Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

GoFruit

inac ak niekoho zaujima ake su tie fifi banany, tak som ich videla v obchode na trnavskom myte v tom novom central shopping centre, tusim sa to vola fresh landia ale su dobre drahi. maju tam dost velky vyber exotickeho ovocia, ale tie ceny su drahsie ako v bruseli,

GoFruit

nyx, tak to nesil. chod na to pomaly. snaz sa vyberat to najzdravsie co mozes. a ked zlyhas, tak si povedz ze najblizsie to bude lepsie.
asi mas o tom aj malo precitane. skus prelistovat tuto temu dozadu, mas tu kopec odporucani, ale ved aj na nete samom, chod na raw vegan fora a studuj.
proste zaklad je ist do obchodu, nakupit obrovsky kopec ovocia (co sa mne teda na slovensku nedari, ta kvalita je hnus takze vsetci slovenski vitariani mate moj obdiv) a zeleniny a zjest to. Az po case prides na to kolko mas jest a ako dlho ti taky nakup vydrzi, ako casto mas chodit do obchodu. Napr. ja chodim na velke banany 2krat tyzdenne, po a pia. Zakazdym kupim 4kg. Potom mi kazdy utorok nosia 4 kg malych bananov, 2 dive ananasy. A ostatne nakupim na trhoch v sobotu a nedelu a niekedy aj v stredu. Vacsinou nakupim na kazdom trhu za vozik rucny ovocia plus minimum jedna velka taska. Ale to zavisi od kvality a ponuky. K tomuto systemu som sa dopracovala po 3 rokoch na tejto strave. Predtym som tiez tapala, vkuse mala prazdne regaly a vkuse zhanala ovocie. Sorry za dlhy opis.

nyx-

asi radsej najprv prejdem len na tu vitariansku stravu a ked sa budem citit istejsia, tak si dam ten detox teda :)
akurat mam momentalne problem aj s prechodom len na raw... neviem cim to je, ze v niektore dni proste nedokazem mat kontrolu nad nicim a v iny den sa zobudim a vsetko vychadza ako ma.. ze v com spociva ten rozdiel

GoFruit

nyx tak pri tvojej historii neviem ci by si mala drzat post, hm. Ty si iny pripad ty by si mozno predsa len mala na to ist najskor prechodom na vita stravu a potom si dat post. Hm v tomto ti neviem poradit. Musis si hlavne dajak dostat do hlavicky ze mozes jest primerane porcie a nepriberies. &primerana porcia je napr. 5 - 6 bananov ako jedno jedlo. Alebo ako pise Lily kilo dacoho. Ludia prechodom na tuto stravu chudnu. Telo sa zbavuje toxinov, a tym padom vody a tuku. Takze vzdy je sprievodnym javom dake pochudnutie alebo velke schudnutie. Teda malo by byt. Ale samozrejme da sa aj z ovocia pribrat ale to by si musela zjest viac ako vydas, cize ak nesportujes, nemala by si zjest viac ako dakych 2500 kcal denne.
A dobre je zaradit aj nejaky sport.

Inac baby, nechcela som to pisat vtedy, ked o tom pisala Lily, ale cakala som, ci to nie je nahoda a aj ja menej spavam, ale co je dolezite, budim sa CERSTVA, co sa mi nikdy predtym nestavalo ani po 8 a viac hod. spanku. Teraz chodim spat okolo pol 11 a sama sa budim o 5 cerstva, ale este sa prinutim a zdriemnem a potom ma syn zobudi o 6 a stale som cerstva, vyspata. Celkovo pozorujem uz dlho, ze rychlo zaspavam, co som naopak dakedy ani za svet nevedela zaspat...

nyx

ja o tom prechode na vitariansku stravu premyslam hlavne kvoli tomu, ze chcem byt zdrava..klamala by som, keby som povedala ze schudnut nechcem a ze to neocakavam, ale... ide mi hlavne o to zdravie, aby som uz konecne dokazala prekonat moj nezdravy pohlad na jedlo a to, ako neviem najst mieru nikdy...

co s atyka tej detoxikacie, skusim si o tom teda nieco vyhladat, aby som si dala na zaciatok nieco take.. akurat si nemyslim, ze taku dlhu hladovku vydrzim,,,

GoFruit

Este k detoxikacii, ak to niekoho zaujima:
pred prechodom na vita stravu by som spravila teda obrovsky zasah proti parazitom s klystirmi
liver flush - detox pecene - velmi dolezita vecicka
moze byt aj detox obliciek
klystiry este parkrat najma lugolovym roztokom, alebo urinou alebo aj aj, podla malachova a huldy clark.
plus tie enzymyna rozpustenie fibrinov a zjazveneho tkaniva, tiez funguju vraj protiparazitne, ale to nie je primarne
alebo pripadne hladovku (menej ako 10 dni je zbytocne, najlepsie 20 a viac)
snad som nic nezabudla no a potom by to mohla byt uz paradicka
pocas detoxu brat aktivovane cierne uhlie ktore bude vsakovat toxiny a vyvadzat z tela von, aby sa nevracali do krvi. Budu sa, ale mensie percento.

GoFruit

Maoam, tak to je presne taka reakcia ako som citala. Takze vraj ok, len sa neodporuca uplne prerusit tie enzymy. Snad to vydrzis.

Doubledog, co ja viem, nechutia mi ani trochu. Ja nie som na semienka a orechy, ale ak je pravda, co sa o nich pise, tak su velmi vyzivne. Obsahuju vraj dost vapnika, vraj porovnatelne s makom a k tomu omega 3. Cize supis kombinacia. Vacsina semien obsahuje prave naopak omega 6.
Vitariani si z nich robia ovocne pudingy, no mna to nelaka. Alebo si to davaju do smoothie. Dali by sa dat aj do krekrov miesto lanovych semien.

Maoam

GoFruit, ja som mala vcera vyhadzane cele lave rameno, strasne to svrbelo, ako pri alergii, pritom som mala na sebe tricko s dlhym rukavom, od Slnka to byt nemohlo ale uz je to lepsie