Úzkosť

damaxy

Ahojky múdre dievčatá,ktoré sa staráte o svoje zdravie.Prekonat strach a čo ja viem čo ešte je prvý krok na ceste ku zdraviu.Zittka ty berieš len liek proti úzkosti,je to asi málo a k tým tvojim diagnozam asi nič moc.Skús aspon psychologa,aby ti poradil riešenia k tvojim domácim problémom.Vieš niekedy veci vidíme horšie ako sú a nevieme si s tým poradit.Možno aj to by bola cesta k nájdeniu rovnováhy.Mnohé fyzické ochorenia vychádzajú z duševného rozpoloženia a nevylučujem,že upokojením sa tvoj zdravotný stav zlepší.Porozmýšlaj nemusíš íst zajtra ani v pondelok,ale nie si zvedavá,čo by ti povedal odborník.Na všetko je návod a ked ho nemožeš nájst ty,iste ho nájde ten psycholog.Skoda by bola aby si stracala duševný pokoj.Prajem ti hodne sily a máš našu podporu,možno ti pomožeme odhodlat sa.Všetko myslím len dobre,tak to tak prijmi.

hyla

Tak mile damy a aj ja som sa odhodlala ist dnes ku psychologovi a ten mi stanovil panicku poruchu a to som si myslela ze som vycerpana.ani som nedohovorila a povedal klasicky pripad.takze vitam v klube.

zitta

Veľmi pekne Vám ďakujem za rady,teší ma že sú ešte ľudia ktorí poradia a chcu pomôcť navzájom. Ten atarax mi dal doktor s tým že to môžem brať len príležitostne,nie stále, len som neposlúchala,lebo cítim že to potrebujem. Beriem 1 celé ráno, a našťastie dobre znášam. Ja chodím pravidelne na gastro s tým pancreasom,a ten dr.mi zakázal všetky lieky,nakoľko mám poškodený pancreas.Pýtala som sa že čo mám robiť keď mám aj iné problémy, a on mi hovoril že to musím zvládnuť bez liekov lebo ešte viac poškodím žaludok a mám veľmi zle aj pečeňové testy.Stále som unavená,a väčne mám problémy s rodinou ktoré musím riešiť ja. Skúšala som kontrolovať dýchanie, to naozaj funguje a uvoľňuje.

marfuška

Zitta,pripájam sa k damaxy.Myslím si že na takéto stavy je obvodák prikrátky a chce to už zásah odborníka.Sama som tým prešla,tiež som si myslela že ked pojdem ku psychiatričke,tak asi len kanálmi aby ma nikto nevidel.A nakoniec som zistila, že tam chodia takí istí ludia ako ja a teraz na to nedám dopustit.Ako píše damaxy,teraz sú už moderné lieky, na ktoré nevzniká závislost.Ja osobne som bola na liečbe 2 roky,velmi mi pomohla a teraz som už 2 roky bez liekov.Takže jediná rada,nabrat odvahu,zájst za odborníkom a uvidíš že to bude ovela lepšie.A teraz keby som sa dostala zase do takého nejakého stavu tak by som nerozmýšlala ani chvilu.Prajem vela sily.

škorica

Ahoj Zitka, to dávkovanie toho ataraxu sa mi nejak nezdá, mne lakárka povedala, že to musím 2 až 3 x denne aby to účinkovalo.Ráno berieš cely alebo 1/2? Píšeš, že to berieš rok nepribrala si z toho, alebo nebývalo Ti z neho zo začiatku špatne? Mne sa z neho hrozne drieme cez deň, ale v noci, sa často budím.Vždy lepšie ako nespať vôbec. Ja by som na Tvojom mieste najskôr navštívila psychologa a po jeho vyjadrení, ak bude treba aj psychiatra. Ja so to tiež chcela zvládnuť sama, ale potom prišli tie prebdené noci a to sa už proste nedalo, ale aj tak rozmýšľam nad tou homeopatkou-psychiatričkou čo radila Ina.

damaxy

Zitta,ak si si s tým neporadila doteraz,nechaj to na lekára.Psychiater nehryzie a chodia k nemu ludia rozneho veku,vzdelania a postavenia,aj takí o ktorých by si to nikdy nepovedala.Je to preto,že zahodili predsudky a ich zdravie im je prvoradé.Panická porucha nie je smrtelné ochorenie ale vlečie so sebou iba nepríjemnost,ktoré ti kazia život.Lahko sa može spojit s depresiou a to je už iná káva.Vieš aj sama aké stavy ti toto sposobuje a depresia je taký bonus trvajúci nepretržite.Panická porucha sa lieči modernými liekmi bez vedlajších príznakov tzv.inhibítormi spatneho vychytávania serotonínu.Serotonín je doležitá látka a ta sa pri stresoch vyplavuje z organizmu spolu s minerálmi magnéziom a draslíkom a určite toho bude viac.Tieto lieky v podstate obnovujú hladinu serotonínu v priestoroch,kde sa spájajú nervové bunky a to postupne znižuje počet panických záchvatov.Toto ti pomože z jednej strany a z druhej psychologické techniky.Benzodiazepíny sa pri PP používajú len krátkodobo,pretože na ne može vznikat návyk.Prosím ta vydaj sa ku zdraviu,a vykašli sa na ostatných,čo povedia.Nikto nevie,po čo tam ideš.

zitta

Ahojte,ja mám skoro také isté problémy ako ina a škorica. Mávam panické záchvaty,strpnu mi ruky nohy,točí sa mi hlava a je mi celkovo na odpadnutie. To je najhoršie že to teraz príde hocikedy ale hlavne keď som napätá.Tieto pocity mám asi rok,vtedy mi bolo najhoršie,chodila k nám záchranka ako domov.Stále mi pichli magnézium,infúzie som dostala,a všetci hovorili že to mám od chrbtici a od žalúdka.Som absolvovala všetky možné vyšetrenia,zistili mi chronickú pancreatídu, jedna oblička mi nefunguje.Ja som na moju diagnózu prišla sama,veľa som o tom čítala a všetky príznaky sú tipické na pan.záchvaty.Všeobecní lekár mi dal atarax,už to beriem rok 1x denne ráno.Aj tak niekedy mávam záchvaty a najhoršie je to že sa strašne bojím ,kedy na mňa príde. Keď vyjdem von,tak len nad tým rozmýšlam aby mi zle neprišlo,a veľmi sa ponáhľam domov.Aj mňa chceli poslať k psychiatrovi,ale ja im vôbec neverím.Musím sa z toho dostať sama,nebudem sa napchávať s takými liekmi,od čoho môžem byť závislá. Dr.hovoril,že atarax môžem vysadiť hocikedy,ale stále si to odkladám.Bojím sa že mi bude zasa horšie.So spaním ja problémi nemám,keď neviem zaspať tak si čítam knihu,kým nezaspím.Ak máte skúsenosť,tak mi napíšte či to voľakedy prejde,alebo je to už na celý život?

damaxy

ina skús ešte raz nič som od teba nedostala,škorica odpísala som ti,skontroluj si či došlo ina skús ešte damaxy@zoznam.sk