Odkyslenie organizmu

Príspevok v téme: Odkyslenie organizmu
igris

Čítala som jednu zaujímavú knižku, ktorá bola už viackrát spomínaná na tomto fóre od Kurta Tepperweina "Omladzujúce odkyslenie". Inšpirovala ma k pokusu vyskúšať svoje "ph" :), ktoré dopadlo dosť "katastroficky" :(. Rada by som si prečítala váš názor na túto problematiku. V knižke sú spomínané rôzne zásadité prostriedky /čaje,pitné kúry,.../, ak máte dobré skúsenosti s konkrétnymi produktami sem s nimi :))).
ďakujem

lilianna

Mili pišta.
V rubrike bulimia a anorexia to pekne píšeš. To tvoje BMI ma zaujalo.
Chcem ta poprosiť až budeš mať vhodný čas napíš mi ako by som si mala udržať resp. znížiť moje BMI
Napríklad čo si dáš a o kolkej na raňajky proste taky vzorovy jedalniček na par dni.Aj ked viem každý sme inak stavany inak sa vysporiadava náš organizmus so všetkým. Dala som si za cieľ zhodiť 10 kg aby moje bmi malo 25 ale zdravou a normalnou cestou a v priebehu roka skor ako mi začnú hroziť nejake zdrav.problemy. Pravidelne cvičim 2x do týzdna po 1,5hod a ešte potrebujem k tomu poradiť stravovanie.Ked som pri chudnuti prišla k určitej hranici už som cítila, že tie živyny treba ved je nenormálne v kuse jesť len polystyreny a .p. PLEAS%)

lilianna

Ked ochorieme treba zistiť a odstraniť príčinu, ktorá chorobu spôsobuje a potom môžeme odstraňovať následky.

Podla mudrych učených... sa vraví, že odstranenie následku môže pretrvávať raz tak dlho ako trvala príčina.

Takže aj telo ked cely život prekyslujeme nevhodnou stravou, nemôžme hned čakať zlepšenie a očistenie nášho vnútra.

A okrem odkyslenia organizmu je dôležité aj jeho okysličenie.

Ked je krv neokysličená je zaťažená množstvom odpadových látok nemôže transportovať potrebné živiny do buniek.Neokysličené orgány spomalia svoju činnosť. nastáva preťaženie organizmu a odpad sa musí niekam podieťˇ= pot zapacha,pokožka sa zanáša a pory sa upchaju. Aj v hliene môže byť odpad v dutine,hrdle v nose...
Toxické látky sa možu ukladať v klboch,svaloch = bolesti a krče vo svaloch.

Takže šup na čerstvý vzduch:)

pišta

Príčiny a dôsledky.
Keď má človek problém, môže v zásade urobiť 2 veci:
- odstrániť jeho dôsledky
- odstrániť jeho príčinu.
V oblasti zdravia symptomatické liečenie (liečenie dôsledkov) má svoje opodstatnenie ale len dovtedy, kým sa chorému uľaví alebo pominú nejaká vážne symptómy.
Ak sa neodstráni príčiny, problém sa vráti alebo sa môže vyskytnúť inde.
Len málo ľudí sa rozhodlo ísť cestou odstraňovania príčin. Je zložitá, vyžaduje viacej energie, vedomostí, času...
A kto už má dnes čas?
Desiatky rokov som osciloval medzi liečením a chorením Furtovno furt, stále. Dookola, dookola. Jeden problém vystriedal druhý, tretí, potom splynuli do „big“ problému. Niektoré sa ťahali dlho...
Ale akosi ľduai chcú okažité riešenie roky zabudnutých a neriešených problémov.
Z dlhodobého hľadiska to ale nemá prakticky význam. Úľava, bolesť, úľava, problém...
Tak funguje cca 95% ľudí.

