Čítala som jednu zaujímavú knižku, ktorá bola už viackrát spomínaná na tomto fóre od Kurta Tepperweina "Omladzujúce odkyslenie". Inšpirovala ma k pokusu vyskúšať svoje "ph" :), ktoré dopadlo dosť "katastroficky" :(. Rada by som si prečítala váš názor na túto problematiku. V knižke sú spomínané rôzne zásadité prostriedky /čaje,pitné kúry,.../, ak máte dobré skúsenosti s konkrétnymi produktami sem s nimi :))).
ďakujem
Odkyslenie organizmu
Ahoj, Igris.
Stuhnutosť svalov je spôsobený aj kyslosťou a znečistením. Tie zase ovplyňuje naša strava, (ne)pohyb, nadmerná záťaž, psyché + prechladnutia svalov...A to sa ukladá roky, rokúce.
Mňa osobne cca 20 rokov trápil svalový reumatizmus (teda okrem iného), spojený s nadmerným potením. Hrôza, keď si na to len pomyslím!
Je to preč.
Čaká to aj teba. : )))
Ahoj Igris, skus ist do sauny :D Potenie je fakt zdrave, po saune budes citit odlahcenie z vnutra. Aj na saunu si musis zvyknut, pobyt v nej budes postupne predlzovat. A vies, aky ma uzasny ucinok saunovanie, ked je von horuco...super, von sa vobec nepotis, kedze vsetky toxiny su prec.
musela som odbehnut :), ..citala som si prispevky o poteni, oni to aspon vypotia, ja sa potim minimum, nemam vyrazky, nemam lupiny, pri chorobe mavam teplotu len vynimocne, skor to klesa na 35 a to mam potom velke bolesti.
ahoj Pista :), viem ze mas vela roboty, ale snad niekedy odpises :). Kupel som vyskusala , bolo to prijemne aj ked musim priznat , ze v kutiku duse som dufala, ze to zabrani svalovke po spinningu a nezabralo, nemohla som v noci spat. Tusim budem musiet zase zacat brat magnezium a to su dalsie tobolky... :(. Mavam totiz celkove velmi stuhnute svaly az bolave. Uz sa aj raz jeden maser na to stazoval. Ze by to bolo tou kyslostou a znecistenim, ze sa to takymto sposobom uklada ?
Igris, tvoj prístup k problému, ktorý sa odohráva na inom mieste, je prínosom : )). Pokračuj, ak ti niečo napadá. Je to náročné. Som tak pracovne vypätý, že nateraz „tam“ nemôžem“ ísť.
Ahoj, Alterantíva.
Som veľmi pracovne vyťažený a tak len na skok.
Ten renomovaný dietológ, hm, hm, ale aj tak ďakujem : )).
Výživa v anorexii a bulímii vie pomôcť, ba bez nej to vlastne ani nejde. Mám zopár konkrétnych názorov ku tomu, asi zajtra napíšem viac, i keď tu treba začať, tým čo sa skrýva v hlave.
Treba však postupovať veľmi opatrne. Bez lekárskej pomoci to nejde. Tento web je len pomocník...
Teraz asi najdôležitejšie je – KOMUNIKOVAŤ.
Ale tieto veci si zrejme uvedomuješ aj ty, veď tak konáš.
Alternatíva, naozaj humánny počin :)))
ahoj alternativa, som potesena tvojim pomenovanim ale ja sa na to necitim, zatial si snazim najst svoju vlastnu cestu, naberam mnozstvo informacii, ktore este nemam utrasene, ale slubujem ze sa posnazim. Teraz ma ospravedlnte idem sa odkyslovat do vane :)
Ahoj Igris a Pista,
ako renomovanych dietologov :D Vas chcem poprosit, ci by ste nemohli prispiet do temy Boj s anorexiou...Dievcatam treba asi poradit, ako nastartovat tie zaludky, ktore maju minimalne alebo zas maximalne rozmery. No, neviem, ci aspon 1 sa o to pokusi. Ale vycitala by som si, ze sme ich na mozne vyliecenie neupozornili. Dakujem
Pista :),
nie nemam nulu , to bol desny ulet :), kupila som si "Tajemstvi vsech nemoci" od H. Wandmakera , troska som v tom listovala ale asi je to este pre mna "silne kafe". Rada by som troska pochopila tu "chemiu" v zaludku :), mna to zacalo dost bavit, ale mam este co dohanat :)
toto je mimo temu:
ahoj alternativa, ja som si vcera citala ten prispevok od dievcata, ktore sa tu pomaly rozlucilo so zivotom, priznam sa ze som vobec nevedela co mam napisat a mala som strach , ze si to dievca nieco spravi. Tie kocky podla toho co som citala, nezaujima nic ine ako "ich" vaha a o tom sa toci cely "ich" svet. Pomaly kazda druha sa boji aby sa to rodicia nedozvedeli a pritom tvrdia ,ze im na nich nikomu nezalezi, pricom oni to len nevidia ako sa o nich blizky strachuju. Ja som dlhsie sledovala ako si bravurne odpovedala mladym kockam a typovala som ta chvilku na psychologicku :). Rada sa pridam k pokecu na tu temu. Tvoja iniciativa je velmi prijemna :)