem presne povedať, čo by mohlo spôsobiť tu moju užasnú zmenu ohľadom skrátenia doby spánku. Ono to prišlo tak úplne samo a postupne.
Keď som začala s raw food (1.12.2012 - docela pekný dátum , že ? :) :) tak celý december a január som spala 12 hodín !!! Proste som to tak potrebovala (našťastie som mala školu od 10tej a potom skúškove, takže som mohla existovať bez budíka)..... potom ten február, marec, apríl to bolo cca 9 hodín a teraz v máji to postupne klesalo na 8 a teraz cca 7 hodin.
Čo je však ešte lepšie, že ráno vstanem a vobec nie som unavena, celý deň mám energiu. No proste dačo neskutočnéééééé. Dúfam, že mi to tak vydrží už for ever : ):)

A jedálniček : 4 jedlá do dňa. Posledne 2-3 mesiace som na monofruit ( s kombináciou viacerých druhov ovocia v jednom jedle sa moje telo vôbec neztotožnuje teraz :). Takže napr.
1.) ranajky 1 kg jablk,
2.) cca 8 banánov
3.) 1 kg pomarančov
4.) večera : zeleninka + avokádo / najeke orechy

Proste EASY EASY EASY :)
( v poslednej dobe som moc nemala smoothie , ani šťavy, ale tak už som to dnes napravila :)

Moje motto, ktorým sa riadim a ktoreé považujem za dôležité :
POČÚVAJ SVOJE TELO

Takže proste jem vždy to na čo mám chuť a neriešim, že či je už 20 hodin a nemala by som jesť tie banány alebo že je ešte len 9 hodín rano a ja mam chuť na šalát - proste si to dám. :)

Maoam

GoFruit, tak ja som zamorena asi na 100%, co by ma po tych rokoch vobec neudivilo, cim som si presla, co som zhltla a cim ma dopovali, chuda pecen a zvysok

GoFruit

Maoam jasne ze sa nemozeme porovnavat a ani som nechcela. Prave som chcela poukazat na to ze zrejme je herxheimerova reakcia naozaj silna podla zamorenia. Ja som mala asi jednodnovu akoze chripku.