Základom zdravia (vyzdravenia ) je zmeniť postoj ku sebe.
Prebrať zodpovednosť za svoje zdravie.
Preto si myslím, Igris, ale aj iné dámy (ozaj páni, kde ste, pri pive? Jedná sa aj o vás!)vybrala si ťažšiu cestu. Ale jedine správnu. Chce to čas.... Držím ti, hm, „zásady“... : - )))

pišta

Pri odkyslení a revitalizácii organizmus môže človek natrafiť na prekážky, ktorým sa dá ťažko vyhnúť. Tie sú často spojené s konzumáciou nežiadúcich látok (aj potravinových jedov)
Keď už sa nedá vyhnúť, používam nasledovné princípy:
- odmietnem rovno (vyhovorím sa na fiktívne ATB, alebo že ma bolí žalúdok, nech mi to teda toto malé klamstvo niekto odpustí...)
- keď už prijať takú potravinu, tak radšej sólo, nekombinovať hlúposti (koláčik + víno = hrôza hrôzostrašná pre naše črevá aj svalové spazmy...)
- keď už kombinovať, tak prijať minimálne množstvo, vtedy je relatívne minimálne problémov
- ak sa nedá vyhnúť väčšiemu množstvu ( sú v tom samozrejme aj naše chute a zvyky), tak po takomto jedle prijať „minihladovku“. Piť veľa vody, jesť málo, alebo vôbec nič

nana

Ahoj Alternatíva, prepáčtoto nie je k tejto téme, chcem ťa poprosiť skoč na tému krížová chrbtica a ak môžeš tak mi prosím ťa odpíš. Ďakujem.

igris

ahoj alternativa a Pista, dakujem za rady a na buduci tyzden Vas posluchnem, idem do kupelov kde bude sauna "bublinkovy" kupel, milujem "bubliny" :), masaze...., moj najlepsi manzelik mi to daroval k narodeninam :)
Pista, ja neposilujem s cinkami, to mi akosi nerobi dobre, presne ako pises potom ma seka. Chodim 2x na spinning, rano je to uzasne, potom gumkujem cely den :), vecer mi je to prijemnejsie, ale zase som ubolena, este chodim 1x na pilates koli chrbatiku, nemam uchyteny stavec, tak mi to musi drzat svalstvo. Ked je pekne tak chodim cez vikend na korcule cca.12-20 km v zavislosti od pocasia. Inak na detskom ihrisku obcas blbneme a ruckujeme a kolotocujeme sa.... :), tam som aspon raz denne, to prehlasim za ten strecing :).
Asi som potrebovala troska povzbudit :), s cajikmi budem pokracovat a stravu vylepsovat :). Uz som vykukavala aj druhy level, vycistenie criev :), docela sa mi pozdavalo to psylium rano a vecer a na obed troska zeleninky. Papa

pišta

Zrejme ako jedna z vecí, bude treba prebudiť trošku „zaspatý“ metabolizmus.
Sauna, ako radí Alternatíva, je dobrý nápad : )
Daj si celkom nenápadnú, 2- týždňovú žihľavovú kúru. (3x denne...)
Zaraď aeróbnu, potiacu aktivitu 2-3 v týždni, ale daj si pozor na prechladnutie.
4-5x v týdni ľahčie strečingové, naťahovacie cviky na CELÉ telo.
Vynechaj aspoň na čas spiingové cvičenia, posilňovanie s činkami nateraz by som vynechal tiež, prispievajú ku stuhnosti najmä chrbta a ty potrebuješ uvoľniť.
Pokračuj v „sódových vaniach“.
Namiesto magnézia radšej si daj 1 mesiac dobré multi vitamíny. Demineralizáciu, ktorá je odvrátená strana prekyslenia, je potrebné eliminovať tiež.
Som presvedčený, že postupne to zaberie.
Tie roky, rokúce sa nedajú až tak oklamať. Spoznal som to na vlastnej koži (teda, ehm, na vlastnom prekyslení. :)
Igris, som presvedčený, že si na dobrej ceste. :)))))