Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

Lilly

www.youtube.com

Ešte niečo k breathariánstve, konkrétne o praneckej výžive.

Som pozitívne fascinovaná z tohto svedectva :)
Odporúčam.

evcca

ja tu anastasiu nepoznam, takze ti nemozem k tomu nic povedat. moj jedalnicek su teraz jahody, ceresne- konecne vsetko vlastne, hlavkovy salat a hrasok. vecer jedavam pravidelne orechy, stale mi vychadzalo, ze mam malo tukov.

GoFruit

Halo k tej Anastasii sa mi nikto nevyjadri?

Vcera:
R: melon piel de sapo,
D: trocha zeleneho smoothie zo soboty
O: salat uhorky rajciny redky paprika kapusta salatove listy tekvicove jadierka susene rajciny v oleji (neraw) a asi 1 necely peceny zemiak ja viem fuj kaka - no ved som sa aj patricne zle citila po jedle asi to bolo tou solou lebo 2 dni pred tym som bola bez soli a po tomto jedle som bola akoby ma ovalili budzoganom v mrazikovi.
Ol: vodovy melon
V: stava zo salatu uhorky a pupavovych listov - bola neskutocne horka aj ma jemne naplo ale po nej som sa citila ako znovuzrodena
No a bohuzial som este tesne pred spanim schrumala par oliv asi tiez nesurovych. Ale ked na olivysom maniak a zohnat surove je tazke.

Dnes:
R obrovský smoothie zo zihlavy, hlubiku ananasu, 5 bananov a 8 dl oj
O bio jahodky sladucke plus hrozno
Na veceru asi ceresne, vela sme ich nakupili a nejak mi nejdu no ale co uz

A v sobotu rano som zacala s antiparazitnou kurou. Tak sa modlite so mnou prosim nech tie svine znicim.

Gulabi

R : smoothie - jablko, skorica, miesto vody ako tekuta zložka kombucha :)
-smoothie c.2: mrkva, kurkuma, pomletý mak (sama som tej kombinacii neverila, ale dobrota nakoniec :D:D:D)

O : salat, paradajky, namocena pohanka, tahini pasta, sojovka :) mnamka neuveritelna ! Tahini so sojovkou genialna kombinacia :)

GoFruit

Gulabi zaujimave. Vitaj medzi nami. Ked som prvykrat citala vo vitalite o jednej mladej dievcine co kedla surovu stravu iba tak som si myslela ze je riadne slahnuta. O par rokov na to som zacala citat knihy o surovej strave a hned som vedela ze je to to najspravnejsie co moze byt. Bolasom a som s tym stotoznena a nemam ziadne pochybnosti. Tie som mala ale ked som zacala prikrmovatsyna a chcela som z neho vitariana ale zaroven som sa vďaka celej tejto spolocnosti postavenej na hlavu bala a vahala. Ale to len preto lebo som uz zodpovedna aj za neho. Teraz som i nadalej presvedcena ze to je to co mame jest. Ale povodne sme neboli vegani a plne si uvedomujem ze dakedy plodozravci jedli s ovocim aj hmyz cize vegani neboli. Ale dnes sa na tejto strave da normalne zit. Vit b12 si vieme vsetci zabezpecit z ineho zdroja ako je hmyz.
Ano chapem tvoje chutky k veceru. Ajja som mavala ale na slane. Sladke nemozem ani citit vdaka tolkemu ovociu. Ked navysis kalorie plus ked si na tuto stravi zvyknes a precistis sa, tieto chute sa zminimalizuju. To ze by uplne odisli nechcem tvrdit ale bude ich stale menej.

Gulabi

Ahojte, po 1 a pol roku na vegetarianstve som sa zacala pohravat v poslednych tyzdnoch s vitarianstvom. Zatial teda zacinam s tym, ze ked je zle a zelenina ani ovocie ma neutesi, uvarim si basmati ryzu a tou sa dopcham... snad to casom prekonam :) chapem ze je to asi v ramci detoxu atd...

A samozrejme, asi ako kazdy zaciatocnik pozeram vsemozne videa na youtube o raw food, proti raw food... raz som s nou 1000% stotoznena a inu stravu ani nechcem, raz mam pocit ze na to nemam... toto je asi typicky priebeh vsak ? :) a vtipna vec - pol dna nemam na nic no-raw chut a k veceru pride sem tam takaaa chut na sladke, ze neverim vlastnym ociam :D resp. vlastnym chutovym poharikom :D

GoFruit

Ešte jedalnicek:
R: 1, 2 l OJ
O: smoothie s redkovkovych listov, zihlavy 5 bananov a 7, 5 dl OJ
V: vodovy melon
Teraz jem surove olivy s krekrami ale len trochu.

GoFruit

Rosemary aj ja davam toho zeleneho velmi vela do smoothie a su hrozne huste. Ale uz som si zvykla.

Kto z vas cital Anastaziu? Konkretne 3. knihu kde sa pise ako vychovava syna? Co na to hovorite?

Rosemary

Lily - presne.
Tebi je v angličtine nutritional yeast, teraz mi hrozne chutí v šalátoch, v poslednom čase mám strašnú chuť na syr, takže myslím že toto je tá lepšia voľba. Nechápem to, nikdy som syry nemala rada.
Gofruit, mám taký pocit, že keď som prestala riešiť koľko decká zjedia, tak začali viac jesť. Malá má najradšej monostravu - asi vie čo je pre ňu najlepšie. Vždy jej dám na výber viac možností a ona sa sama rozhodne čo chce. Ale dá si aj smoothie, keď tam nenavalím moc zeleného, ale toho tam dávam v poslednom čase ozaj dosť. Telo si po zime pýta živiny.

GoFruit

Tebi je to drozdie co pouzivaju aj vitariani i ked nie je raw. Ale hlavne vegani namiesto syra.
Ok tak si o tom idem nastudovat a mozno uz nebudem nutit syna jesť ked nechce.