Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

Milan_Vitarian

R - smoothie - jablko, pomaranč, 1/2 avokáda, veľa lístkov čerstvého špenátu a asi 100g čučoriedok

Des. - 2 banány

O - zeleninový tanier - čínska kapusta, mrkva, uhorka, zelená a červená paprika, rajčina, hlávkový šalát (celá hlavička) a tanier naklíčenej zelenej fazuľky

Ol. - ešte neviem, ale asi hlávkový šalát

V - banány, hruška, jablko

V2 - pomletý mak, ľanové semienka a slnečnicové semienka

Milan_Vitarian

Melasu si dávam do teplej vody, ľahšie sa rozpustí a dávam si aj trochu citróna, aby sa železo lepšie vstrebalo... i keď je písané, že vitamíny a minerály z melasy sa najľahšie vstrebávajú aj samé od seba.
Keď nie je raw, tak som vitarián na 99% :D aj to ma v tejto chvíľke teší a veľmi... po darovaní krvi v júli, ju asi vysadím, lebo tie rastliny zo záhrady (žihľava, púpava, všelijaké burinky... ) to je mňamka... a som presvedčený, že na hemoglobín mi budú stačiť aj tie.

GoFruit - niečo som čítal o Chlorelle - že vraj to vitariáni užívajú tiež kvôli vitamínom a minerálom... vieš o tom niečo?

GoFruit

melasa nie je raw ale pri prechode na raw stravu preco nie ked si chcete doplnit mineraly, ma aj vela vapnika zeleza

klimta.

ahojte

evvca,myslím,že si raz spomínala,že máš knižku Liečenie surovou stravou od Kristine Nolfi..na prvých stranách spomenula prvý inštitút v Nemecku,ktorý bol založený na liečení ľudí v poslednom štádiu rakoviny..prosím ťa, mohla by si sa pozrieť v ktorom meste to bolo? ďakujem :)

nyx-

dakujem ti GoFruit :) skusim to takto, asi je moj problem aj to, ze chcem do vsetkeho hned skocit a ocakavam, ze mi to okamzite pojde, cize aj mimovolny preslap beriem ako aktastrofu... o raw sposobe stravovania veru nemam az tak vela nastudovane, to musim uznat, tak to hadam dozeniem cez tieto vsetky komentare... :)

Milan_Vitarian- aj ja mam doma tu melasu, no kupila som ju len nedavno akurat tiez neviem, ci je raw.. no jej ucinky ma celkom presvedcili tak ci onak :) zmiesavas si ju normalne v pohari vody, ci?

Milan_Vitarian

no a ešte otázka na melasu - ja si ju dávam hlavne kvôli vitamínom a minerálom, neviem, či sa zaraďuje medzi raw stravu, ale pijem ju... to len pre objasnenie, prečo na R bola melasa

Milan_Vitarian

Čaute, ďakujem ešte kočkám, čo ma dodatočne privítali :)
no ja so spánkom nemám problém, nikdy som nebol spachtoš, ale tých sedem hodín som spával, ale teraz pod šesť a v pohode idem celý deň. Inak mávam 4x do týždňa tréningy, všetko v pohode bez únavy a cez víkend dávam ešte súkromky, takže všetko je so surovou stravou lepšie... a keďže som sem ešte nedal jedálniček tak tu je na dnes od rána do obeda - večer neviem čo zjem:
R – 2 lyžičky melasy, 3 jablká, pomaranč.
Des. – 2 banány.
O - pór, rajčina, uhorka, čínska kapusta, hlávkový šalát, mrkva, kukurica, paprika.
Ol. – banán
V - určite púpava, žihľava, mäta a hlávkový šalát

evcca

cawte, k tomu spanku, tiez si myslim, ze sa to neda porovnat s tym co bolo. ja som nevedela zaspat a ranne budenie bol horor.fyzicky som bola hore, ale nevnimala som akoby nic a zaspavala som postojacky. teraz zaspim do 15minut a rano pohodicka. normalne este uvazujem o tretej vyske- skoda, ze sa medicina neda studovat nejak inak, len denne.
ide dobre obdobie, zacina mi vsetko rast v zahrade.tesim sa na jahody, lebo tie z obchodu boli ako trava.