Zle znášam vypäté situácie a keď som sama doma . Lekár mi dal Xanax, poradte niečo z homeopatie alebo niečo iné len nie lieky.
Úzkosť
maisner pri tej diagnoze v ziadnom pripade nepomozu ziadne cajiky, psychiatri vedia najlepsie co maju nasadit, urcite ziaden laik sa nemoze do toho snazit zasahovat alebo vymenit lieky za caj... ak jej nechces ublizit tak to urcite nerob..
oprava *neordinuje
Matus tu su linky na tie knihy:
Tani aj ten moj je psychiater (robi ale aj tu kogn.-behavioralnu terapiu) a ked sa u neho tak raz za rok resp. naposledy som unho bola asi pred rokom a pol ked som ukoncila terapiu, odvtedy az teraz, ukazem tak tiez sa mi venuje aj hodinu.. da mi termin vacsinou o par dni a vsetko predebatujeme.. to je ten najlepsi pristup aky moze psychiater mat, som s nim velmi spokojna... inak on je psychiater na lozkovom oddeleni, myslim ze normalne ani nerodinuje, ja som sa k nemu dostala cez znamost...
tatiana26
Nie, nie neplatí. len trochu dlhšie trvá, kým ťa objedná, ak si nová... Ale fakt odporúčam :)
Matúš ďakujem za link, platí sa tam? Lebo v cenníku nevidím psychiatriu :)
Maisner, to je úplne iná diagnoza ako máme my tu, k tomu sa ti tu asi nikto nevyjadrí...
Ahojte,
potreboval by som poradiť. Moja priateľka má duševnú poruchu F23.0. Bola hospitalizovaná aj v Pezinku mesiac. Potom brala postupne rok Zyprexu, ďalší rok Risepro a teraz Abilify. Okrem toho jej táto posledná psychiatrička, ku ktorej začala chodiť len nedávno predpísala na úzkosť 3x denne ATARAX. Podľa mňa je to len ďalšie svinstvo a chémia do tela. Predtým vôbec nikdy nepotrebovala a ani neužívala lieky na úzkosť. Ja som jej namiesto ATARAXu kúpil Naturland čajovú zmes na ukľudnenie s výťažkom z 8 bylín. Len tá potvora psychiatricka jej to nechce vysadiť. Hodne ma to sprepáčením sere. Namiesto jedného dovtedy dosť jej telu ubližujúcemu lieku Risepro teraz užíva až tri lieky denne. Môžem jej povedať, aby tento ATARAX vysadila. Ja už nechcem, aby papala len samú ničneriešiacu chémiu.:(
tatiana26
Nebol to psychoterapeut, ale psychiater. Ešte mi Neurol predpisoval, pretože mi dochádza ;) Neviem, či tu môžem napísať meno, ale pošlem stránku, tej kliniky kde ordinuje: libriszdravie.sk
Matúš, tak to pochybujem, že by si bol u psychiatra a že psychiatri majú toľko času... nebol to psychoterapeut? A povedz meno :)
Katka ja si s dereálkou poradiť neviem...to je najhoršie, čo z úzkosti poznám...preto do seba tlačím AD a preto sa ich bojím vysadiť...absolútne neviem, čo na to funguje a skúšala som x vecí ... dobre si pamätáš... to obdobie, to bolo moje životné peklo ... ak by som to mala zažiť ešte raz, tak radšej budem celý život tie lieky tlačiť...
Kuko kurnííík, ja sa neviem k tomu dokopať, to ja už dávno v hlave také riešim... kedysi som fičala na stacionárnom bicykli, to mi pomáhalo by som povedala...takže ten šport určite
katkaxxx
Nejakú literatúru už mám. Tú knihu od Praška, ktorú som sem aj postoval. Ale môžeš poradiť aj tie knihy v angličtine, ak by si bola taká dobrá :) Tak čo sa psychoterapie týka, mám ju aj od tohoto nového lekára, ale aj od psychologičky. Ale rozmýšľam, že sa zverím iba lekárovi, pretože sa v niektorých veciach rozchádzajú... Lieky som skúšal, ale mal som z nich halucinácie a viacnásobne mi zhoršili stav. Tak som to vysadil, nedokázal som vydržať. Pravdupovediac som čakal, že dnes dostanem iné... Ja tou pliagou trpím už rok. Predtým som bol celkovo ustráchanejšie dieťa, ale naplno mi to rozvinuli moje zdravotné problémy, alkohol a marihuana v kombinácii. Takže sa snažím meniť myslenie, len niekedy, ak aj niečo "vybudujem" a dostanem silný panický záchvat, tak sa to celé zrúca a musím začať odznova... Ale ide z teba veľa pozitívnej energie, ďakujem za povzbudenie :) Tiež verím tomu, že bude už len lepšie. Myslím, že to kope do zadku asi každého, kto má s týmto skúsenosti ;)